Az Xsolla negyedéves jelentést ad ki a játékok és a játékfejlesztés jövőjéről: a 2024-es tavaszi mutatók és a közelgő trendek előzetes elemzését

A legfontosabb trendek közé tartozik a gyorsan növekvő mobiljáték-szegmens, a legutóbbi szabályozások hatása, a blokklánc és a mesterséges intelligencia (AI) integrációja, valamint a tőkeberuházások és a szerencsejáték-ágazaton belüli integráció

LOS ANGELES--()--Az Xsolla globális videojáték-kereskedelmi vállalat a mai napon közzétette a „The Xsolla Report: The State of Play" (Az Xsolla-jelentés: A játék helyzete) című 2024. tavaszi kiadását. A 2024-es Game Developers Conference (GDC) nyomán elindított részletes jelentés felbecsülhetetlen értékű betekintést nyújt a játékipart rövid és hosszú távon befolyásoló új tendenciákba és sarkalatos változásokba. Ez megteremti a lehetőséget arra, hogy jelentős mértékben formálja a mobiljáték jövőjét, elmélyítse a játék ökoszisztémán belüli tudományos kapcsolatokat, illetve újra definiálja a befektetési mintákat.

Egy olyan korszakban, amikor a mobiljátékok 2023-ban a globális piac 49 százalékát uralták, a „The State of Play” jelen kiadása a mobiljátékok fejlődő környezetére világít rá. A jelentés áttekinti a globális megfelelés és szabályozás terén elért előrelépéseket, beleértve a digitális piacokról szóló törvényt (Digital Markets Act) Európa új játékoselköteleződési stratégiáiban, és bepillantást nyújt a mobiljátékokkal kapcsolatos bevételszerzés és -terjesztés lehetséges jövőjébe. Megvitatja a multiplatform játék hatását, valamint az innovatív monetizációs modellek fontosságát, miközben gyakorlati betekintést nyújt a fejlesztők és az iparág szereplői számára.

A „The State of Play" hangsúlyozza az akadémia fontosságát a játékipar növekedése és diverzifikációja terén. Feltárja, hogy az oktatási programok és kezdeményezések hogyan fejlesztik a tehetségeket, valamint hogyan mozdítják elő a sokszínűséget és a befogadást a játékközösségen belül. A jelen kiadás kiemeli a játékipar és az akadémiai intézmények közötti szimbiotikus kapcsolatot, hangsúlyozva azokat a programokat, amelyek jelentős hatást gyakorolnak a hallgatókra és az iparágra.

Berkley Egenes, az Xsolla marketing- és növekedési igazgatója a következőképpen nyilatkozott: „Miközben bemutatjuk a „The State of Play” legújabb kiadását, nem csupán egy iparági betekintést nyújtunk, hanem egy transzformatív jövőképet is hirdetünk: Egyenlő hozzáférés mindenkinek. Ez a kezdeményezés túlmutat az innováció és a növekedés iránti elkötelezettségünkön a játékiparban. Az akadályok lebontásáról szól, hogy függetlenül a vállalat méretétől minden fejlesztőnek lehetősége legyen megmutatni a kreativitását és globális közönséget találni. Arra összpontosítunk, hogy olyan platformokat és eszközöket biztosítsunk, amelyek kreatív lehetőségekhez, nemzetközi megjelenéshez és egyedi projektek fejlesztéséhez vezetnek, biztosítva, hogy a játék jövője mindenki számára elérhető legyen. Célunk, hogy világszerte minden játékost és fejlesztőt felhatalmazzunk erre, és biztosítsuk, hogy a játékvilág ugyanolyan sokszínű és dinamikus legyen, mint a közössége."

A jelentés mélyreható elemzést ad a játékipar aktuális befektetési környezetéről, beleértve a finanszírozási trendeket, egyesüléseket és felvásárlásokat. Felvázolja a beruházási mintákban bekövetkezett változásokat, a pandémia által kiváltott fellendülés csúcsaitól a 2024-ben jobban mért megközelítésig. A „The State of Play” útitervet biztosít az iparág pénzügyi vonatkozásaiban való eligazodáshoz, betekintést nyújt a stratégiai befektetési lehetőségekbe, valamint előrevetíti a jövőbeli trendeket.

Szakértői kommentárokkal olyan iparági szereplőktől, mint Mukul Aurora, az Appsoleut Games társalapítója; Mariusz Gasiewski, a Google Mobile Gaming and Apps vezető vezérigazgatója; Karla Reyes, az Anima Interactive alapítója és stúdióigazgatója, az Xsolla Report: The State of Play most már ingyenesen letölthető. Hogy biztosítsa saját másolatát, és felbecsülhetetlen értékű betekintésre tegyen szert a játékiparba, látogasson el weboldalunkra: xsolla.pro/txr-spring24

Amit a Xsolláról tudni érdemes:

Az Xsolla videójátékok értékesítésével foglalkozó globális vállalat, amely kifejezetten a videójáték-ipar számára tervezett nagy teljesítményű és hatékony eszközökkel rendelkezik. 2005-ös alapítása óta az Xsolla többezer játékfejlesztőnek és mindenféle méretű kiadónak segített játékaik finanszírozásában, piacra dobásában és értékesítésében globálisan és számos platformon. A videójáték-kereskedelem innovatív vezetőjeként az Xsolla küldetése a globális terjesztés, marketing és értékesítés összetett feladatának megoldása, hogy ezáltal segítse partnereit a szélesebb földrajzi terület és a magasabb bevétel elérésében, valamint abban, hogy kapcsolatba lépjenek a világ különböző pontjain lévő játékosokkal. A vállalat székhelye Kaliforniában, Los Angelesben található, de irodája van Londonban, Berlinben, Pekingben, Guangzhouban, Szöulban, Tokióban, Kuala Lumpurban, Raleigh-ben és más városokban szerte a világon. Az Xsolla olyan videójáték-forgalmazókat támogat, mint a Valve, a Take-Two, a KRAFTON, a Nexters, a NetEase, a Playstudios, a Playrix, a miHoYo és mások.

További információkért és hírekért látogasson el a következő webhelyre: xsolla.com

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Derrick Stembridge
Az Xsolla globális Public Relations igazgatója