Meggitt Training Systems zal het uitgebreide live-fire-apparatuurportfolio van IWA Outdoor Classics tonen

SUWANEE, Georgia--()--Meggitt Training Systems beschikt over twee Europese faciliteiten om klanten van schietbanen in het gehele continent te voorzien en zal van 9 tot 12 maart de nieuwste live-fire-producten demonstreren tijdens de IWA Outdoor Classics 2018 in Neurenberg, Duitsland.

Meggitt Training Systems is marktleider in apparatuur voor en het ontwerpen en installeren van schietbanen voor wetshandhaving, defensie en commerciële instanties en heeft al meer dan 90 jaar live-fire-ervaring. Het bedrijf wereldwijd heeft meer dan 13.000 trainingssystemen in het veld gebracht, inclusief meer dan 75.000 live-fire-richtsystemen op 122 militaire basissen.

“De Britse en Nederlandse faciliteiten van Meggitt in Ashford en Waardenburg dragen in belangrijke mate bij aan het identificeren van en voldoen aan de unieke live-fire-trainingsvereisten in Europa”, zegt Mark Mears, managing director bij Meggitt Training Systems Ltd. “Ik raad bezoekers van IWA Outdoor Classics aan om te bekijken hoe we ze kunnen helpen bij het besparen van tijd en geld tijdens de ontwerp- en bouwfase van hun schietbaanprojecten.”

Meggitt demonstreert onder andere de volgende producten op de IWA:

  • Het XWT ProImage geprojecteerd richtsysteem brengt een revolutie teweeg in afbeeldingen en video’s als doelwit voor binnenschietbanen. Het systeem is een compacte videoprojector en camera die wordt geplaatst op de XWT-doeldrager van Meggitt. De XWT ProImage, draadloos verbonden met een 10” baancontrole-eenheid gemonteerd achter de vuurlinie, project digitale video’s en afbeeldingen gemaakt door de gebruiker op wit papier of kartonnen doelwitten. De camera aan boord biedt een constante close-up van het doelwit voor directe feedback. Op de XWT kan de XWT ProImage worden geplaatst en opgeladen, en wordt geleverd met eenvoudig vervangbare batterijen, zodat deze oneindig door kan blijven gaan.
  • Het klassieke CEB-systeem voor het terughalen van doelwitten biedt de stabiliteit van een traceersysteem en de eenvoud van een niet-draaiende drager met een economisch ontwerp. Dit elektronisch aangedreven richtsysteem met trolleydraad werkt op vaste snelheid kan handmatig worden gebruikt via een vooruit-stop-terug-controleschakelaar op de vuurlinie.
  • Het Multifunctioneel stationair infanteriedoel biedt een vaste doelconfiguratie die kan reageren op treffers, of een voorgeprogrammeerd scenario dat ervoor zorgt dat trainees de acties van het doel niet anticiperen. Dit zorgt voor een realistische omgeving voor operaties in stedelijke gebieden en specialistische training. Het systeem wordt bediend met radiofrequentie, hardwire of Ethernetaansturing hetgeen grote flexibiliteit in bereikontwerp en -gebruik mogelijk maakt.
  • De GranTrap™ gegranuleerde rubberkogelval gebruikt zachte media om inkomende kogels te stoppen en ze grotendeels intact op te vangen. Dit minimaliseert looddampen, voorkomt terugslag en afketsen en minimaliseert het geluid van de inslag. Het resultaat is een schonere en veiligere omgeving voor schietbanen en het maximaliseert het terugwinnen en recyclen van kogels.

Bezoek stand #3-211 of maak een afspraak via https://meggitttrainingsystems.com/about/request-a-meeting-with-meggitt-training-systems voor een demonstratie van het live-fire-aanbod van Meggitt en een gesprek met een vertegenwoordiger van het bedrijf tijdens IWA Outdoor Classics.

Over Meggitt Training Systems

Meggitt Training Systems, producenten van FATS®- en Caswell-technologieën, een divisie van Meggitt PLC, is de meest vooraanstaande leverancier van geïntegreerde live-fire-trainingssystemen en trainingssystemen voor virtuele wapens. Na de aankoop van FATS® virtuele trainingssystemen en Caswell International's live-fireterreinen en -diensten is Meggitt Training Systems doorgegaan met het uitbreiden van de mogelijkheden gebaseerd op het blijvend resultaat van deze twee brancheleiders. Meer dan 13.000 Meggitt live-fire-terreinen en 5.100 virtuele systemen zijn internationaal in het veld gebracht om beoordelingstraining, training van situationeel bewustzijn en scherpschutterstraining voor de strijdkrachten en ordehandhavings- en veiligheidsorganisaties te bieden.

Meggitt Training Systems heeft ruim 400 mensen in dienst op het hoofdkantoor in Atlanta en bij zijn vestigingen in Orlando, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, de VAE, Australië en Singapore. Het bedrijf kan overal ter wereld onderhoudspersoneel inzetten voor instructeurstraining, systeeminstallatie en onderhoud.

Over Meggitt PLC

Meggitt PLC, met hoofdvestiging in het Verenigd Koninkrijk, is een internationale groep die actief is in Noord-Amerika, Europa en Azië. Meggitt is bekend om de gespecialiseerde techniek voor extreme omgevingen en wereldmarktleider op het gebied van luchtvaart, defensie en energie. Het bedrijf heeft wereldwijd bijna 11.000 mensen in dienst bij meer dan 50 fabrieksfaciliteiten en regionale kantoren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Meggitt Training Systems
Michelle Henderson, +1 678-288-1090
michelle.henderson@meggitt.com
www.meggitttrainingsystems.com

Contacts

Meggitt Training Systems
Michelle Henderson, +1 678-288-1090
michelle.henderson@meggitt.com
www.meggitttrainingsystems.com