CGTN: Wat het veertiende vijfjarenplan van China betekent voor de economische gordel van de Yangtze-rivier

Download

Loading media player...

CGTN: What China's 14th Five-Year Plan Means for Yangtze River Economic Belt

BEIJING--()--Twee weken nadat China een blauwdruk had onthuld voor zijn economische en sociale ontwikkeling voor de komende vijf jaar tot 2025, legden Chinese leiders zaterdag relatief specifieke plannen en doelen voor de Yangtze River Economic Belt uit.

Ze omvatten hoogwaardige groei, groene groei, openstelling en zelfinnovatie.

Deze agenda’s werden belicht tijdens een bijeenkomst in Nanjing, de hoofdstad van de provincie Jiangsu, door de Chinese president Xi Jinping, die zojuist de inspectie in de provincie had afgerond.

Xi, ook algemeen secretaris van het Centraal Comité van de CPC, ging op 12 november naar Shanghai om de 30ste verjaardag van Pudong’s ontwikkeling en openstelling te vieren en inspecteerde later Nantong en Yangzhou in Jiangsu.

Dit was Xi’s eerste binnenlandse inspectiereis na de vijfde plenaire vergadering van het 19e Centraal Comité van de CPC van 26 tot 29 oktober.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Jiang Simin
jiang.simin@cgtn.com
+86 18826553286

Contacts

Media:
Jiang Simin
jiang.simin@cgtn.com
+86 18826553286