A Mary Kay Inc., a díjnyertes „Guardians of the Gulf” dokumentumfilm vezető producere csatlakozik a CEO Water Mandate-hez és az ENSZ Globális megállapodásában az óceánok fenntartható használatára vonatkozóan rögzített elvek követésére...

The Sustainable Ocean Principles of the United Nations Global Compact are a framework for responsible business practices in the Ocean across sectors and geographies. (Photo: Mary Kay Inc.)

DALLAS--()-- 

A Mary Kay Inc., a díjnyertes „Guardians of the Gulf” dokumentumfilm vezető producere csatlakozik a CEO Water Mandate-hez és az ENSZ Globális megállapodásában az óceánok fenntartható használatára vonatkozóan rögzített elvek követésére kötelezettséget vállaló szervezetekhez

 

A tudatos környezetvédelem és a vállalati felelősségvállalás egyik globális szószólója, a Mary Kay Inc. az óceánok világnapja alkalmából ma bejelentette, hogy elkötelezte magát két kulcsfontosságú, világunk víziútjainak védelmét célzó kezdeményezés, a CEO Water Mandate és az Egyesült Nemzetek Szervezete Globális megállapodásában lefektetett fenntartható óceánhasználati elvek mellett. A bejelentés a Mary Kay produceri közreműködésével készült, a Mexikói-öböl és az azt minden erejükkel megóvni igyekvő természetvédők közti viharos kapcsolatot bemutató Guardians of the Gulf (Az öböl őrei) címet viselő, tényfeltáró dokumentumfilmnek egy országos fesztivál keretében több helyszínen való bemutatásával kapcsolatosan került közzétételre.

Az ENSZ Globális megállapodásában rögzített, az óceánok fenntartható használatára vonatkozó elvek keretet adnak a különféle gazdasági ágazatokban és földrajzi területeken az óceánok használatával kapcsolatosan alkalmazott felelős üzleti gyakorlatoknak. (Fénykép: Mary Kay Inc.)

A CEO Water Mandate (Vezérigazgatói vízmandátum) az ENSZ Főtitkárának és az ENSZ Globális megállapodásának (UN Global Compact) különleges kezedményezése, amely a Pacific Institute-tal való együttműködés keretében kerül megvalósításra. A kezdeményezés célja az üzleti vezetők kritikus tömegének mozgósítása a vízzel kapcsolatos globális kihívások kezelésére felelős vállalati vízgazdálkodás megvalósítása révén, együttműködve az Egyesült Nemzetek Szervezetével, kormányzatokkal, polgári társadalmi szervezetekkel és különféle érdekcsoportokkal. A mandátum keretében a vállalatok hat kulcsfontosságú területen tesznek intézkedéseket, és minden évben jelentésben számolnak be az elért eredményekről.

Az Egyesült Nemzetek Globális megállapodásában az óceánok fenntartható használatával kapcsolatban rögzített elvek, melyek több mint 300 érdekcsoporttal folytatott konzultáció során kerültek kidolgozásra, keretrendszert biztosítanak a különféle gazdasági ágazatokban és földrajzi területeken az óceánok használatával kapcsolatosan alkalmazott felelős üzleti gyakorlatoknak. Az elvek az Egyesült Nemzetek Globális megállapodásában rögzített tíz emberi jogi, munkaügyi, környezetvédelmi és korrupció-ellenességi alapelvre épülnek és kiegészítik azokat. Az óceánok fenntartható használatára vonatkozó elvek alkalmazása minden vállalat számára ajánlott vállalás, függetlenül a méretüktől, illetve attól, hogy mely gazdasági ágazatban tevékenykednek, illetve mennyire kiforrott óceánhasználati gyakorlattal rendelkeznek. Mai bejelentésével a Mary Kay csatlakozik a világ különféle tájainak üzleti vezetőihez abban a törekvésükben, hogy egyértelmű, közös elvárásokat fogalmazzanak meg a különféle gazdasági ágazatok számára az óceánok egészségének és termékenységének biztosítása érdekében.

„Óceánjaink egészsége meghatározó tényezője bolygónk egészségének” - magyarázta Deborah Gibbins, a Mary Kay Inc. operatív vezetője. „A víz a legértékesebb erőforrás a Földön, ezért kulcsfontosságú feladatunknak tekintjük, hogy aktívan támogassuk a természetvédelmi erőfeszítéseket. A Guardians of the Gulf dokumentumfilmet is azért készítettük el, illetve több száz más vállalattal együtt azért tettük ezeket a vállalásokat, mert elkötelezettek vagyunk a víziútjainkat fenyegető veszélyeknek az emberekben való tudatosítása iránt. A Mary Kay ezekkel a fontos erőfeszítésekkel az ökoszisztémák fejlesztését és a biológiai sokszínűség megőrzését szeretné elérni a világ különböző tájain végzett tevékenységei során.”

A kizárólag nőkből álló csapat által forgatott, rendezett és gyártott Guardians of the Gulf dokumentumfilm mintegy tucatnyi filmfesztiválon bemutatásra került, és nemrégiben két Telly-díjat (Telly Awards (videó- és televíziós tartalmakért odaítélt díjak) is elnyert: az egyiket a Non-Broadcast General-Nature/Wildlife (nem közvetített, általános természet/vadvilág), a másikat a Non-Broadcast General-Doc (nem közvetített, általános dokumentumfilm).

A Mary Kay, amely a tervek szerint az idei évben egy későbbi időpontban fogja közzétenni fenntarthatósági stratégiáját, együtt fog működni a CEO Water Mandate-et elfogadó és az Egyesült Nemzetek Globális megállapodásában az óceánok fenntartható használatával kapcsolatosan rögzített elveket alkalmazó szervezetekkel a felelős vízgazdálkodásra vonatkozóan vállalt kötelezettségeinek teljesítése érdekében.

Amit a Mary Kay-ről tudni kell…

57 évvel ezelőtt Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor „láthatatlan” korlátokat, három cél teljesítését tűzte ki az általa létrehozott szépségápolási cég elé: biztosítson ígéretes lehetőségeket a nők számára, gyártson ellenállhatatlan termékeket és tegye jobbá a világot. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások és innovatív bőrápolási, dekorkozmetikai termékek, táplálékkiegészítők és illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay elkötelezett a nők és családjuk szerepvállalásának támogatása iránt, és ennek érdekében szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel, főként olyan területekre összpontosítva erőfeszítéseit, mint a rákkutatás, valamint a családon belüli erőszak áldozatainak védelme, a közösségi életterek szépítése és a gyermekek támogatása álmaik elérésében. Mary Kay Ash eredeti elképzelése továbbra is fényesen ragyogó vezércsillag számunkra – és ennek az elképzelésnek a megvalósításához minden egyes eladott rúzs egy lépéssel közelebb juttatja cégünket. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra: MaryKay.com.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
(+1) 972.687.5332 or media@mkcorp.com

 

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
(+1) 972.687.5332 or media@mkcorp.com