Xpeng levert G3 slimme elektrische SUV aan eerste klanten in Noorwegen, met plannen voor opvoer voor Europese markt

  • Xpeng G3 is een slimme elektrische auto met een actieradius van 520 km NEDC (451 km WLTP)
  • Noorwegen vertegenwoordigt de eerste stap van het bedrijf in Europa, met plannen voor andere markten in ontwikkeling
  • G3 in Noorwegen vanaf 358.000 NKr (ca. EUR 33.700 / GBP 30.300 / USD 41.000)
  • G3 aangeboden in Noorwegen heeft een Engelstalige gebruikersinterface
  • De Noorse versie G3 was te zien in de ‘Premiere’-debuutaflevering van het toonaangevende EV-kanaal Fully Charged Show op zondag 20 december

Xpeng G3 Smart EV SUV (Photo: Business Wire)

GUANGZHOU, China & OSLO, Noorwegen--()--Xpeng Inc. ('Xpeng' of het 'Bedrijf', NYSE: XPEV), een toonaangevend Chinees bedrijf voor slimme elektrische voertuigen, is begonnen met de levering van slimme elektrische voertuigen aan klanten in Noorwegen. 100 Xpeng G3 slimme elektrische SUV's worden deze week overgedragen aan hun nieuwe eigenaren in 28 steden en dorpen in Noorwegen, waarvan de meest noordelijke Bodø (67 °N) is, net ten noorden van de poolcirkel.

Hoewel de binnenlandse Chinese markt het belangrijkste klantenbestand blijft, is Xpeng nu goed gepositioneerd om zijn internationale strategie te ontwikkelen met de lancering van zijn eerste productiemodel, de G3 elektrische SUV, in Noorwegen. Xpeng onderzoekt actief mogelijkheden in andere volwassen EV-markten met ondersteunende overheidsbeleidsmaatregelen, geavanceerde EV-infrastructuur en een hoog EV-bewustzijn als markten met de hoogste prioriteit. Xpeng is ook van plan om binnen 12 maanden zijn tweede productiemodel, de elektrische sportsedan P7, in Europa te lanceren.

He Xiaopeng, CEO en voorzitter van Xpeng, stelde: “De klantleveringen van deze week in Noorwegen vormen een belangrijke mijlpaal in de ambitie van Xpeng om een echt internationaal smart EV-merk te worden. Onze lancering in Europa komt precies op het moment dat consumenten in steeds grotere aantallen overschakelen op duurzamer persoonlijk vervoer, en op een kantelpunt waarbij regeringen over de hele wereld hun inspanningen voor nulemissie opvoeren. We kijken ernaar uit om een belangrijke aansturende factor te zijn bij het versnellen van die overgang." show wordt georganiseerd door de bekende EV-evangelist Robert Llewellyn en biedt een exclusieve recensie van de G3 die in Noorwegen verkrijgbaar is. De Xpeng G3

Het zeer populaire nieuwe platform voor energie- en elektrische transportmiddelen, het YouTube-kanaal Fully Charged Show toont de Xpeng G3 in de eerste ‘Premiere’-aflevering. De show wordt georganiseerd door de bekende EV-evangelist Robert Llewellyn en biedt een exclusieve recensie van de G3 die in Noorwegen verkrijgbaar is.

De Xpeng G3

Foto- en videogalerij: Xpeng G3 in Noorwegen

De G3 belichaamt de strategie van Xpeng om geavanceerde technologieën aan te bieden tegen aantrekkelijke prijzen. De catalogusprijs voor de G3 in Noorwegen is vanaf 358.000 NKr (ca. EUR 33.700 / GBP 30.300 / USD 41.000)

Deze slimme elektrische SUV heeft een scherpe vormgeving, een panoramische voorruit en een gecertificeerde actieradius van 520 km NEDC (451 km WLTP). De G3 is voorzien van het bedrijfseigen XPILOT 2.5 geavanceerde rijhulpsysteem van Xpeng. De automatische parkeerfunctie van de G3 kan onderscheid maken tussen parallelle en verticale parkeerplaatsen, evenals gemarkeerde en niet-gemarkeerde parkeerplaatsen.

De G3 die verkrijgbaar is in Noorwegen heeft een Engelstalige gebruikersinterface, met de AI-aangedreven 'Hi Xpeng'-spraakassistent, intelligente navigatie en afstandsbediening via APP.

De software voor het besturingssysteem XPILOT en Xmart OS is volledig ontwikkeld door het interne R&D-team van Xpeng, een duidelijk voorbeeld van de benadering van het bedrijf op het gebied van slimme technische innovatie.

Xpeng is compromisloos in zijn toewijding aan veiligheidsnormen. De G3 beschikt over een uitgebreide reeks veiligheidssystemen die ertoe bijdraagt dat het voertuig de beste C-NCAP-veiligheidsclassificatie in China* behaalt.

Xpeng, opgericht in 2015, lanceerde zijn eerste productiemodel in december 2018 en de leveringen van zijn slimme EV's tot op heden in 2020 hebben eind november 21.341 eenheden bereikt - wat neerkomt op een stijging van 87% op jaarbasis. Xpeng werd in augustus 2020 genoteerd aan de New York Stock Exchange en haalde 1,7 miljard dollar op met een sterke aandeelhoudersbasis, waaronder wereldberoemde zakelijke en institutionele beleggers. Het bedrijf voltooide zijn eerste openbare vervolgaanbieding op 11 december 2020 en haalde daarbij $ 2,5 miljard op.

Media-informatie

Over Xpeng Inc.

XPeng Inc. is een toonaangevend Chinees bedrijf in slimme elektrische voertuigen dat slimme EV's - die aantrekkelijk zijn voor de grote en groeiende groep technologisch onderlegde middenklasse-consumenten in China - ontwerpt, ontwikkelt, produceert en op de markt brengt. Zijn missie is om Smart EV-transformatie te stimuleren met technologie en data, en zo de mobiliteitservaring van de toekomst vorm te geven.

Om de mobiliteitservaring van de klant te optimaliseren, ontwikkelt Xpeng intern zijn full-stack autonome rijtechnologie en intelligent besturingssysteem voor in de auto, evenals kernvoertuigsystemen, waaronder de aandrijflijn en de elektrificatie-/elektronische architectuur.

Xpeng heeft het hoofdkantoor in Guangzhou, China, met kantoren in Beijing, Shanghai, Silicon Valley en San Diego in de VS. De slimme elektrische voertuigen van het bedrijf worden vervaardigd in fabrieken in Zhaoqing en Zhengzhou, respectievelijk in de provincies Guangdong en Henan. Ga voor meer informatie naar https://en.xiaopeng.com/.

*De Xpeng G3 Smart-versie voltooide de C-NCAP-veiligheidstest in China op 13 juli 2019.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Marie Cheung, Xpeng Inc.
+852 9750 5170
mariecheung@xiaopeng.com

Mike Stainton, PFPR Communications
+44 (0) 7739 891040
mike.stainton@pfpr.com

Contacts

Marie Cheung, Xpeng Inc.
+852 9750 5170
mariecheung@xiaopeng.com

Mike Stainton, PFPR Communications
+44 (0) 7739 891040
mike.stainton@pfpr.com