Mary Kay benoemd als een van de beste merken in de Purpose Power Index™

In het onderzoek, uitgevoerd door Reputation Institute en StrawberryFrog, werd gemeten hoe consumenten echt denken en voelen over het merkdoel

DALLAS, VS--()--De Purpose Power Index™, een onderzoek naar hoe consumenten echt denken en voelen over het merkdoel, uitgevoerd door Reputation Institute en StrawberryFrog, heeft Mary Kay tot een van de krachtigste doelgerichte merken in het land benoemd. Het onderzoek, dat meer dan 17.500 beoordelingen verzamelde van meer dan 5.700 unieke respondenten, is bedoeld om te laten zien welke bedrijven in de ogen van Amerikaanse consumenten het dichtst hun missie naleven.

“Vanaf het allereerste begin was Mary Kay een merk dat met een doel was gebouwd”, aldus Julia Simon, Chief Legal Officer en Chief Diversity Officer van Mary Kay Inc. “Daarom hebben we nooit afgeweken van onze inspanningen, variërend van empowerment van vrouwen en duurzaamheid tot kankeronderzoek en de strijd om gendergerelateerd geweld tegen vrouwen en meisjes te beëindigen. Onderzoek toont aan dat consumenten tegenwoordig niet geïnteresseerd zijn in bedrijven die zich uitsluitend richten op winst, doelgericht zijn is belangrijk.”

Verschillende elementen speelden een rol waarbij bedrijven gunstig scoorden op de Purpose Power Index™, waaronder een hoger doel hebben dat groter is dan alleen geld verdienen, het leven van mensen en hun gemeenschappen verbeteren, zich inzetten om de wereld te veranderen om er een betere plek van te maken en het juiste doen voor de samenleving als geheel.

“De sterkste merken worden gezien als dat ze hebben gehandeld volgens hun doel, in alles, van hoe ze hun werknemers belonen tot hoe ze zich gedragen in de samenleving, en niet alleen erover praten”, aldus Scott Goodson, CEO van StrawberryFrog. “Deze merken inspireren en nemen deel aan maatschappelijke bewegingen.”

Anderen bovenaan de lijst met Mary Kay zijn: The North Face, Kellogg Company, Unilever, UPS, Etsy, Disney, Microsoft, IBM, Netflix, Canon, Chick-fil-A, Amazon en Tesla.

Volgens Kylie Wright-Ford, CEO van The RepTrak Company, “bedrijven die op authentieke wijze een doel activeren in alles wat ze doen en zeggen, verdienen de beloning van een sterkere reputatie. Het voordeel van geloofwaardig doelgericht zijn vertaalt zich in meer gedragsondersteuning onder belanghebbenden, waaronder intentie om te kopen, bereidheid om voor te werken en potentieel om in te investeren.”

Opname in de Purpose Power Index™ is slechts de laatste eer voor de toewijding aan maatschappelijk verantwoord ondernemen door Mary Kay Inc. Onlangs werd David Holl, CEO van Mary Kay, door RepTrak® - Reputation Institute erkend als een van de ‘10 Most Reputable CEOs in the World’ en Mary Kay stond op nummer 42 op de Global Workplace 100 van 2019 uitgegeven door Reputation Institute.

Over Mary Kay

Als een van de eersten die door het ‘glazen plafond’ braken, heeft Mary Kay Ash haar schoonheidsbedrijf meer dan 56 jaar geleden met drie doelen opgericht: goede kansen bieden aan vrouwen, onweerstaanbare producten aanbieden en de wereld verbeteren. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in bijna 40 landen. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en parfums. Mary Kay zet zich ervoor in om door samenwerking met organisaties vrouwen en hun naasten wereldwijd meer mogelijkheden te bieden en richt zich daarbij op ondersteunen van kankeronderzoek, beschermen van overlevenden van huiselijk geweld, verfraaien van onze gemeenschappen en stimuleren van kinderen om hun dromen waar te maken. De oorspronkelijke visie van Mary Kay Ash straalt nog steeds – met iedere lipstick weer. Meer informatie is te vinden op MaryKay.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 of media@mkcorp.com

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 of media@mkcorp.com