Avanti Communications en GRC tekenen groot contract ter ondersteuning van defensiecommunicatie

LONDEN--()--Avanti Communications Group plc ('Avanti'), een toonaangevende leverancier van satellietdatacommunicatiediensten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika ('EMEA'), heeft een contract met minimale verbintenissen ter waarde van $ 500.000 ondertekend met Global Radiodata Communications Ltd ('GRC' of 'GRC Ltd'), dat missiekritieke communicatieproducten en -oplossingen ontwikkelt en levert, om te voorzien in satellietcommunicatie met hoge snelheid en veerkrachtige Ka-band voor defensie- en commerciële activiteiten.

Na succesvolle tests zullen Avanti en GRC veilige communicatie met hoge datasnelheid gebruiken in Avanti's satellieten met hoge doorvoercapaciteit, HYLAS 1 en HYLAS 2, met behulp van de zeer kleine (man-pack en SCYTALE) terminaloplossing van GRC.

Het strategische partnerschap ondersteunt op directe wijze defensie- en veiligheidsorganisaties bij het leveren van flexibele, beweeglijke en draagbare satellietcommunicatie aan het leger in heel EMEA. Deze capaciteit toont ook Avanti's vermogen om de exponentiële groei in het Internet of Things ('IoT') en aangesloten sensoren te ondersteunen, en om defensie- en beveiligingsorganisaties in staat te stellen te profiteren van full-motion video en andere C4ISR-gegevens.

Graham Peters, Managing Director van Avanti Government Solutions, verklaarde, “De samenwerking tussen de Ka-band-technologie met hoge doorvoercapaciteit van Avanti en de innovatieve draagbare communicatiesystemen van GRC biedt een mogelijkheid met een enorm potentieel voor de defensie- en beveiligingsmarkten. We zijn er trots op samen te werken met GRC ter ondersteuning van defensiecommunicatie”

Iain Pope, Managing Director van GRC Ltd, stelde, “GRC is gespecialiseerd in het ontwerpen van kleine, draagbare communicatiesystemen en Avanti biedt ons uitzonderlijke capaciteit en Ka-band-communicatie met hoge doorvoercapaciteit, wat leidt tot een sterk verbeterde operationele capaciteit voor onze militaire gebruikers.”

Dankzij de samenwerking tussen Avanti en GRC kan Avanti een unieke en zeer gewilde mogelijkheid bieden aan de defensie- en beveiligingsmarkten over de hele wereld, inclusief op het gebied van Satellite on the Move (SOTM).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Avanti Communications
Chris Georgeson
Mediarelations@avantiplc.com
020 7749 1600

Contacts

Avanti Communications
Chris Georgeson
Mediarelations@avantiplc.com
020 7749 1600