Knopp Biosciences NIH-gefinancierd pijnprogramma gaat door naar tweede jaar van HEAL Award om niet-opioïde behandelingen voor chronische pijn te ontdekken

PITTSBURGH--()--Knopp Biosciences LLC heeft vandaag aangekondigd dat het het tweede jaar is ingegaan van onderzoek gefinancierd door de National Institutes of Health (NIH) om zijn Kv7-platform te gebruiken om niet-opioïde therapieën voor de behandeling van chronische pijn te ontdekken en te ontwikkelen. Het project wordt gefinancierd door het NIH-programma genaamd Helping to End Addiction Long-term (het NIH HEAL Initiative), dat gericht is op het verbeteren van behandelingen voor chronische pijn, het terugdringen van het aantal opioïdengebruiksstoornissen en overdosering, en het bereiken van langdurig herstel van opioïden verslaving.

Knopp heeft een ontdekkingsplatform ontwikkeld van gepatenteerde moleculen die gericht zijn op een niet-opioïde biologisch doelwit, gekoppeld aan chronische pijn veroorzaakt door zenuwbeschadiging. Het medicijndoel is een cellulair membraan-kaliumkanaal genaamd Kv7.2 / 7.3, dat de stroom elektrisch geladen ionen regelt die nodig is om de prikkelbaarheid van cellen te moduleren. Toenemend wetenschappelijk bewijs suggereert dat het selectief activeren van de belangrijkste Kv7-kanaalsubtypen de hyperexciteerbaarheid van zenuwcellen die gepaard gaat met chronische pijn kan beheersen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media inquiries:
Tom Petzinger
tom@knoppbio.com
412-488-1776

Contacts

Media inquiries:
Tom Petzinger
tom@knoppbio.com
412-488-1776