Global Evolution passeert de mijlpaal van USD 5 miljard aan activa in beheer bij 10 -jarig jubileum

Toonaangevende beleggingsmanager in opkomende en frontiermarkten richt nu het vizier op uitbreiding naar de VS

KOLDING, Denemarken--()--Global Evolution, een beleggingsmanager gespecialiseerd in opkomende en frontiermarkten, heeft vandaag bekendgemaakt dat de activa die het bedrijf in beheer heeft, voor het eerst de grens van USD 5 miljard heeft overschreden, pal na het 10 -jarig jubileum van het bedrijf.

Deze mijlpaal, bereikt in connectie met ons geslaagde fondsenwervingsinitiatief, getuigt van de kracht van onze innovatieve beleggingsfilosofie en klantgerichte benadering,” aldus Soren Rump, Chief Executive Officer en medeoprichter van Global Evolution. “We zijn een gepassioneerd team met een grondige expertise binnen de sector, en onze enige doelstelling is voortdurend de verwachtingen van onze beleggers te overtreffen.”

Global Evolution houdt zich bezig met het actieve beheer van soevereine beleggingen in opkomende en frontiermarkten voor beleggers door middel van gegroepeerde fondsen en gescheiden accounts. Het bedrijf biedt vijf beleggingsstrategieën voor de lange termijn of voor absoluut rendement, waaronder:

  • Schulden in opkomende markten in harde valuta: een op schulden in dollars, niet-benchmark gefocuste, gediversifieerde strategie voor alle soevereine opkomende markten wereldwijd.
  • Schulden in opkomende markten in lokale valuta: een op schulden in lokale valuta en geldmiddelen, niet-benchmark gerichte, gediversifieerde strategie voor alle soevereine opkomende markten wereldwijd.
  • Frontiermarkten (vast inkomen): een combinatie van schulden in dollars, soevereine schulden in lokale valuta en geldmiddelen, gericht op een gediversifieerde selectie van strategieën en beleggingsmogelijkheden voor de lange termijn binnen soevereine frontiermarkten wereldwijd.
  • Gemengde schulden in opkomende markten: een dynamisch beheerde toewijzing van soevereine schulden in harde valuta en lokale valuta (tussen 30% en 70%).
  • Schulden en valutahandel in opkomende markten: een beleggingsbenadering in de highest-conviction handel, verspreid over harde valuta en lokale valuta in soevereine opkomende en frontiermarkten, met actief beheerde marktexposure door een overlay van derivaten om het rendement te verhogen en de risico's te verlagen.

Onze beleggingsfilosofie is gebaseerd op de overtuiging dat de evolutie van industrieel kapitalisme wereldwijd nieuwe, interessante en minder voor de hand liggende kansen oplevert,” aldus Morten Bugge, Chief Investment Officer en medeoprichter van Global Evolution. “De focus op een grotere en meer diverse selectie van landen in combinatie met een high-conviction, benchmark-agnostische benadering stelt ons in staat concurrerende rendementen te bieden.”

Toewijding tot impact investing

Global Evolution, opgericht in 2007, houdt zich ook bezig met impact investing. Financiering van schulden die resulteert in macro-economische duurzaamheid, de productiviteit bevordert, en bijdraagt tot verbetering van de infrastructuur, zoals opwekking van elektriciteit, waterwinning, beveiliging, transport en onderwijssystemen, levert een belangrijke bijdrage aan de bestrijding van de armoede. Deze factoren op het gebied van milieu, sociale verhoudingen en bestuur zijn geïntegreerd in het volledige beleggingsproces van het bedrijf door middel van diverse kwantitatieve econometrische modellen en evaluatiesystemen die door het bedrijf zelf zijn ontworpen.

We hebben duidelijk bewijs gevonden van een verband tussen het verbeteren van de dynamiek in milieu, sociale verhoudingen en bestuur en hoger rendement van soevereine waardepapieren in opkomende en frontiermarkten,” aldus Rump. “Het is ons duidelijk dat landen die investeren in verbeteringen op het gebied van milieu, sociale verhoudingen en bestuur kunnen rekenen op meer vertrouwen van beleggers, meer kapitaal zullen aantrekken en een beter klimaat bieden voor duurzame groei.”

Nieuwe focus op de Amerikaanse markt

Global Evolution verricht aanzienlijke inspanningen om haar traditioneel Europese cliëntenbestand uit te breiden. Door middel van haar volle dochteronderneming Global Evolution USA, LLC, een bij de SEC geregistreerde beleggingsadviseur uit New York City, heeft het bedrijf zich verzekerd van de diensten van de ervaren specialist Robert Morier, voorheen werkzaam bij ClearBridge Investments, om leiding te geven aan de Noord-Amerikaanse activiteiten. Er zijn plannen om op korte termijn een reeks gemengde fondsen op te richten die zijn gericht op Amerikaanse institutionele beleggers.

###

Over Global Evolution

Global Evolution is een toegewijde boutique beleggingsmanager voor opkomende en frontiermarkten met een bewezen trackrecord op basis van een lange historie van beleggingen in opkomende en frontiermarkten. Global Evolution staat bekend om haar innovatieve benadering en wordt in zeer brede kring erkend als expert en pionier in dit segment van de markt.

De toegewijde beleggingsexperts en onderzoeksanalisten van het bedrijf vertegenwoordigen een imposant bereik, uitgebreide ervaring en kennis van opkomende en frontiermarkten. De oprichters en het kernportfolioteam van Global Evolution werken al meer dan een decennium samen en plukken de vruchten van meer dan twee decennia aan ervaring in opkomende en frontiermarkten.

Meer informatie: http://www.globalevolution.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Edelman
Neil Shapiro, +1-212-704-8166
neil.shapiro@edelman.com
of
Allison Metcalf, +1-212-819-4831
allison.metcalf@edelman.com

Contacts

Media:
Edelman
Neil Shapiro, +1-212-704-8166
neil.shapiro@edelman.com
of
Allison Metcalf, +1-212-819-4831
allison.metcalf@edelman.com