A Mary Kay öt fiatal ambíciózus tudósnak ad ösztöndíjat a Regeneron Nemzetközi Tudományos és Mérnöki Vásáron

Mary Kay Inc. proudly served as a Special Award Organization for the 2024 Regeneron International Science and Engineering Fair, awarding three cash prizes to inspiring young scientists. (Graphic: Society for Science, Regeneron ISEF)

DALLAS--()--A természettudományok, a technológia, a műszaki tudományok és a matematika (STEM) oktatását, valamint a fiatalokat álmaik megvalósításában támogató vállalati szószóló, a Mary Kay Inc. nemrégiben három ösztöndíjat ítélt oda a Los Angeles-i Regeneron Nemzetközi Tudományos és Mérnöki Vásáron (ISEF) öt kiemelkedő középiskolás diáknak, akiket közel 2000, mintegy 70 országot képviselő résztvevőből választottak ki. Az összesen közel 10 000 dollár értékű támogatást olyan diákok kapták, akik a nőket érintő rákos megbetegedések gyógyítására, a fenntartható csomagolás fejlesztésére és a bolygónk legértékesebb erőforrásainak védelmére összpontosító innovatív projektekben vesznek részt.

A Society for Science több mint 70 éve működő programja, az ISEF a világ legnagyobb, középiskolásoknak rendezett, globális természettudományos versenye. A helyi, regionális és országos tudományos versenyek globális hálózatán keresztül diákok millióiban keltik fel a tudományos kutatás iránti érdeklődést. Minden tavasszal egy csapat kiválasztott diák indulhat a döntőben, lehetőséget kapva arra, hogy versenybe szálljanak a körülbelül 9 millió dollár értékű díjakért és ösztöndíjakért.

„A természettudományok, a technológia, a műszaki tudományok és a matematika nagy reménységei innovatív kutatást, kreatív megoldásokat és újszerű megközelítést mutattak be olyan összetett problémákra, amelyek közvetlen hatással lesznek a rák gyógyítására, a fenntartható üzleti gyakorlatokra és az iparági normák újbóli meghatározására” – mondta el Kristin Dasaro, a Mary Kay csomagtervezési és fenntarthatósági igazgatója. „Nagyon sokat tanulhatunk a következő generációtól, és nagy megtiszteltetés a Mary Kay számára, hogy támogathatja őket tudományos pályájukon.”

A DÍJAZOTT KUTATÓ DIÁKOK

Első helyezett: Keshvee Sekhda és Nyambura Sallinen (Georgia, Egyesült Államok)
IdentiCan: alkalmazás, amely azonosítja az agy-, mell-, tüdő-, bőr- és hasnyálmirigyrákot
A mesterséges intelligenciára épülő alkalmazás 99,6%-os pontossággal azonosítja a rákos daganatokat.

Második helyezett: Madalena Filipe és Frederico Mauritty (Lisszabon, Portugália)
HidroQapa: garnélarákok elhullott héjából kivont kitozánból készült vízálló bioműanyag
Fenntartható, biológiailag lebomló anyagok létrehozása rákhéjból, ami hozzájárul a hulladék és a környezetszennyezés csökkentéséhez.

Harmadik helyezett: Carolina de Araujo Pereira da Silva (Rio de Janeiro, Brazília)
Rock the Metals! A mangán mint a rosszindulatú daganatos betegségek kiváltó oka, valamint fémtranszporterek mint célpontok a rákkezelésben
Új terápiás rákkezelésekhez annak kutatása, hogy a fémek és transzportereik hogyan befolyásolják a rákos sejtek viselkedését.

Amit a Mary Kay-ről tudni érdemes

Akkor is. Most is. Mindörökké. Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, egyetlen cél teljesítését tűzte ki az általa megálmodott és 1963-ban, Texasban létrehozott szépségápolási cég elé: gazdagítani a nők életét. Ez az álom szolgált alapul annak a globális vállalatnak a felépítéséhez, amely több mint 35 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. 60 éve a Mary Kay lehetőséget ad a nőknek, hogy képzés, mentorálás, érdekképviselet és innováció révén meghatározhassák saját jövőjüket. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatásokba való befektetés és innovatív bőrápolási és dekorkozmetikai termékek, táplálékkiegészítők, illetve illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay hisz abban, hogy bolygónkat meg kell őrizni a jövő generációi számára, védelmezni kell a rákbeteg és a családon belüli erőszakot elszenvedő nőket, valamint arra kell buzdítani a fiatalokat, hogy kövessék álmaikat. További információért látogasson el a marykayglobal.com weboldalra, kövessen minket a Facebook -on, az Instagram -on, a LinkedIn -en vagy a Twitter -en.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

聯絡人

Mary Kay Inc. vállalati kommunikáció
marykay.com/newsroom
972.687.5332 vagy media@mkcorp.com

聯絡人

Mary Kay Inc. vállalati kommunikáció
marykay.com/newsroom
972.687.5332 vagy media@mkcorp.com