EURid onthult in haar eerste kwartaal’s Voortgangsrapport dat Ierland de grootste registratiegroei doormaakt

BRUSSEL--()--EURid heeft vandaag haar Q1 2021 Voortgangsrapport gepubliceerd, waarin statistieken en ontwikkelingen voor het eerste kwartaal van 2021 worden gedeeld. De hoogtepunten zijn onder meer:

- 186,488 nieuwe domeinnaamregistraties;
- Ierland staat bovenaan de lijst met een groei van +9.3%;
- Een gemiddelde renewal rate van 79.3%.

Het totaal aantal registraties daalde licht van 3,684,984 (eind Q4 2020) tot 3,681,337 registraties (eind Q1 2021). Deze daling heeft vooral te maken met de verwijdering van Brexit-gerelateerde domeinnamen in het Verenigd Koninkrijk.

De belangrijkste ontwikkelingen gedurende deze kwartaal waren:

- Vereniging met Global Cyber Alliance voor het Domain Trust project;
- Lancering van de tweede editie van de SAFEonLINE kunstwedstrijd;
- Verlenging van de “SUSPENDED” status van Brexit-gerelateerde .eu- domeinnamen. In plaats van 31 maart 2021 is de datum verlengd tot 30 juni 2021;
- Implementatie van een KYC-tool: zorgt ervoor dat alle informatie in een door EURid beheerde database, accuraat en up-to-date is.

Hierover lees je meer in het Q1 2021 Voortgangsrapport van EURid.

Over EURid
EURid is een non-profitorganisatie die na een aanbestedingsprocedure door de Europese Commissie is aangesteld om de .eu-,.ею en .ευ-topniveaudomeinen te beheren. EURid werkt samen met meer dan 700 geaccrediteerde registrars. Als onderdeel van haar doorlopende inspanningen op gebied van gegevensbeveiliging is EURid sinds 2013 gecertificeerd volgens de ISO27001-beveiligingsnorm. EURid is daarnaast ook geregistreerd door het milieubeheer- en milieuauditsysteem (EMAS). EURid heeft haar hoofdzetel in Brussel (België). De regionale kantoren bevinden zich in Pisa (Italië), Praag (Tsjechië) en Stockholm (Zweden). Meer informatie op: www.eurid.eu.

Contacts

Contacteer EURid
Reelika Kirna
press@eurid.eu

Contacts

Contacteer EURid
Reelika Kirna
press@eurid.eu