Fluke Corporation przejmuje PRÜFTECHNIK, lidera niezawodności urządzeń przemysłowych

EVERETT, Washington--()--Fluke Corp., światowy lider branży instrumentów diagnostycznych i pomiarowych przejął spółkę PRÜFTECHNIK, lidera rynku produkcji systemów laserowego osiowania i diagnozowania stanu maszyn oraz badań nieniszczących.

„Przejęcie spółki PRÜFTECHNIK odzwierciedla wagę, jaką przykładają nasi klienci do systemów zapewnienia niezawodności umożliwiających utrzymanie ich sprzętów w możliwie najlepszym stanie pozwalającym na ich eksploatację - powiedział Marc Tremblay, prezes Fluke Corporation. - Firma ta pomoże nam wprowadzić najnowszą generację rozwiązań z korzyścią dla naszych klientów przemysłowych”.

Fluke Corporation

Informacje dotyczące narzędzi i aplikacji Fluke, jak również lokalizacji najbliższego dystrybutora, można uzyskać pisząc na adres Fluke Corporation, P.O. Box 9090, Everett, WA USA 98206, dzwoniąc pod numer (800) 44-FLUKE (800-443-5853), wysyłając faks pod numer (425) 446-5116, pisząc na adres e-mail fluke-info@fluke.com lub odwiedzając naszą stronę internetową: http://www.fluke.com.

Fluke

Fluke Copration, firma założona w 1948 r., jest światowym liderem w sektorze kompaktowych specjalistycznych narzędzi diagnostycznych i oprogramowania służącego do pomiarów i monitorowania stanu maszyn. W gronie klientów Fluke znajdują się technicy, inżynierowie, elektrycy, kierownicy ds. utrzymania ruchu, oraz metrolodzy, którzy instalują, diagnozują i przeprowadzają konserwację sprzętu elektrycznego i elektronicznego, jak również odpowiadają za procesy kalibracji.

PRÜFTECHNIK

PRÜFTECHNIK jest globalnym dostawcą konserwacji maszyn, oferując klientom szeroki zakres produktów, usług i szkoleń dostosowanych do potrzeb specjalistów ds. utrzymania ruchu w zakresie osiowania maszyn, monitorowania ich stanu, jak również badań nieniszczących. Wiele firm produkcyjnych na całym świecie zaufało naszym rozwiązaniom zapewniającym niezawodne utrzymanie maszyn wirnikowych w dobrym stanie w oparciu o monitorowanie ich stanu.

Fluke jest zastrzeżonym znakiem towarowym Fluke Corporation. Nazwy spółek i produktów wymienionych w niniejszej informacji prasowej mogą być zastrzeżonymi znakami towarowymi. Więcej informacji znajduje się na stronie internetowej Fluke.

Susan Israel
Starszy menadżer ds. komunikacji