Kymeta start beta-onderzoeksprogramma voor de volgende generatie u8 Ku-band-terminal en Kymeta Connect™-connectiviteitsdiensten

Kymeta heeft wereldwijd 25 eenheden geïmplementeerd om de revolutionaire u8 mobiele connectiviteitsoplossing in de praktijk te testen

Kymeta’s u8 flat-panel satellite antenna can be installed on top of a military-style off-road vehicle or a Land Cruiser. (Photo: Business Wire)

REDMOND, Washington--()--Kymeta (www.kymetacorp.com)—het communicatiebedrijf dat mobiel wereldwijd wil maken—heeft het Kymeta™ u8-terminal beta-onderzoeksprogramma met wereldwijd geselecteerde partners en klanten aangekondigd, zoals DOD/MOD-aannemers en eindgebruikers, satellietproviders en commerciële resellers. Dit brengt Kymeta een stap dichter bij de marktlancering van Kymeta u8, gepland voor het vierde kwartaal van 2020.

De Kymeta u8 elektronisch gestuurde terminal is opnieuw ontworpen voor gebruiksvriendelijkheid en verbeterde prestaties ten opzichte van vorige versies van de kenmerkende platte antennes van Kymeta. De geavanceerde u8-antenne ondersteunt wereldwijde mobiliteit op het land en kan nog efficiënter worden gebruikt voor de volledige Ku-band. De Kymeta u8-terminal biedt een vormfactor met een laag profiel en lokale DC-stroominvoer voor eenvoudige integratie in mobiele platformen. Het unieke van de u8 is de geïntegreerde satelliet en mobiele modems voor multi-WAN-configuratie die naadloze hybride satelliet-/mobiele connectiviteit biedt. Naast de nieuwe terminal voert Kymeta ook een beta-onderzoek uit voor de Kymeta Connect™-suite met diensten, die connectiviteit net zo eenvoudig maakt als het kopen van een draadloos abonnement. Samen bieden deze twee een volledige oplossing voor publieke veiligheid, DOD/MOD, zakelijk en andere markten die continu mobiele communicatie vereisen. Naast de plug-and-play u8-terminal, biedt de u8-antenne integrators de mogelijkheid om aangepaste mobiele satellietterminals te creëren met een flexibele integratie die voldoet aan verschillende gebruikscasussen.

Kymeta heeft voor aanvang van de beta-onderzoeken met klanten en partners eerst eigen prototypeonderzoeken uitgevoerd met de u8-terminal via testritten van Washington DC naar Redmond, WA. Tijdens de onderzoeken bereikte de Kymeta u8-terminal 100% connectiviteit onderweg, terwijl hij in het zicht was, wat betekende dat het voertuig 100% internetconnectiviteit had, ofwel via satelliet- of mobiele verbinding. Dit is een bevestiging van de hybride oplossing voor doorlopende en naadloze connectiviteit. Deze ongelofelijke resultaten van de prototypeonderzoeken zijn te downloaden op de Kymeta-website.

“We kunnen niet wachten om de nieuwe u8-terminal, in combinatie met Kymeta Connect-diensten en ondersteuning, aan onze klanten te laten zien. Ze krijgen hiermee een volledig beheerde, geoptimaliseerde en gebruiksvriendelijke gecombineerde dienst aangeboden”, zei David Harrower, Sr. Vice President Global Sales, Kymeta. “Het is een complete oplossing die zeer aantrekkelijk is voor bedrijven die een voorspelbare OPEX-prijs nodig hebben voor hun regionale mobiele connectiviteitsdiensten. We denken dat dit een revolutie teweeg gaat brengen die mobiele connectiviteit in alle delen van de wereld kan bieden.”

Naast de start van het u8 beta-onderzoeksprogramma, heeft Kymeta ook aangekondigd dat het bedrijf een financiering van $ 85 miljoen heeft binnengesleept, onder leiding van Bill Gates, met een persoonlijke investering van ongeveer $ 1 miljoen van het leidinggevende team, onder leiding van Executive Chairman Doug Hutcheson. De financiering zal worden gebruikt om nieuwe productontwikkeling en commercialisering voor satelliet- en mobiele communicatie wereldwijd te versnellen. Daarnaast heeft Kymeta de overname van Lepton Global Solutions op 18 augustus 2020 aangekondigd.

Over Kymeta

Kymeta heeft als doel het potentieel van breedbandsatellietconnectiviteit, gecombineerd met mobiele netwerken, te benutten, om te voldoen aan de grote vraag naar communicatie onderweg en om wereldwijd mobiele toegang te kunnen bieden. Lepton Global Solutions, onderdeel van Kymeta, is verantwoordelijk voor de satellietconnectiviteitsoplossingen van het bedrijf en biedt unieke, complete en direct te gebruiken gebundelde oplossingen aan de markt op basis van de allerbeste technologieën en op maat gemaakt klantgerichte diensten die aan klantmissievereisten voldoen en deze zelfs overtreffen. Deze oplossingen bieden, in combinatie met de platte satellietantenne, de eerste in haar soort, en Kymeta™ Connect-diensten, revolutionaire mobiele connectiviteit via satelliet- en hybride satelliet-mobiele netwerken voor klanten wereldwijd. De Kymeta-terminal, met de steun van de V.S. en internationale patenten en licenties, biedt een oplossing voor de behoefte aan lichte, slanke communicatiesystemen met een hoge doorvoersnelheid die geen mechanische componenten vereisten om op een satelliet te richten. Kymeta maakt verbinding maken eenvoudig: voor een voertuig, vaartuig of vast platform.

Kymeta is een particuliere onderneming uit Redmond, Washington.

Voor meer informatie kunt u terecht op kymetacorp.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Zakelijke vragen voor Kymeta:
Jon Maron
Vice President Marketing and Communications
Kymeta Corporation
+1 425.658.8827
jmaron@kymetacorp.com

Mediaverzoeken voor Kymeta:
Amanda Barry
Associated Director PR, The Summit Group
+1 509.554.8409
abarry@summitslc.com

Contacts

Zakelijke vragen voor Kymeta:
Jon Maron
Vice President Marketing and Communications
Kymeta Corporation
+1 425.658.8827
jmaron@kymetacorp.com

Mediaverzoeken voor Kymeta:
Amanda Barry
Associated Director PR, The Summit Group
+1 509.554.8409
abarry@summitslc.com