Lancering van het Global Phosphorus Institute lijkt duurzaamheid te bieden aan toekomstige generaties

BENGUERIR, Marokko--()--De Mohammed VI Polytechnische Universiteit (UM6P) en de Ibn Rochd Foundation for Science and Innovation (FIRSI), beide gevestigd in Marokko, kondigden vandaag de oprichting aan van het Global Phosphorus Institute (GPI). Dit wereldinstituut zal onderzoek verrichten en faciliteren om duurzame strategieën voor fosforbeheer te ontwikkelen om de beschikbaarheid van fosfor voor de huidige en toekomstige generaties te waarborgen.

“De Mohammed VI Polytechnische Universiteit is verheugd de oprichting van het Global Phosphorus Institute als onafhankelijke internationale instelling zonder winstoogmerk aan te kondigen,” aldus Hicham El Habti, de voorzitter van UM6P en voorzitter van het GPI. “GPI zal een wereldwijde, op wetenschap gebaseerde, inclusieve dialoog en samenwerking bevorderen over onderwerpen die variëren van industrieel fosforgebruik en recycling tot nutriëntenbeheer en rentmeesterschap.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.