Veit Dengler se stává vyšším viceprezidentem firmy Groupon pro mezinárodní rozvoj

Bývalý manažer firmy Dell se zaměří na oblast Evropy, Afriky a Středního východu (EMEA) a na Asii a Tichomoří (APAC)

CHICAGO--()--Firma Groupon (index NASDAQ: GRPN) dnes oznámila, že jmenovala Veita Denglera svým novým viceprezidentem pro mezinárodní rozvoj. Dengler bude řídit aktivity firmy Groupon v zemích Evropy, Afriky a Středního východu a také v Asii a Tichomoří. Dengler bude svou funkci vykonávat z mezinárodní centrály firmy Groupon ve švýcarském Schaffhausenu.

Dengler je rakouské národnosti a má 25 let zkušeností s výkonem top manažerských funkcí. Pracoval ve vyšším vedení firem Procter and Gamble a McKinsey. Ve své poslední funkci zastával pozici ředitele firmy Dell pro východní Evropu a Rusko. Dengler získal magisterské vzdělání na John F. Kennedy School of Government při Harvardské univerzitě.

“Groupon mění maloobchod a vytváří pro obchodníky i koncové zákazníky obrovské hodnoty,” říká Veit Dengler, ředitel mezinárodních divizí firmy Groupon. “Těším se na to, že budu moci přispět k dalším globálním a provozním inovacím firmy Groupon v zahraničí. I nadále se budeme snažit měnit způsob jakým prodejci a obchodníci ze všech koutů světa prodávají své zboží a služby.”

Dengler převezme odpovědnost za řízení zahraničních aktivit firmy od Marca Samwera, který byl poradcem Grouponu od akvizice firmy CityDeal v roce 2010. Nyní nastává čas na dlouho plánovaný přechod. “Marc a jeho bratr Oliver vybudovali špičkový tým, díky kterému naše tržby v zahraničí vzrostly tak, že tvoří více než polovinu našich celkových tržeb,” řekl Andrew Mason, generální ředitel firmy Groupon. “Přejeme jim mnoho úspěchů do dalšího života a těšíme se na další etapu rozvoje pod Veitovou taktovkou.”

"Jsem velmi hrdý na to, čeho se nám podařilo společnými silami v posledních dvou letech dosáhnout," řekl Marc Samwer. "Pevně věřím, že firmy Groupon splní své cíle a stane se platformou pro místní obchodování. Veita považuji také za skvělou volbu pro řízení zahraničních aktivit firmy Groupon."

O společnosti Groupon

Firma Groupon, která zahájila svou činnost v listopadu 2008 v Chicagu, nabízí každý den ty nejlepší příležitosti k nákupu produktů a služeb z různých oblastí, a to ve 48 zemích celého světa. Firma Groupon využívá principu kolektivního nákupu k získání co největších slev a nabízí tak oboustranně výhodné řešení pro firmy i jejich zákazníky. Každý den firma nabízí více než 1 000 různých produktů a služeb za ty nejnižší ceny.

Výhledová prohlášení

Tato tisková zpráva obsahuje výhledová prohlášení, která podléhají rizikům a nelze žádným způsobem garantovat jejich naplnění. Skutečné finanční výsledky firmy se mohou lišit od údajů uváděných ve výhledových prohlášeních. Faktory, které mohou způsobit nebo přispět k tomu, že se skutečné finanční výsledky firmy budou lišit, jsou uvedeny, mimo jiné, v článcích „Rizikové faktory (Risk Factors) “ a „Vysvětlení managementu a analýza finančních výsledků společnosti (Management’s Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations)“ ve zprávě, kterou firma podala Komisi pro cenné papíry (Securities and Exchange Commission - SEC) na formuláři S-1 za období končící 31. prosincem 2011. Kopie této zprávy je ke stažení v sekci pro investory (Investor Relations) na webových stránkách http://investor.groupon.com nebo přímo na webových stránkách komise SEC - http://www.sec.gov. Skutečné finanční výsledky firmy Groupon se mohou podstatně lišit od předpokládaných nebo očekávaných výsledků uvedených ve výhledových prohlášeních. Zveřejněné finanční výsledky nelze brát jako spolehlivý a závazný ukazatel budoucích výkonů firmy.

Výhledová prohlášení nelze brát jako předpovědi budoucích událostí. Přestože věříme, že informace uváděné ve výhledových prohlášeních stojí na rozumných základech, nemůžeme zaručit, že naše budoucí výsledky, stupeň aktivity, výkony či události a okolnosti uvedené ve výhledových prohlášeních se naplní nebo uskuteční. Navíc, ani my, ani žádná třetí osoba nepřijímá odpovědnost za úplnost a správnost těchto výhledových prohlášení. Vyhrazujeme si právo neprovádět po datu vydání této tiskové zprávy žádné veřejné aktualizace výhledových prohlášení, a to z žádného důvodu, včetně případných změn našich skutečných výsledků či očekávání.

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

Kontakt pro tisk:
Groupon