Společnost NielsenIQ uvádí na trh nástroj NIQ Ask Arthur založený na GenAI do NIQ Discover, který uživatelům umožňuje uvolnit sílu dat

CHICAGO--()--Společnost NielsenIQ (NIQ), přední světová společnost v oblasti měření a analýzy dat, s potěšením oznamuje, že do nástroje NIQ Discover byl integrován „NIQ Ask Arthur“ – průlomový nástroj založený na generativní umělé inteligenci (GenAI). Toto transformační řešení nabízí globální vyhledávání a personalizovaná doporučení řízená umělou inteligencí, která zefektivňují analýzu dat a usnadňují informované rozhodování. Spuštění nástroje „NIQ Ask Arthur“ představuje pro společnost NIQ Labs důležitý milník. Společnost NIQ Labs, která je v pozici inovační síly, je připravena urychlit budoucnost inovací řešením problémů klientů a odhalováním nových cest k růstu. Ve spojení s investicemi využívá NIQ Labs rozsáhlou škálu datových zdrojů, využívá intuitivní nástroje business intelligence a prediktivní analýzy poháněné generativní umělou inteligencí (GenAI) a autoritativní datovou vědou, která je průkopníkem příští éry invenčních produktů.

Díky funkcím konverzační umělé inteligence umožňuje „NIQ Ask Arthur“ uživatelům proniknout hlouběji do datových souborů, což přináší revoluci v rozhodování založeném na datech a ukazuje závazek společnosti NielsenIQ v oblasti špičkové analytiky.

NIQ Discover, nejmodernější řešení pro vizualizaci dat, urychluje přístup k poznatkům pro výrobce a prodejce CPG. Vytváří svěží, uživatelsky přívětivé cesty k poznatkům a využívá sílu dat na vyžádání napříč různými datovými sadami. NIQ Discover je navržen tak, aby pomohl výrobcům CPG a maloobchodníkům rychleji získat smysluplné poznatky a měřit a sledovat to, co je pro jejich podnikání nejdůležitější, v rámci jediné centralizované platformy.

NIQ Ask Arthur v NIQ Discover umožňuje rozšířené zjišťování poznatků, takže uživatelé mohou efektivně odhalovat cenné informace, obohacovat příběh značky a demokratizovat přístup k datům. Současní i noví uživatelé mohou odhalit významné informace, trendy a vzorce, které by jinak mohly zůstat nepovšimnuty, což je přivede k nejdůležitějším oblastem analýzy. Ve společnosti NIQ poskytujeme Full View™ a udržujeme nejvyšší standard přesnosti a kvality dat. GenAI pomůže uživatelům NIQ Discover dešifrovat různé formáty a řešit složité obchodní otázky.

„Vidina využití umělé inteligence k analýze dat a vyprávění příběhů je neuvěřitelně silná. Demokratizace přístupu k datům a analýzám je klíčová pro pomoc uživatelům při přijímání informovaných rozhodnutí a při zavádění inovací. „NIQ Ask Arthur“ odemyká sílu analytiky na platformě Discover,“ říká Troy Treangen, produktový ředitel společnosti NIQ.

NIQ Ask Arthur v platformě Discover umožňuje uživatelům šetřit čas proaktivním navrhováním poznatků a zjednodušením navigace v datech prostřednictvím bezproblémové konverzace s využitím umělé inteligence.

Díky investicím NIQ do nejmodernější platformy NIQ Discover v kombinaci s různými typy dat a hlubokými odbornými znalostmi v oboru přináší NIQ Ask Arthur klientům bezkonkurenční hodnotu.

NIQ má nejlepší předpoklady pro porozumění datům a obchodním otázkám, které pomáhají značkám odhalit jejich příběh. Agilita společnosti a strategie rychlého nasazení umožnily pozoruhodný technologický pokrok. V uplynulém roce zaznamenala platforma NIQ Discover mimořádný růst, který se prudce zvýšil z 2 500 uživatelů v lednu 2023 na dnešních impozantních 40 000 uživatelů v 71 zemích, což ukazuje obrovský rozsah technologické expanze společnosti NIQ. Tato schopnost rychle zavádět technologie, zvyšovat zapojení uživatelů a vytvářet globální přítomnost podtrhuje bezkonkurenční agilitu a inovace společnosti NIQ v technologickém průmyslu. Tyto pokroky usnadňují zrychlené získávání informací napříč různými odvětvími, kanály a produkty, což zvyšuje rychlost získávání informací v bezprecedentním měřítku a poskytuje tak úplný pohled (Full View™).

O NIQ

NIQ je přední světovou společností v oblasti spotřebitelských informací, která poskytuje nejúplnější porozumění nákupnímu chování spotřebitelů a odkrývá nové cesty k růstu. V roce 2023 se NIQ spojila se společností GfK, čímž došlo ke spojení dvou lídrů v oboru s bezkonkurenčním globálním dosahem. Společnost NIQ dnes působí ve více než 95 zemích, které představují 97 % světového HDP. Díky holistickému čtení maloobchodu a nejkomplexnějším poznatkům o spotřebitelích – poskytovaným s pokročilou analytikou prostřednictvím nejmodernějších platforem – dodává společnost NIQ Full ViewTM.

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

Jill Saletta – globální ředitelka – oddělení externí komunikace
jill.saletta@nielseniq.com