Smiths Medical verwerft de activiteiten van Access Scientific, LLC, waarmee het bedrijf het aanbod producten voor vasculaire toegang uitbreidt

MINNEAPOLIS--()--Smiths Medical, een vooraanstaand wereldwijd producent van medische apparatuur heeft vandaag de aankoop bekendgemaakt van de activiteiten van Access Scientific, LLC, een particuliere onderneming gevestigd in San Diego, CA. Access Scientific is een bedrijf voor breedspectrum vasculaire toegang en infectiepreventie dat de POWERWAND™ midline- en verlengde verblijfskatheters fabriceert. De serie POWERWAND™-producten vergroot de productportefeuille van Smiths Medical voor vasculaire toegang en biedt de arts meer keuze om patiënten te behandelen.

De POWERWAND™-serie producten zijn klinisch gedifferentieerde oplossingen voor vasculaire toegang, ondersteund door negen (9) door vakgenoten beoordeelde papers en negen (9) wetenschappelijke posters. Bloedbaaninfecties zijn een bekend risico in verband met katheters voor vasculaire toegang. Conclusies uit recente klinische onderzoeken laten geen optreden van bloedbaaninfecties zien die in verband staan met het gebruik van de POWERWAND™-producten. Gecombineerd hebben deze onderzoeken een totaal van 35.000 katheterdagen zonder bacteriële infecties.1-3

De POWERWAND™-serie producten zijn van waarde voor zorgverleners die zich richten op het bieden van zorg van hoge kwaliteit aan hun patiënten. In combinatie met de al sterk presterende Jelco® i.v. katheter- en Port-A-Cath®-producten van Smiths Medical, biedt Smiths Medical artsen nu meer oplossingen om hun patiënten te behandelen door middel van een bredere portefeuille.

“Smiths Medical’s aankoop van Access Scientific vergroot ons commitment aan patiëntenzorg en resultaten, wat onze leiderspositie in de categorie aanstuurt in onze bestaande portefeuille voor vasculaire toegang,” aldus JehanZeb Noor, Smiths Medical CEO. “Wij zijn van mening dat deze aankoop onze positie als vertrouwd bedrijf voor medicatiebeheeroplossingen versterkt. In deze tijd van onzekerheid voelen we ons bevoorrecht dat we onze klanten aan de frontlinies meer keuzes kunnen bieden voor het behandelen van hun patiënten.”

Over Smiths Medical

Een vooraanstaand gespecialiseerd leverancier van medische apparatuur en benodigdheden voor mondiale markten die zich richt op de marktsegmenten medicatietoediening, vitale zorg en veiligheidsapparatuur. Ga voor meer informatie naar www.smiths-medical.com.

Over de Smiths Group

Een mondiaal technologiebedrijf dat al 160 jaar werkt aan het leveren van producten en diensten voor de wereldwijde markten medische technologie, beveiliging en bescherming, algemene industrie, energie en ruimte- en commerciële luchtvaart. Smiths Group heeft circa 22.000 collega's in dienst in meer dan 50 landen en staat genoteerd op de beurs van Londen. Ga voor meer informatie naar www.smiths.com.

(1) Devries M, Lee J, Hoffman L. Infection free midline catheter implementation at a community hospital (2 years). American Journal of Infection Control. 2019;47(9):1118-1121.
(2) Caparas JV, Hung H-S. Vancomycin Administration Through a Novel Midline Catheter: Summary of a 5-Year, 1086-Patient Experience in an Urban Community Hospital. Journal of the Association for Vascular Access. 2017;22(1):38-41.
(3)
Pathak R, Patel A, Enuh H, Adekunle O, Shrisgantharajah V, Diaz K. The Incidence of Central Line–Associated Bacteremia After the Introduction of Midline Catheters in a Ventilator Unit Population. Infectious Diseases in Clinical Practice. 2015;23(3):131-134.

M. Devries was bezoldigd adviseur bij Access Scientific.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Smiths Medical Media Relations: media.relations@smiths-medical.com of Ashley Voge: 763-383-3111.

Contacts

Smiths Medical Media Relations: media.relations@smiths-medical.com of Ashley Voge: 763-383-3111.