Western Union versterkt zijn positie als toonaangevend dienstverlener op het gebied van digitale internationale geldverzendingen

Uitbreiding van directe uitbetaling naar miljarden bankrekeningen in 100 landen

DENVER--()--Western Union (NYSE: WU), toonaangevend dienstverlener op het gebied van internationale geldverzendingen en betalingen in verschillende valuta's, heeft aangekondigd mogelijkheden voor direct uitbetalen uit te breiden naar 100 landen om zo miljarden bankrekeningen te bereikeni. Decennialang heeft Western Union al in slechts enkele minuten betalingen uitgevoerd naar 550.000 agentschappen in 200 landen en gebieden. Het streven om direct uitbetalen aan bankrekeningen, digitale portemonnees en betaalkaarten uit te breiden werd aangekondigd op de Investor Day 2019. Hier heeft het bedrijf gezegd de mijlpaal van 100 landen in 2020 te willen bereiken.

Het uitbreiden van directe uitbetalingsmogelijkhedenii is een belangrijk onderdeel van de digitale groeistrategie van het bedrijf, dat zich richt op het ontwikkelen van zijn digitale diensten aangeboden via westernunion.com en digitale partners. De twee belangrijkste aanjagers zijn samen verantwoordelijk voor een groei van 45% van de digitale omzet in het derde kwartaal van 2020 ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit vertegenwoordigt 21% van Western Union’s consumentenomzet en betekent een jaarlijkse groei van meer dan 900 miljoen dollar.

Western Union is voortdurend bezig zijn wereldwijde netwerk uit te breiden en is klaar om wereldleider te worden in het aanbieden van diverse directe betalingsmogelijkheden wereldwijd via haar internationale platform in verschillende valuta's. Hierbij worden lokale regelgeving, naleving, kanalen, valuta en taal naadloos geïntegreerd. Op deze manier kan het bedrijf een betalingservaring bieden die staat voor gemak, keuze en vertrouwen voor bestaande en nieuwe consumenten en bedrijven van Western Union, en een groeiende groep partners uit de financiële, telecom- en technologiesector.

‘Onze strategie is ontwikkeld met het oog op de toekomst. Door deze strategie snel uit te voeren op wereldschaal, ondersteunen we het internationale betalingsverkeer met een wereldwijd divers netwerk dat altijd en overal betalingsoplossingen kan bieden’, aldus Jean Claude Farah, President van Western Union Global Network.

Shelly Swanback, President Product & Platform bij Western Union, voegt daaraan toe: ‘Ons uitgebreide, internationale platform in verschillende valuta's blijft zich ontwikkelen als toonaangevend speler voor internationale geldverzendingen en betalingen om een steeds breder scala aan klanten te bedienen. Het maakt niet uit of u een consument, bedrijf, overheidsinstantie of ngo bent, of waar uw betaling plaatsvindt, ons flexibele model kan met gemak, flexibiliteit en vertrouwen aan uw behoeften voldoen.’

Western Union heeft een groei van digitale transacties gemeld van 96%, waarvan 53% voor WesternUnion.com, en aanzienlijke toename van digitale samenwerkingsverbanden in het derde kwartaal van 2020. Het bedrijf heeft een flinke voorsprong op zijn branchegenoten genomen wat betreft downloads van mobiele apps en meldde een sterke klantbetrokkenheid met een gemiddelde maandelijkse groei van actieve klanten op WU.com van 47%.

De digitale samenwerkingsverbanden van het bedrijf bieden interessante groeikansen naast de bestaande activiteiten van WesternUnion.com. Deze partners worden in staat gesteld om gebruik te maken van Western Union's wereldwijde platform in verschillende valuta's. Western Union biedt bijvoorbeeld gebruikers van stc pay de mogelijkheid om geld van de app naar meer dan 200 landen en gebieden te sturen in meer dan 130 valuta’s via Western Union’s uitgebreide wereldwijde netwerk van bankrekeningen, digitale portemonnees, betaalkaarten en retail.

WU-G

Over Western Union

The Western Union Company (NYSE: WU) is een toonaangevend dienstverlener op het gebied van internationale geldverzendingen en betalingen in verschillende valuta's. Ons uitgebreide platform verbindt de digitale en fysieke wereld met elkaar en biedt consumenten en ondernemingen de mogelijkheid om snel, gemakkelijk en veilig geld te verzenden en ontvangen en betalingen te doen. Per 30 september 2020 bestaat ons netwerk uit meer dan 550.000 agentschappen die onze diensten aanbieden in meer dan 200 landen en gebieden en geld kunnen verzenden naar miljarden rekeningen. Daarnaast is westernunion.com, ons snelst groeiende kanaal in 2019, beschikbaar in meer dan 75 landen en diverse gebieden, om wereldwijd geld te verzenden en ontvangen. Met zijn internationale bereik zorgt Western Union dat geld beschikbaar wordt voor familie, vrienden en ondernemingen zodat meer mensen over geld kunnen beschikken en economische groei wordt bevorderd.

Ga voor meer informatie naar www.westernunion.com.

i Directe uitbetalingsmogelijkheden zijn beschikbaar voor bankrekeningen, digitale portemonnees en betaalkaarten in 100 landen bij bepaalde partners en banken.

ii De beschikbaarheid van diensten en gelden is afhankelijk van bepaalde factoren, waaronder de geselecteerde dienst, de selectie van vertraagde leveringsopties, bijzondere voorwaarden die van toepassing zijn op elke dienst, het verzonden bedrag, het land van bestemming, de beschikbaarheid van valuta, regelgevingskwesties, consumentenbeschermingskwesties, identificatievereisten, leveringsbeperkingen, openingstijden van het agentschap en tijdsverschillen.

Contacts

Western Union Global Communications; Pia De Lima; Pia.DeLima@westernunion.com
Western Union Midden-Oosten en Afrika: Mohamed El Khalouki; Mohamed.ElKhalouki@wu.com
Western Union Azië en Pacifisch gebied: Karen Santos; Karen.Santos2@westernunion.com
Western Union Foundation: Emily Larson; emily.larson@wu.com

Contacts

Western Union Global Communications; Pia De Lima; Pia.DeLima@westernunion.com
Western Union Midden-Oosten en Afrika: Mohamed El Khalouki; Mohamed.ElKhalouki@wu.com
Western Union Azië en Pacifisch gebied: Karen Santos; Karen.Santos2@westernunion.com
Western Union Foundation: Emily Larson; emily.larson@wu.com