Tej Kohli Foundation probeert nieuwe projecten te incuberen die hoornvliesblindheid tegen 2035 kunnen elimineren

Stichting Philanthropic Tej Kohli zal een nieuwe incubator oprichten voor de ondersteuning van wetenschappelijke projecten en commerciële ondernemingen die zich richten op nieuwe oplossingen.

Maakt deel uit van de strategie van investeerder Tej Kohli om zich te concentreren op nieuwe innovaties afkomstig van onderzoek, wetenschap, technologie en ondernemingen voor het voorkomen en genezen van hoornvliesblindheid.

Oplossingen moeten betaalbaar, schaalbaar en toegankelijk zijn in de armste landen ter wereld, waar 90% van de mensen met blindheid en visuele beperkingen leven.

Mrs. Gurujalli Tejavathi outside her home in the Bhadradri District in India. Mrs. Tejavathi receives free eye care for a previously transplanted cornea from the Tej Kohli Foundation. (Photo: Business Wire)

LONDEN--()--De Tej Kohli Foundation moet een nieuwe incubator oprichten om zaad- en versnellingsfinanciering te verstrekken aan projecten met het potentieel om cornea blindheid wereldwijd te helpen elimineren. Financiering, praktische middelen en intellectueel kapitaal zullen beschikbaar zijn voor zowel commerciële als niet-commerciële projecten die een duidelijk pad hebben naar de preventie, behandeling en genezing van hoornvliesblindheid; met financieringsbeslissingen op basis van de omvang van de totale impact die een project waarschijnlijk zal hebben in arme en achtergestelde gemeenschappen wereldwijd tegen 2035, evenals de waarschijnlijkheid dat een project zal slagen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Helen Tarbet / Simon Compton / Kim van Beeck / Hannah Ratcliff
(Buchanan Communications)
tejkohlifoundation@buchanan.uk.com
+44 207 466 5000

Contacts

Helen Tarbet / Simon Compton / Kim van Beeck / Hannah Ratcliff
(Buchanan Communications)
tejkohlifoundation@buchanan.uk.com
+44 207 466 5000