Mary Kay Inc. presenteert nieuwe bevindingen over huidverzorgingsontwikkelingen en het gebruik van computertools bij het identificeren van huidgevoeligheid

Mary Kay Inc. recently revealed the results of two breakthrough research studies at the 2024 Society of Investigative Dermatology. (Photo: Mary Kay Inc.)

DALLAS--()--Mary Kay Inc., een wereldleider in huidverzorgingsinnovatie, heeft onlangs de resultaten onthuld van twee baanbrekende onderzoeksstudies: ten eerste een antioxidantbehandeling die de zichtbare effecten van vervuiling en veroudering op de menselijke huid kan verminderen; en ten tweede een focus op de toepassingen van computertools om de veiligheid en mogelijke reacties van de menselijke huid op verschillende cosmetische ingrediënten nauwkeurig te voorspellen. Deze bevindingen werden gedeeld door Mary Kay-wetenschappers op de bijeenkomst van de Society of Investigative Dermatology (SID) 2024 in Dallas, Texas. Het bedrijf was een zilveren sponsor van het evenement.

"De wetenschappers van Mary Kay lopen voorop in huidverzorgingsonderzoek en we zijn verheugd om onze nieuwste bevindingen te delen met de bredere wetenschappelijke gemeenschap," aldus dr. Lucy Gildea, Chief Innovation Officer, Product & Science bij Mary Kay. De voortdurende samenwerking met de Society of Investigative Dermatology onderstreept Mary Kay's toewijding aan het bevorderen van de huidverzorgingswetenschap. Door de samenwerkingsinspanningen voort te zetten, blijft het bedrijf standvastig in zijn toewijding om belangrijke doorbraken te maken op het gebied van dermatologie, en consumenten uiteindelijk te voorzien van veiligere en effectievere huidverzorgingsoplossingen.

"Mary Kay's blijvende inzet voor onderzoek en ontwikkeling sluit perfect aan op onze doelen bij de Society for Investigative Dermatology," aldus dr. Rebecca Minnillo, Chief Program, Communications & Development Officer bij SID. "Dankzij onze aanhoudende samenwerking kunnen we nieuwe grenzen verkennen in de dermatologische wetenschap, waardoor we dichter bij doorbraken komen die huidverzorgings- en behandelingsopties kunnen transformeren."

Het onderzoek van Mary Kay naar de effecten van luchtvervuiling op de huid, uitgevoerd via meerdere academische samenwerkingen sinds 2016, onthulde dat een antioxidantenmix van resveratrol, niacinamide en oligopeptide-1 natuurlijke huidoppervlaklipiden beschermt tegen oxidatieve schade veroorzaakt door stofdeeltjes (PM) en UV-straling, zowel alleen als gecombineerd. Bovendien is gebleken dat deze mix de vorming van vrije radicalen door blauw licht voorkomt, wat aantoont dat het de schadelijke effecten van meerdere omgevingsstressoren op de huid kan verminderen.

Daarnaast maakt Mary Kay gebruik van computationele toxicologietools om de beoordeling van de veiligheid van ingrediënten voor cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten te verbeteren. Deze innovatieve aanpak omvat het gebruik van geavanceerde computermethoden om de veiligheid en potentiële toxiciteit van ingrediënten in een vroeg stadium te voorspellen, waardoor de noodzaak voor uitgebreide laboratoriumtests aanzienlijk wordt verminderd. Virtuele screening maakt vroege screening van verbindingen mogelijk, waardoor alleen veilige ingrediënten in het ontwikkelingsproces worden verwerkt. Deze methode bespaart niet alleen tijd en middelen, maar is ook in overeenstemming met ethische en wettelijke normen. Door deze geavanceerde tools te integreren, onderstreept Mary Kay haar toewijding aan het benutten van geavanceerde technologie voor productontwikkeling, waardoor de hoogste normen voor veiligheid en werkzaamheid voor haar consumenten worden gewaarborgd.

Dr. Gildea van Mary Kay organiseerde ook een boeiend panel op SID, getiteld 'Insights into the Effects of Pollution on Skin Health: Recent Discoveries & Emerging Perspectives [Inzichten in de effecten van vervuiling op de gezondheid van de huid: recente ontdekkingen en opkomende perspectieven],' met experts uit verschillende vakgebieden van dermatologie en moleculaire biologie. Panelleden waren onder meer dr. Thomas Haarmann-Stemmann, groepsleider bij het Leibniz Research Institute for Environmental Medicine, die het verband besprak tussen verhoogde omgevingstemperatuur en huidveroudering; dr. Elma Baron, hoofddocent Dermatologie aan de Case Western Reserve University, die het belang benadrukte van actuele antioxidanten bij het verminderen van oxidatieve stress en het verbeteren van de gezondheid van de huid; dr. Hong Sun, hoofddocent aan de NYU Grossman School of Medicine, die zich verdiepte in moleculaire veranderingen in huidcellen die worden blootgesteld aan omgevingsstressoren, en de werkzaamheid van antioxidantbehandelingen aantoonde bij het terugdraaien van veranderingen in genexpressie die verband houden met huidschade veroorzaakt door blootstelling aan UV-straling en vervuiling.

De sponsoring en bevindingen die werden gepresenteerd op de SID-bijeenkomst van 2024 vertegenwoordigen de nieuwste inspanningen van Mary Kay om de langdurige inzet van het merk voor de bevordering van onderzoek en ontwikkeling op het gebied van huidgezondheid en schoonheid te versterken. Met meer dan 1.600 patenten voor producten, technologieën en verpakkingsontwerpen in haar wereldwijde portfolio, blijft Mary Kay de weg wijzen in innovatie op het gebied van huidverzorging.

Over Mary Kay
Toen. Nu. Altijd. Als een van de eerste doorbrekers van het zogenaamde glazen plafond, richtte Mary Kay Ash in 1963 haar schoonheidsmerk op als verwezenlijking van haar droom, met één doel: het leven van vrouwen verrijken. Die droom kwam tot bloei en werd een wereldwijd bedrijf met miljoenen onafhankelijke leden van het verkoopteam in meer dan 35 landen. Al 60 jaar lang geeft de Mary Kay-kans vrouwen de mogelijkheid om hun eigen toekomst te bepalen door middel van onderwijs, mentorschap, belangenbehartiging en innovatie. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van geavanceerde huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en geuren. Mary Kay gelooft in het behoud van onze planeet voor toekomstige generaties, het beschermen van vrouwen die getroffen zijn door kanker en huiselijk geweld, en het aanmoedigen van jongeren om hun dromen te volgen. Ga voor meer informatie naar marykayglobal.com, zoek ons op Facebook, Instagram en LinkedIn, of volg ons op Twitter.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

聯絡人

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 of media@mkcorp.com

聯絡人

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 of media@mkcorp.com