Xlife Sciences AG: exit van een projectbedrijf

Transactie van meer dan 20 miljoen euro afgerond

MÜNCHEN--()--Xlife Sciences AG heeft met succes zijn 60% -belang in het projectbedrijf Araxa Biosciences GmbH in Veraxa Biotech AG (voorheen Velaxa AG) gerealiseerd. Deze transactie heeft een totale waarde van meer dan 20 miljoen euro en Xlife Sciences AG zal voortaan als minderheidsaandeelhouder deel uitmaken van de Raad van Bestuur van Veraxa. Veraxa Biotech AG is gepositioneerd als een toonaangevende leverancier in de identificatie en ontwikkeling van functionele antilichamen en geneesmiddel conjugaten.

Xlife Sciences AG zal zijn winstverwachtingen voor 2020 overtreffen met deze eerste voltooiden transactie sinds de oprichting van het bedrijf. Araxa Biosciences GmbH was een spin-off van het European Molecular Biology Laboratory EMBL in Heidelberg en werd in de zomer van 2019 opgericht door Xlife Sciences AG. In de afgelopen anderhalf jaar heeft Xlife bijna een miljoen euro in het bedrijf geïnvesteerd. In samenwerking met verschillende experts uit de sector is de technologische ontwikkeling van Araxa succesvol voortgeschreden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Oliver R. Baumann
CEO Xlife Sciences AG
Tel. +41 44 385 84 60
oliver.baumann@xlifesciences.com

Contacts

Oliver R. Baumann
CEO Xlife Sciences AG
Tel. +41 44 385 84 60
oliver.baumann@xlifesciences.com