Az EIG által vezetett konzorcium lezárta az Aramco-val kötött 12,4 milliárd USA dollár értékű infrastruktúra ügyletet

A konzorcium neves észak-amerikai, ázsiai és közel-keleti befektetőkből áll

WASHINGTON--()--A globális energiaszektor egyik vezető intézményi befektetője és az infrastrukturális projektekkel foglalkozó befektetők közt is vezetőnek számító EIG ma bejelentette, hogy lezárta a korábban bejelentett ügyletet a Saudi Arabian Oil Co.-val (a továbbiakban „Aramco”), melynek eredményeként a befektetői konzorcium 49%-os sajáttőke-részesedést szerzett egy újonnan létrehozott, Aramco Oil Pipelines Co. elnevezésű vállalatban (a továbbiakban „Aramco Oil Pipelines). Az Aramco Oil Pipelines 25 évre szóló joggal rendelkezik az Aramco stabilizált kőolajat szállító vezetékhálózatának bérlésére, és így az azon keresztül továbbított olajra vonatkozóan számára fizetett díjra.

Az EIG által vezetett, az Aramco Oil Pipelines-ba való közös befektetési ügyletben globális intézményi befektetők vettek részt Kínából, a Szaúd-Arábiai Királyságból, Koreából, az Egyesült Arab Emirátusokból és az Amerikai Egyesült Államokból, ideértve többek közt egy abu-dzabi állami befektető céget, a Mubadala Investment Companyt, a Silk Road Fundot, a Hassanűt és a Samsung Asset Managementet.

R. Blair Thomas, az EIG elnöke és vezérigazgatója elmondta: „Örömünkre szolgál, hogy sikeresen lezártuk ezt az ügyletet a kiemelkedő globális energiaellátó cégnek számító Aramco-val. Ennek a rendkívül fontos, globális infrastrukturális eszköznek a jelentőségét az is bizonyítja, hogy az EIG mellett számos vezető befektető is részt vállalt a befektetésben. Megtiszteltetésnek tekintjük, hogy együtt dolgozhatunk ezzel a világszínvonalú konzorciummal, és nagy várakozással tekintünk a hosszú távú, gyümölcsöző együttműködés elé.”

Az ügylettel kapcsolatosan az EIG pénzügyi tanácsadója az HSBC Bank plc volt, az EIG jogi tanácsadójaként pedig a Latham & Watkins működött közre.

Amit az EIG-ről tudni kell…

Az EIG a globális energiaszektor egyik vezető intézményi befektetője, amely energiaipari és az energiaiparral kapcsolatos infrastrukturális projektekbe és vállalatokba való magánbefektetésekkel foglalkozik világszerte, és a 2021. március 31-i adatok szerint 21,7 milliárd USA dollár értékű eszközt kezel. 39 éves fennállása alatt az EIG hat kontinensen, 37 országban több mint 37 milliárd USA dollárt fektetett be az energiaszektorban lebonyolított több mint 370 projektbe vagy energiaipari vállalatba. Az EIG ügyfelei közé tartozik jó néhány a legnagyobb amerikai egyesült államokbeli, ázsiai és európai nyugdíjbiztosítási programok, biztosítótársaságok, alapítványok és magánvagyon-kezelő alapok közül. Az EIG központja Washington, D.C.-ben található, és irodákat működtet Houstonban, Londonban, Sydney-ben, Rio de Janeiróban, Hongkongban és Szöulban. További információkért kérjük, látogasson el a www.eigpartners.com internetes oldalra.

Amit az Aramco-ról tudni kell…

Az Aramco globális, integrált energia- és vegyipari vállalat. Tevékenységünket az az alapvető hit határozza meg, hogy az energiában végtelen lehetőségek rejlenek. Globális csapatunk elkötelezett aziránt, hogy minden tevékenységünkkel maradandó hatást érjünk el, kezdve a világon körülbelül minden nyolcadik hordó olaj előállításától egészen az új energiaipari technológiák kifejlesztéséig. Erőfeszítéseinket arra összpontosítjuk, hogy erőforrásainkat megbízhatóbbá, fenntarthatóbbá és hasznosabbá tegyük. Ezáltal hozzájárulunk a stabilitás eléréséhez és a hosszú távú növekedéshez szerte a világon. www.aramco.com.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

EIG
Sard Verbinnen & Co.
Kelly Kimberly / Brandon Messina
+1 212-687-8080
EIG-SVC@sardverb.com

Aramco
Nemzetközi médiakapcsolatok: international.media@aramco.com
Befektetői kapcsolatok: investor.relations@aramco.com

Contacts

EIG
Sard Verbinnen & Co.
Kelly Kimberly / Brandon Messina
+1 212-687-8080
EIG-SVC@sardverb.com

Aramco
Nemzetközi médiakapcsolatok: international.media@aramco.com
Befektetői kapcsolatok: investor.relations@aramco.com