Panasonic: verificatie van remmend effect van nanoe™ X-technologie met de voordelen van hydroxylradicalen op nieuw coronavirus (SARS-CoV-2)

WIESBADEN, Duitsland--()--Panasonic, in samenwerking met de wereldwijde contactonderzoeksorganisatie Texcell*1, heeft vandaag aangekondigd dat Texcell het remmende effect van de nanoe™ X-technologie met de voordelen van hydroxylradicalen op het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) heeft geverifieerd.

Nanoe™ X, de originele ionisator om 'vernevelde waterdeeltjes van “nanogrootte” te genereren, is ontwikkeld door Panasonic. Het is een elektrostatische vernevelingstechnologie die onzichtbaar vocht in de lucht verzamelt en er hoogspanning op toepast om “hydroxylradicalen in water” te produceren. De doorslaggevende factor is het bestaan van hydroxylradicalen in nanoe™ X. Hydroxylradicalen worden gekenmerkt door het feit dat ze sterk oxidatief en zeer reactief zijn.

Panasonic doet sinds 1997 onderzoek naar deze technologie en heeft de doeltreffendheid ervan op verschillende gebieden geverifieerd, waaronder het remmen van bepaalde pathogene micro-organismen (bacteriën, schimmels en virussen) en allergenen, door het afbreken van PM 2.5-componenten die nadelige effecten hebben op het menselijk lichaam*2.

In 2012 voerde Panasonic een virusklaringstest uit met een externe organisatie en bevestigde het bedrijf de effectiviteit van elk van de 4 categorieën in termen van biologische kenmerken. Op basis van dit resultaat kondigde Panasonic aan dat de technologie van “hydroxylradicalen in water” naar verwachting een remmend effect zal hebben op nieuwe virussen*3.

Het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) van de huidige wereldwijde pandemie is zo'n nieuw type virus en tests met Texcell hebben nu bevestigd dat de nanoe™ X daadwerkelijk een remmend effect heeft op dit virus. Deze tests werden uitgevoerd in een gesloten laboratoriumomgeving en waren niet bedoeld om de doeltreffendheid ervan in ongecontroleerde woonruimtes te beoordelen.

Panasonic zal het potentieel van nanoe™ X-technologie blijven nastreven om mogelijke risico's in verband met luchtvervuiling aan te pakken, zoals nieuwe pathogene micro-organismen, met als doel een schonere omgeving te creëren voor mensen over de hele wereld.

Als referentie:

Testen van remmend effect van nanoe™ X op het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2).

Overzicht

Een vergelijkende verificatie werd uitgevoerd in een testruimte van 45 liter die het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) bevatte, met en zonder blootstelling aan nanoe™ X.

Resultaten

Resultaten: Meer dan 99,99% van de activiteit van het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) werd binnen 2 uur geremd.

Opmerking: deze verificatie was bedoeld om fundamentele onderzoeksgegevens te genereren over de effecten van nanoe™ X op het nieuwe coronavirus in laboratoriumomstandigheden die verschillen van die in woonruimtes. Het is niet ontworpen om productprestaties te evalueren.

Methodologie en gegevens

Organisatie:Texcell

Onderwerp:nieuw coronavirus (SARS-CoV-2)

Apparaat:nanoe™ X-apparaat

Methode:

- nanoeTM X-apparaat wordt op 15 cm van de vloer in de testruimte van 45 liter geïnstalleerd.

- Een met de SARS-CoV-2-virusoplossing doordrenkt stuk gaas werd in een petrischaal geplaatst en gedurende een vooraf bepaalde tijd blootgesteld aan nanoeTM X.

- De infectieuze titer van het virus werd gemeten en gebruikt om de remmingsgraad te berekenen.

Resultaatgegevens

Testonderwerp

Remmingsgraad*

Capaciteit

Uren

SARS-CoV-2

99,99%

45 lit

2 uur

Opmerkingen:

*1: Texcell is een wereldwijde contractonderzoeksorganisatie die gespecialiseerd is in virale tests, virale klaring, immunoprofilering en R&D- of GMP-celbanken voor uw R&D-, GClP-, GLP- en GMP-projecten.

Met meer dan 30 jaar ervaring en wortels binnen het Pasteur-instituut in Parijs, heeft Texcell een lang erkende expertise in virale tests met een breed scala aan protocollen voor de detectie van adventieve agentia.

Texcell is de eerste spin-off van het Pasteur-instituut in Parijs en is opgericht in 1997.

*2: Belangrijkste berichten over verificatiegevallen

- 12 mei 2009:Positieve effecten van geladen waterdeeltjes op virussen, bacteriën en landbouwchemicaliën werden geverifieerd.

- 20 oktober 2009: Het remmende effect op het nieuwe influenzavirus van geladen waterdeeltjes werd geverifieerd.

- 20 februari 2012:Onderdrukkingseffect van geladen waterdeeltjes op huisdiergerelateerde allergenen, bacteriën, schimmels en virussen werd geverifieerd.

- 16 januari 2014:Elektrostatisch vernevelde waterdeeltjes van nanogrootte breken PM2.5-componenten effectief af en remmen de groei van schimmels die aan geel zand vastzitten.

*3: 26 januari 2012: Virusonderdrukkingseffect van geladen waterdeeltjes is geverifieerd door de virusklaringstest. Co-geverifieerd met Charles River Biopharmaceutical Services GmbH, een Duitse testorganisatie.

Over Panasonic

Panasonic Corporation is een wereldleider in de ontwikkeling van diverse elektronicatechnologieën en -oplossingen voor klanten in de consumentenelektronica-, woningbouw-, automobiel- en B2B-sector. Het bedrijf, dat in 2018 zijn 100-jarig bestaan vierde, is internationaal gegroeid en heeft nu 528 dochterondernemingen en 72 gelieerde ondernemingen wereldwijd, met een geconsolideerde netto-omzet van 7,49 biljoen yen voor het jaar dat eindigde op 31 maart 2020. Toegewijd aan het nastreven van nieuwe waarde door innovatie over divisielijnen heen, gebruikt het bedrijf zijn technologieën om een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten te creëren.

https://www.panasonic.com/global.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact:
Tanya.houston@wildwoodpr.com
Tel.: +44 (0) 1293 851115

Contacts

Mediacontact:
Tanya.houston@wildwoodpr.com
Tel.: +44 (0) 1293 851115