Spotify van start in Zuid-Korea in de eerste helft van 2021

NEW YORK en SEOUL--()--Spotify (NYSE: SPOT) heeft vandaag de lancering bekendgemaakt van haar dienst in Zuid-Korea in de eerste helft van 2021. 's Werelds populairste abonnementsdienst voor audiostreaming biedt de Koreaanse luisteraars straks toegang tot meer dan 60 miljoen nummers en meer dan 4 miljard afspeellijsten. De lancering stelt Koreaanse artiesten in staat hun lokale muziekfans te bereiken, alsmede de 320 miljoen Spotify-gebruikers verspreid over de rest van de wereld. Daarnaast biedt de dienst luisteraars in Korea toegang tot artiesten en muziek van over de hele wereld.

Als een van de snelstgroeiende grote muziekmarkten ter wereld* en de op vijf na grootste muziekmarkt wereldwijd**, speelt Zuid-Korea een belangrijke rol voor Spotify in haar missie om miljoenen creatieve artiesten in de gelegenheid te stellen hun brood te verdienen met hun muziek, en om miljarden fans in de gelegenheid te stellen om van die muziek te genieten en zich erdoor te laten inspireren. Spotify wil helpen de groei van het volledige ecosysteem voor muziekstreaming te versnellen, zodat artiesten, labels, distributeurs en fans ervan kunnen profiteren.

We verheugen ons zeer op onze aankomende lancering in Zuid-Korea, een markt die bekend staat als epicentrum voor muziek, cultuur en technologische innovatie,” aldus Alex Norström, Chief Freemium Business Officer van Spotify. “Spotify is al vele jaren partner van de Koreaans muziekindustrie. We zijn er trots op onderdeel te zijn van de wereldwijde opkomst van K-pop door het genre op ons platform in het voetlicht te zetten en de hele wereld ermee kennis te laten maken - van Azië tot de VS, Zuid-Amerika, Europa en het Midden-Oosten. We kijken uit naar onze samenwerking met lokale partners om meer Koreaanse artiesten te ontdekken en te introduceren aan fans in Zuid-Korea en de rest van de wereld.”

Sinds Spotify in 2014 de eerste K-Pop-afspeellijst introduceerde hebben luisteraars meer dan 180 miljard minuten van het genre gestreamd, en K-Pop-nummers toegevoegd aan meer dan 120 miljoen Spotify-afspeellijsten. Het aandeel van K-Pop in de luisteractiviteiten is de afgelopen zes jaar met meer dan 2000% gegroeid. Tegenwoordig bestrijkt de K-Pop-hub op Spotify een breed scala van Koreaanse muziek, waaronder K-pop, Hip Hop, Indie, OST, R&B en nog veel meer, alsmede ‘RADAR Korea’, een afspeellijst met nieuwe ontdekkingen op het gebied van K-music in het kader van het mondiale Spotify-programma voor artiesten in opkomst. De hub is in aangepaste versies beschikbaar voor meer dan 64 landen, waaronder Rusland, India, Brazilië en de Verenigde Arabische Emiraten.

# # #

* Volgens de IFPI (https://www.ifpi.org/ifpi-global-music-report-2019/)

** Volgens de IFPI (https://www.ifpi.org/wp-content/uploads/2020/07/Global_Music_Report-the_Industry_in_2019-en.pdf)

Over Spotify Technology S.A.

Spotify heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop mensen naar muziek luisteren sinds we van start zijn gegaan in 2008. Onze missie is het potentieel van menselijke creativiteit te ontgrendelen door een miljoen creatieve artiesten in de gelegenheid te stellen hun brood te verdienen met hun muziek, en om miljarden fans in de gelegenheid te stellen om van die muziek te genieten en zich door deze artiesten te laten inspireren.

Thans zijn we met meer dan 60 miljoen nummers en meer dan 4 miljard afspeellijsten 's werelds populairste abonnementsdienst voor audiostreaming, met een publiek van meer dan 320 miljoen gebruikers, verspreid over 92 markten.

We maken gebruik van onze Investors- en For the Record-websites alsmede andere sociale media, zoals vermeld op het tabblad “Resources – Social Media” van onze Investors-website, voor het bekendmaken van belangrijke bedrijfsinformatie. Ga naar https://newsroom.spotify.com/ voor meer informatie en afbeeldingen of om contact op te nemen met de persdienst.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de pers
Spotify VS:
Eileen Moore
press@spotify.com

Spotify Korea:
koreapress@spotify.com

Contacts

Contactpersoon voor de pers
Spotify VS:
Eileen Moore
press@spotify.com

Spotify Korea:
koreapress@spotify.com