Oezbekistan werkt samen met Advanced Technology Research Council van VAE om aanname van Falcon AI te versnellen

His Excellency Shahab Issa Abu Shahab, Director General of ATRC and H.E. Sherzod Shermatov, Minister of Digital Technologies of Uzbekistan signing the Memorandum of Understanding on the sidelines of WGS 2024. (Photo: AETOSWire)

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten--()--De Advanced Technology Research Council (ATRC) van de VAE, die de opdracht heeft gekregen om een geavanceerd R&D-ecosysteem in Abu Dhabi vorm te geven, heeft een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend met het ministerie van Digitale Technologieën van de Republiek Oezbekistan, in de zijlijn van de World Government Summit (WGS) 2024. Deze synergie heeft tot doel de technische expertise van de ATRC en zijn dochterondernemingen te benutten voor de naadloze integratie van kunstmatige intelligentie (AI) in de technologische infrastructuur en overheidsdiensten van Oezbekistan.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal Oezbekistan de acceptatie van Falcon LLM’s en door Falcon aangedreven oplossingen onderzoeken en stimuleren, en het gebruik van Falcon binnen zijn digitale ecosysteem in diverse gebruiksscenario’s ondersteunen. Bovendien zal Oezbekistan organisaties en entiteiten aanmoedigen om zich aan te sluiten bij de onlangs aangekondigde ‘Falcon Foundation’ en bij te dragen aan de vooruitgang van open-source Falcon-modellen. Het partnerschap markeert een belangrijke stap in het exporteren van Falcons capaciteiten op staatsniveau buiten het Midden-Oosten, en legt de basis voor mondiale samenwerkingsinitiatieven die de toekomst van technologische innovatie zullen bepalen.

Zijne Excellentie Shahab Issa Abu Shahab, directeur-generaal van de ATRC, uitte optimisme over de alliantie en stelde: “De ondertekening van deze overeenkomst onderstreept de standvastige toewijding van de ATRC aan het smeden van mondiale partnerschappen op het gebied van AI. In nauwe samenwerking met de regering van Oezbekistan kijken we ernaar uit om de bredere acceptatie van de baanbrekende oplossingen van Falcon bij diverse organisaties in het land te ondersteunen."

Z.E. Sherzod Shermatov, minister van Digitale Technologieën van Oezbekistan, verklaarde: “We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met de ATRC om innovatie aan te moedigen terwijl we de ultramoderne Falcon AI-modellen integreren in de technologische infrastructuur en overheidsdiensten van Oezbekistan. Onze gezamenlijke inspanningen zijn erop gericht de innovatie te versnellen en ons te helpen digitale barrières te overwinnen om ons potentieel te verwezenlijken.”

Falcon LLM, een toonaangevend open-source AI-model, maakt deel uit van de Falcon-serie van krachtige grote taalmodellen ontwikkeld door het Technology Innovation Institute (TII), de toegepaste onderzoekstak van de ATRC. De ATRC en zijn commercialiseringstak VentureOne lanceerden in november 2023 het baanbrekende AI-bedrijf AI71 om gespecialiseerde AI-modellen te leveren voor klanten – zowel bedrijven als landen, en hen tegelijkertijd de mogelijkheid te bieden van gedecentraliseerd data-eigendom. Zowel het TII als AI71 bieden essentiële kanalen voor de inzet van de Falcon-serie LLM's.

Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

聯絡人

Jennifer Dewan, Senior Director Communications
jennifer.dewan@tii.ae

聯絡人

Jennifer Dewan, Senior Director Communications
jennifer.dewan@tii.ae