MHPS verovert opnieuw het wereldwijde leiderschap in het marktaandeel van gasturbines

- Vraag naar geavanceerde gasturbines stijgt -

MHPS M501JAC gas turbine being manufactured at Takasago Works in Hyogo Prefecture, Japan. (Photo: Business Wire)

YOKOHAMA, Japan--()--Mitsubishi Hitachi Power Systems (MHPS) staat op de eerste plaats in het marktaandeel van het aantal megawatts voor bestellingen van gasturbines in 2020 volgens gegevens verkregen uit de rapporten van McCoy Power. De wereldwijde bestellingen van 2.638 MW in het eerste kwartaal brachten het marktaandeel van MHPS op 28,5 procent wereldwijd. Deze toename van het marktaandeel van gasturbines was grotendeels verantwoordelijk voor het wereldwijd boeken van orders, dat met 19,7 procent toenam tijdens het fiscale jaar van MHPS dat eindigde op 31 maart 2020.

"De uiterst concurrerende wereldwijde gasturbinemarkt is in onze richting geschoven met een duidelijke voorkeur voor onze JAC-gasturbines, die betrouwbaarder zijn dan de gasturbines van de concurrentie, terwijl ze een recordvestigende brandstofefficiëntie en output bieden", aldus Ken Kawai, MHPS President en Chief Executive Officer. "De verkoop van gasturbines van MHPS in zowel de geavanceerde klasse als de luchtvaart afgeleide producten segmenten zijn in een stroomversnelling gekomen doordat nutsbedrijven, onafhankelijke energieproducenten en gemeenten over de hele wereld hun elektriciteitskosten proberen te verlagen door onze unieke combinatie van bewezen betrouwbaarheid en prestaties van wereldklasse."

De gasturbines uit de J-serie van MHPS zijn in 2011 voor het eerst commercieel in gebruik genomen en hebben een wereldrecord in betrouwbaarheid van 99,5%. Bovendien leveren ze een gecombineerd cyclusrendement van meer dan 64%. De geïnstalleerde vloot van gasturbines uit de J-serie realiseerde onlangs een miljoen uur aan commerciële exploitatie wereldwijd, wat bijna het dubbele is van dat van vergelijkbare gasturbines van concurrenten.

Het vergroten van het marktaandeel van MHPS in het eerste kwartaal van 2020 was een order voor de eerste twee hernieuwbare waterstofcapaciteit JAC-gasturbines voor de Intermountain Power Agency in Delta, Utah. Dan Eldredge van de Intermountain Power Agency zei: "We kozen voor de JAC-aandrijflijnen van MHPS omdat ze de beste algemene oplossing voor onze vereisten voor apparatuur voor stroomopwekking boden, inclusief de brandstofflexibiliteit waarmee we onze stijgende doelen voor 100% koolstofvrij energieopwekking in 2045 kunnen halen. Met de tools en ondersteuning van MHPS verwachten we dat we de komende decennia betrouwbaar schonere energie kunnen leveren."

Vijfenveertig gasturbines uit de J-serie zijn in commerciële exploitatie en de totale bestelde capaciteit bedraagt wereldwijd meer dan 25 GW. Honderdvier exemplaren zijn technisch geselecteerd in Brazilië, Canada, Japan, Mexico, Peru, Taiwan, Thailand, de Verenigde Staten en Zuid-Korea.

"De markt heeft onze inspanningen erkend door een golf van technische selecties en geplaatste bestellingen", zegt Junichiro Masada, Senior Vice President, Co-Chief Technology Officer, en plaatsvervangend hoofd van Turbomachinery Headquarters, MHPS. “En we blijven onze technologie verbeteren. Zo hebben we onlangs bijvoorbeeld gesynchroniseerd met het elektriciteitsnet in Takasago, Japan, en bereikten we een volledige belasting met de nieuwste 60 Hz-verbetering van de JAC, wat een recordvestigende output en gecombineerde cyclusefficiëntie demonstreerde. Concurrenten zijn jaren verwijderd van de ingebruikname van een gasturbine van deze omvang of efficiëntie. Daarnaast hebben we onlangs een aanzienlijke prestatieverbetering van de FT4000 aangetoond in onze testfaciliteit in West Palm Beach, Florida."

De FT4000 luchtvaart afgeleide gasturbine, met meerdere actieve projecten in Noord-Amerika en internationaal, heeft zijn wereldwijde voetafdruk in de afgelopen twee jaar verdrievoudigd en heeft een aanzienlijk marktaandeel veroverd in zijn klasse sinds de aankoop van PW Power Systems (PWPS) in 2013. De PWPS FT4000 werd voor het eerst commercieel in gebruik genomen in 2015 en levert toonaangevende eenvoudige cyclusefficiëntie, starttijd en integratortijd.

"We zijn er trots op dat onze technologie ons heeft geleid tot het wereldwijde leiderschap in de concurrerende gasturbinemarkt", aldus Ken Kawai, President en Chief Executive Officer. "We waarderen de bijdragen van onze werknemers over de hele wereld die erop gericht zijn geavanceerde technologieën en energieoplossingen op de markt te brengen voor betaalbare en betrouwbare stroomvoorzieningen. We blijven ons inzetten om een koolstofarme economie mogelijk te maken en de uitdagingen waarmee onze mondiale samenleving wordt geconfronteerd, op te lossen."

Over Mitsubishi Hitachi Power Systems, Ltd.

Mitsubishi Hitachi Power Systems, Ltd. (MHPS), met het hoofdkwartier in Yokohama, Japan, is in februari 2014 ontstaan als gevolg van een joint venture tussen Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. en Hitachi, Ltd. waarbij hun werkzaamheden op het gebied van thermische energieopwekkingssystemen alsmede ander gerelateerde bedrijven werden geïntegreerd. MHPS heeft onlangs aangekondigd dat de naam binnenkort zal veranderen in Mitsubishi Power. MHPS is vandaag de dag een van de toonaangevende leveranciers van apparatuur en diensten aan de markt voor energieopwekking. Het bedrijf wordt gesteund door 100 miljard yen in kapitaal en telt ongeveer 20.000 werknemers wereldwijd. De producten van het bedrijf omvatten STEG (stoom- en gascentrale) en IGCC (geïntegreerde koolvergassingscentrale), energiecentrales voor gas/kool/olieverbranding (stoom), boilers, generators, gas- en stoomturbines, geothermische energiecentrales, AQCS (air quality control systems/luchtkwaliteitscontrolesystemen), randapparatuur voor energiecentrales en solid-oxide fuel cells (SOFC/vasteoxidebrandstofcellen). Ga voor meer informatie naar de website van de onderneming op https://www.mhps.com.

Volg ons op
https://twitter.com/MHPS_Global, of http://www.linkedin.com/showcase/mhps

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Naoya Kanamura
Deputy Manager
Corporate Communications Group
Mitsubishi Hitachi Power Systems, Ltd.
Mobile: +81-(0)80-9592-0069
E-mail: naoya_kanamura@mhps.com

Contacts

Naoya Kanamura
Deputy Manager
Corporate Communications Group
Mitsubishi Hitachi Power Systems, Ltd.
Mobile: +81-(0)80-9592-0069
E-mail: naoya_kanamura@mhps.com