Nieuwe documentaire brengt wereldwijde watercrisis onder aandacht aangezien 844 miljoen mensen nog steeds geen toegang hebben tot schoon drinkwater

Documentaire van P&G en National Geographic toont hoe levens getransformeerd zijn met schoon water

Uit nieuw onderzoek blijkt dat meeste Amerikanen de impact van de wereldwijde watercrisis onderschatten

Loading media player...

Procter & Gamble’s (P&G) non-profit Children’s Safe Drinking Water (CSDW) Program and National Geographic are raising awareness about the global water crisis with the release of a new documentary and national survey in conjunction with World Water Day.

CINCINNATI--()--Proctor & Gamble's (P&G) non-profit Children’s Safe Drinking Water (CSDW)-programma en National Geographic brengen de wereldwijde watercrisis onder de aandacht met de release van een nieuwe documentaire en een nationale enquête in samenwerking met Wereldwaterdag. De documentaire, getiteld 'The Power of Clean Water,' volgt de levens van drie vrouwen en hun gezinnen en biedt een perspectief uit de eerste hand op de dagelijkse uitdagingen van het toegang verkrijgen tot schoon drinkwater. Naarmate de film vordert, zien kijkers hoe de Purifier of Water-pakketten van P&G, gedistribueerd door partners ChildFund in Indonesië, CARE International in Kenia en World Vision in Mexico, hebben bijgedragen aan de transformatie van deze gemeenschappen.

Wereldwijd besef van de watercrisis is groeiende, maar in de VS zijn velen zich nog steeds niet bewust van hoeveel mensen worstelen met de dagelijkse realiteit dat ze geen toegang hebben tot schoon water, iets dat P&G wilde onderzoeken door een nieuwe enquête uit te voeren die samen met de documentaire wordt uitgebracht. De enquêteresultaten tonen aan dat de meeste consumenten bezorgd zijn over de veiligheid van hun drinkwater, maar niet weten ndat ongeveer 1 op de 10 mensen over de hele wereld geen toegang heeft tot schoon drinkwater. Bovendien onderschat een op de vier personen het aantal mensen dat jaarlijks sterft als gevolg van door water overgedragen ziekten.

De enquêteresultaten benadrukten verder dat Amerikanen zich grotendeels niet bewust zijn van de vooruitgang die tot nu toe is geboekt bij het aanpakken van de wereldwijde watercrisis. Bijna 70 procent van de respondenten denkt dat de crisis niet veranderd is of erger is geworden, waarbij bijna een op de vier zegt dat het probleem veel erger is geworden. In werkelijkheid werkt de wereldwijde inspanning om de crisis op te lossen. 2,6 miljard mensen hebben de afgelopen 25 jaar toegang gekregen tot schoon water, maar er zijn nog altijd 844 miljoen mensen die bereikt dienen te worden.

De Chief Brand Officer van P&G, Marc Pritchard, heeft vandaag de onderzoeksresultaten gedeeld voorafgaand aan de eerste screening van 'The Power of Clean Water' op 21 maart. “In sommige delen van de wereld beschouwen we de beschikbaarheid van schoon water als vanzelfsprekend. Mensen in landen als Mexico, Indonesië en Kenia hebben moeite met het vinden van schoon drinkwater. En zonder schoon drinkwater is het veel moeilijker om hun kinderen gezond te houden, ze een opleiding te laten volgen en een beter leven te geven aan hun gezin,” aldus Pritchard. “Ons doel, in samenwerking met National Geographic, is om deze verhalen over de kracht van schoon water te delen en om anderen te inspireren om een verschil te maken en hun steentje bij te dragen aan de oplossing ervan.”

“Bij National Geographic zijn we van mening dat het vertellen van geweldige verhalen de nieuwsgierigheid kan opwekken, grote problemen helpen oplossen en de grenzen verleggen van wat we al weten,” stelde Jill Cress, Chief Marketing Officer van National Geographic Partners. “Deze documentaire toont de zeer reële en krachtige verhalen van mensen wiens levens zijn beïnvloed door programma's die toegang bieden tot schoon drinkwater, en we zijn er trots op om samen met P&G de aandacht te blijven vestigen op dit dringende probleem en anderen in nood te bereiken.”

Het P&G CSDW-programma, dat werd gestart in 2004, werkt met meer dan 150 partners en organisaties om waterzuiveringstechnologie te bieden aan gemeenschappen die geen schoon drinkwater hebben. Tot op heden heeft het CSDW-programma meer dan 13 miljard liter schoon water geleverd aan mensen die dit het meest nodig hebben.

Ga voor meer informatie over het P&G CSDW-programma naar www.csdw.org. Ga naar deze afspeellijst om alle videohoogtepunten van de documentaire te bekijken. De volledige documentaire is vanaf 22 maart beschikbaar op deze site.

Klik hier om de infographics met de onderzoeksgegevens te bekijken.

De enquête waarnaar in dit persbericht wordt verwezen, werd tussen 1 en 3 februari 2018 online uitgevoerd door Research & Data Insights (RDI) met 1.000 Amerikaanse consumenten die ouder zijn dan 18.

*******

Over Procter & Gamble

P&G bedient consumenten over de hele wereld met een van de sterkste portfolio's van vertrouwde merknamen, die bekend staan om hun kwaliteit en leiderschap, waaronder Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Bounty®, Charmin®, Crest®, Dawn®, Downy®, Fairy®, Febreze®, Gain®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, SK-II®, Tide®, Vicks® en Whisper®. De P&G-gemeenschap ontplooit operationele activiteiten in circa 70 landen verspreid over de hele wereld. Zie http://www.pg.com voor het laatste nieuws en uitgebreide informatie over P&G en haar merken.

Over National Geographic Partners

National Geographic Partners LLC (NGP), een joint venture tussen National Geographic en 21st Century Fox, zet zich ervoor in om de beste wetenschappelijke, avontuurlijke en exploratie-inhoud ter wereld te brengen in een ongeëvenaard portfolio van media-activa. NGP combineert de wereldwijde National Geographic-televisiekanalen (National Geographic Channel, Nat Geo WILD, Nat Geo MUNDO, Nat Geo PEOPLE) met de media- en consumentgerichte activa van National Geographic, waaronder National Geographic-tijdschriften; National Geographic-studio's; gerelateerde digitale en sociale mediaplatforms; boeken; kaarten; kindermedia; en nevenactiviteiten waaronder reizen, wereldwijde ervaringen en evenementen, archiefverkoop, licenties en e-commerce bedrijven. Al 130 jaar is het ontwikkelen van kennis en begrip van onze wereld het belangrijkste doel van National Geographic en nu willen we dieper gaan, de grenzen verleggen, verder gaan voor onze consumenten... en elke maand miljoenen mensen bereiken over de hele wereld in 172 landen en 43 talen terwijl we dit doen. NGP geeft 27 procent van onze opbrengsten terug aan de National Geographic Society zonder winstoogmerk om werk te financieren op het gebied van wetenschap, onderzoek, behoud en opleiding. Ga naar natgeotv.com of nationalgeographic.com voor meer informatie of vind ons op Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, LinkedIn en Pinterest.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

P&G-contactpersoon voor de media:
Julie deSylva, 513-780-0006
desylva.j@pg.com
of
National Geographic Partners LLC
Courtney Rowe, 202-919-2810
Courtney.rowe@natgeo.com

Contacts

P&G-contactpersoon voor de media:
Julie deSylva, 513-780-0006
desylva.j@pg.com
of
National Geographic Partners LLC
Courtney Rowe, 202-919-2810
Courtney.rowe@natgeo.com