Bulgarije treedt toe tot de Europese infrastructuur voor onderzoek op het gebied van biobanken als volwaardig lid

Bulgaria Joins European Biobanking Research Infrastructure as Full Member (Photo: Business Wire)

BOLOGNA, Italy--()--Bulgarije is toegetreden tot het Consortium voor een Europese onderzoeksinfrastructuur (BBMRI-ERIC) op het gebied van biologisch bankieren en moleculaire rijkdommen tijdens zijn ledenvergadering, die op 23 mei 2018 in Bologna plaatsvond.

Bulgarije wordt vertegenwoordigd door de medische universiteit van Sofia en wordt het 21e lid. MUS is de coördinerende instelling van het Nationaal Universitair Complex voor Biomedisch en Toegepast Onderzoek, dat sinds 2014 deel uitmaakt van de Nationale Roadmap voor RI’s. Het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen is de financiële coördinator van alle in de routekaart opgenomen regionale initiatieven. In de komende maanden zullen zowel het Bulgaarse ministerie van Onderwijs en Wetenschappen als MUS samenwerken met BBMRI-ERIC om de BBMRI National Node op te zetten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

BBMRI-ERIC
Luc Deltombe
Communications Manager
Email: luc.deltombe@bbmri-eric.eu
Phone: +43 316 349 917 21
www.bbmri-eric.eu

Release Summary

Bulgaria joins European Biobanking Research Infrastructure BBMRI-ERIC

Contacts

BBMRI-ERIC
Luc Deltombe
Communications Manager
Email: luc.deltombe@bbmri-eric.eu
Phone: +43 316 349 917 21
www.bbmri-eric.eu