Geselecteerde halve finalistenteams in $10M ANA Avatar XPRIZE-wedstrijd

38 halve finaleteams uit 16 landen zullen proberen een avatar-systeem te creëren dat menselijke aanwezigheid onmiddellijk naar een afgelegen locatie kan transporteren.

LOS ANGELES--()--XPRIZE, ‘s werelds leider in het ontwerpen en uitvoeren van incentivecompetities om de grote uitdagingen van de mensheid op te lossen, heeft vandaag aangekondigd dat 38 teams uit 16 landen doorgaan naar de halve finale van de $ 10M ANA Avatar XPRIZE-competitie.

De Avatar XPRIZE, gesponsord door All Nippon Airways (ANA), de grootste luchtvaartmaatschappij van Japan, is een vierjarige wereldwijde wedstrijd gericht op de ontwikkeling van een avatar-systeem dat de zintuigen, acties en aanwezigheid van de mens in realtime op een afgelegen locatie zal inzetten, wat leidt tot een meer verbonden wereld. Deze avatars moeten aantonen dat ze in staat zijn om taken uit te voeren in verschillende realistische scenario’s en een gevoel van aanwezigheid overbrengen voor zowel de operator als de ontvanger in die interacties. In de toekomst kunnen avatars helpen bij het verlenen van kritieke zorg en onmiddellijke reacties in noodsituaties, of mogelijkheden bieden voor verkenning en nieuwe manieren van samenwerking, waarbij de grenzen van wat mogelijk is worden verlegd en de impact van het delen van vaardigheden en kennis wordt gemaximaliseerd.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Caden Kinard, XPRIZE
caden.kinard@xprize.org

Contacts

Caden Kinard, XPRIZE
caden.kinard@xprize.org