Neuromod publiceert resultaten van grootschalig klinisch onderzoek naar tinnitus in peer-reviewed wetenschappelijk toptijdschrift

  • Klinisch onderzoek concludeert dat bimodale neuromodulatie, waarbij geluid en elektrische stimulatie van de tong worden gecombineerd, tinnitussymptomen aanzienlijk kan verminderen, en dat therapeutische effecten tot 12 maanden na de behandeling kunnen worden gehandhaafd.
  • 77,8% van de deelnemers zei dat ze het Lenire®-apparaat van het bedrijf zouden aanbevelen aan anderen met tinnitus.
  • 80,1% van de deelnemers die aan de behandeling voldeden, ervoer een voortdurende verbetering van de ernst van de tinnitussymptomen bij evaluatie 12 maanden na de behandeling.

DUBLIN--()--Neuromod Devices Limited (“Neuromod”), het Ierse bedrijf voor medische apparatuur dat gespecialiseerd is in de behandeling van chronische tinnitus, gewoonlijk omschreven als ‘oorsuizen’, heeft de resultaten gepubliceerd van de TENT A1 (Behandeling Evaluatie van neuromodulatie voor tinnitus) klinische studie in de Science Translational Medicine van deze week in een paper met de titel: ‘Bimodale neuromodulatie combineert klank- en tongstimulatie vermindert tinnitussymptomen in een grote gerandomiseerde klinische studie’.

De klinische studie werd uitgevoerd tussen 2016 en 2019 en was bedoeld om veranderingen in de ernst van tinnitussymptomen te volgen. De studie onderzocht de benadering van bimodale neuromodulatie, waarbij gebruik werd gemaakt van het niet-invasieve stimulatie-apparaat van Neuromod dat geluid aan de oren en elektrische stimulatie aan de tong levert.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

FTI Consulting | Media Relations
Melanie Farrell
Aline Oliveira
T: +353 1 6633686
T: +353 86 401 5250
neuromod@fticonsulting.com

Contacts

FTI Consulting | Media Relations
Melanie Farrell
Aline Oliveira
T: +353 1 6633686
T: +353 86 401 5250
neuromod@fticonsulting.com