EURid kent een groei van 15% van het aantal registraties in zijn voortgangsverslag over het eerste kwartaal van 2020

BRUSSEL--()--EURid heeft vandaag zijn voortgangsverslag over het eerste kwartaal van 2020 gepubliceerd met daarin de kwartaalstatistieken en ontwikkelingen. Hoogtepunten waren onder meer:

- 190 011 nieuwe registraties van domeinnamen, een stijging van 15% ten opzichte van nieuwe registraties in Q4 2019;
- Portugal staat met +64% bovenaan de lijst van landen met de hoogste groeicijfers;
- Een gemiddeld vernieuwingspercentage van 80.7%

Het totale aantal registraties is gestegen van 3.606.311 aan het eind van Q4 2019 tot 3.623.050 aan het eind van Q1 2020, een stijging van 0,5%. Dit kan worden toegeschreven aan hogere registratiepercentages als gevolg van COVID-19 gerelateerde domeinnamen en een voortdurende stijging in Portugal, wat het gevolg is van plaatselijke en externe promoties door registrars.

Ontwikkelingen in de loop van het kwartaal waren onder meer:

- De verlaagde tarieven voor Alternatieve geschillenbeslechting met CAC en WIPO werden verlengd tot 30 juni 2020
- EURid heeft Microsoft en andere partners bijgestaan bij de bestrijding van het Necurs-botnet door gebruik te maken van ons Abuse Prevention and Early Warning System (APEWS).

Bekijk hier EURid's Q1 2020 voortgangsrapport.

Over EURid

EURid is een non-profitorganisatie die na een aanbestedingsprocedure door de Europese Commissie is aangesteld om de .eu-,.ею en .ευ-topniveaudomeinen te beheren. EURid werkt samen met meer dan 700 geaccrediteerde registrars. Als onderdeel van haar doorlopende inspanningen op gebied van gegevensbeveiliging is EURid sinds 2013 gecertificeerd volgens de ISO27001-beveiligingsnorm. EURid is daarnaast ook geregistreerd door het milieubeheer- en milieuauditsysteem (EMAS). EURid heeft haar hoofdzetel in Brussel (België). De regionale kantoren bevinden zich in Pisa (Italië), Praag (Tsjechië) en Stockholm (Zweden). Meer informatie op: www.eurid.eu.

Contacts

Contacteer EURid
Reelika Kirna
press@eurid.eu

Contacts

Contacteer EURid
Reelika Kirna
press@eurid.eu