Starwood Hotels & Resorts opent Element Amsterdam Hotel in Nederland

Nederlandse reizigers missen eigen bed en kussen meer dan familie of vrienden op reis

Element Amsterdam biedt reizigers een volledig vernieuwde long-stay ervaring met een open, licht design en focus op duurzaamheid

Studio Bedroom (Photo: Business Wire)

AMSTERDAM--()--Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. kondigt de opening aan van het duurzame Element Hotel in Nederland. Element Amsterdam is het tweede Element Hotel in Europa, in navolging van het Element Frankfurt Airport Hotel dat in 2014 werd geopend. Element Amsterdam is gelegen aan de bruisende Zuidas, het zakendistrict van Amsterdam en heeft een licht, modern en duurzaam design en focust op long-stay reizigers. Het hotel is gevestigd in een voormalig kantoorpand en geïntegreerd in het nieuwe Gelderlandplein winkelcentrum.

Element Amsterdam heeft 160 ruime studio’s en suites die speciaal zijn ontworpen voor langdurig verblijf van gasten. Zo zijn alle kamers voorzien van een volledig ingerichte kitchenette, een flexibele leefruimte, een Westin Heavenly® Bed en een op een spa-geïnspireerde badkamer.

Om Element Amsterdam te introduceren in Nederland heeft het merk een onderzoek laten uitvoeren naar het reisgedrag van Nederlanders. Het onderzoek toont aan dat meer dan 50% van de Nederlanders hun eigen kussen en bed meer missen dan familie, vrienden of partner (52% versus 30%) wanneer ze vijf dagen of meer reizen. Het onderzoek laat ook zien dat Nederlanders over het algemeen typisch Nederlandse voedingsmiddelen missen wanneer ze reizen voor een langere periode. Nederlandse kaas wordt het meeste gemist (25%), gevolgd door kroketten en bitterballen (17%), drop (17%), hagelslag (16%) en pindakaas (12%). Mannen zijn makkelijke reizigers: 23% van de mannen mist nooit iets wanneer ze onderweg zijn voor een langere periode, tegenover 16% van de vrouwen.

Een ander voordeel van reizen voor een langere periode is volgens de respondenten dat ze zelf niks hoeven te doen in het huishouden (71%). Verder geniet men tijdens het reizen ook van het eten van ontbijt of diner in een hotel (63%). Met name vrouwen worden hier blij van (80%), versus 63% van de mannen.

Het hotel biedt twee eetgelegenheden: My Place; een full-service restaurant met terras en café/bar Carrots & Co. Beiden maken vooral gebruik van duurzame ingrediënten en bieden een scala aan gezonde opties gedurende de dag. De 24/7 geopende grab-and-go (gourmet) food pantry biedt gasten de mogelijkheid om alles te kopen wat ze nodig hebben om een lekkere maaltijd te maken in hun eigen kamer. Gasten kunnen hun dag beginnen met een gezond “Rise” ontbijt en relaxen met de “Relax” avondreceptie – beide gratis.

“Samen met Bari Gruppe hebben wij Element geïntroduceerd in Europa in 2014 met het Element Frankfurt Airport Hotel en we richten ons op long-stay reizigers met een gezonde, actieve levensstijl. We zijn verheugd om onze samenwerking uit te breiden met een tweede Element Hotel," zegt Michael Wale, President, Starwood Hotels & Resorts, Europa, Afrika & Midden-Oosten. “Element Amsterdam biedt een frisse, nieuwe optie voor long-stay zaken- en vakantiereizigers die een mooie en energieke omgeving zoeken, met prachtig design en alles wat ze nodig hebben voor een slim en duurzaam leven.”

Element is LEED gecertificeerd en wordt internationaal erkend als marktleider op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast kunnen reizigers een vernieuwde interpretatie van de traditionele hotelervaring met natuurlijk licht, modern design, gezonde opties en duurzame mogelijkheden ervaren. Het hotel is ontworpen door de in Amsterdam gebaseerde concept en design studio D/DOCK, die voornamelijk tastbare en natuurlijke materialen hebben gebruikt, om zodoende het comfort en het welzijn van gasten te stimuleren. Element Amsterdam is perfect voor reizigers die een bezoek brengen aan Amsterdam voor een paar dagen of weken.

“We zijn verheugd om ons tweede Element Hotel in Europa te openen en om wederom samen te werken met Starwood Hotels & Resorts,” zegt Marco Bari, Managing Director & CEO, Bari Gruppe GmbH & Co. KG. “Als een van de meest innovatieve merken in de industrie, is Element aantrekkelijk voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers, met een nadruk op long-stay reizigers, die duurzaamheid belangrijk vinden.”

Element Amsterdam heeft verder een 24/7 fitnesscentrum, twee vergaderzalen en een business center. Gasten kunnen in beweging blijven en Amsterdam ontdekken met gratis fietsen en gebruik maken van gratis Wi-Fi overal in het hotel. Het hotel beschikt ook over SPG Keyless - zodat gasten hun smartphone of Apple-horloge kunnen gebruiken als kamersleutel.

Starwood heeft nu vier hotels in Nederland, naast Element Amsterdam: het recent geopende W Amsterdam, het Sheraton Amsterdam Airport Hotel en Hotel Des Indes in Den Haag, een Luxury Collection Hotel.

Voor meer informatie over Element Amsterdam, ga naar: www.elementamsterdamhotel.com.

Voor beeldmateriaal in hoge resolutie, klik hier.

# # #

Over Element Hotels
Element® Hotels biedt long-stay comfort voor iedereen die bewust en duurzaam leeft. Stijlvol en sustainable, het design van Element breekt met conventies en zorgt ervoor dat de kamers en publieke ruimtes zijn voorzien van een zee aan licht. Tot op heden zijn er 22 Element Hotels wereldwijd; 19 in Noord-Amerika, twee in Europa, één in Azië en nieuwe binnenlandse en internationale hotels in ontwikkeling. Voor meer informatie bezoek www.elementhotels.com/experience. Vind ons via facebook.com/ElementHotels en @ElementAmsterdam op Twitter en Instagram.

Over Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc.
Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. is een van de meest vooraanstaande bedrijven in de hotel- en vrijetijdswereld met meer dan 1.300 hotels en resorts in circa 100 landen en met meer dan 188.000 medewerkers in de hotels en resorts die het bedrijf in eigendom of beheer heeft. Starwood is een volledig geïntegreerde eigenaar, operator en franchisor van hotels, resorts en residences onder de volgende internationaal vermaarde merknamen: St. Regis®, The Luxury Collection®, W®, Westin®, Le Méridien®, Sheraton®, Tribute Portfolio™, Four Points® by Sheraton, Aloft®, Element® en heeft een samenwerking met Design Hotels™. Starwood beschikt over een van de meest vooraanstaande loyalty-programma’s ter wereld, Starwood Preferred Guest (SPG®). Bezoek voor meer informatie: www.starwoodhotels.com, of @starwoodbuzz op Twitter en Instagram en facebook.com/Starwood.

Over Bari Gruppe
Bari Gruppe GmbH & Co. KG is gevestigd in München en gespecialiseerd in het ontwikkelen, leasen en beheren van hotels in Duitsland en andere Europese landen. Het bedrijf is in 2011 opgericht door Marco Bari en heeft inmiddels 80 medewerkers in Europa. Tot op heden zijn er twee hotels die eigendom zijn van Bari Gruppe met nog vijf hotels op de planning tot en met 2020. Bezoek voor meer informatie www.barigruppe.de.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media aanvragen:
Voor meer informatie over Element Hotel Amsterdam kunt u contact opnemen met:
MaisonPR
Lorena Trako, Telefoon: 020 723 96 82
E-mail: lorena@maison-pr.nl
of
Element Amsterdam
Ellen Bruens, Telefoon: 06 248 061 68
E-mail: ellen.bruens@starwoodhotels.com

Contacts

Media aanvragen:
Voor meer informatie over Element Hotel Amsterdam kunt u contact opnemen met:
MaisonPR
Lorena Trako, Telefoon: 020 723 96 82
E-mail: lorena@maison-pr.nl
of
Element Amsterdam
Ellen Bruens, Telefoon: 06 248 061 68
E-mail: ellen.bruens@starwoodhotels.com