Graminex® LLC z powodzeniem odpiera wnioski patentowe Serelys w sprawie zastosowania ekstraktów z pyłków kwiatowych w łagodzeniu objawów ZNP i menopauzy u kobiet.

DESHLER, Ohio--()--Spółka Graminex® LLC ma przyjemność ogłosić, że amerykański Urząd Patentowy odrzucił złożone przez Serelys wnioski patentowe w sprawie zastosowania ekstraktów z pyłków kwiatowych w leczeniu objawów ZNP i menopauzy u kobiet.

W ramach prowadzonych jednocześnie postępowań mających na celu ponowne rozpatrzenie kwestii amerykańskich patentów o numerach 6,569,471 i 6,669,967, Urząd Patentowy odrzucił w ostatnim czasie wszelkie roszczenia dotyczące obydwu patentów. Na podstawie przedstawionego obszernego materiału dowodowego Urząd stwierdził, że ekstrakty z pyłków kwiatów określone symbolami GC FEM i PI 82, stosowane w łagodzeniu objawów ZNP i menopauzy u kobiet, nie podlegają ochronie patentowej. Ostateczne decyzje w sprawie odrzucenia wniosków można pobrać ze strony USPTO Public PAIR (https://portal.uspto.gov/pair/PublicPair) pod numerami seryjnymi 90/014,026 i 90/014,027, gdzie można uzyskać również wgląd w pełną dokumentację publiczną, obejmującą materiał dowodowy oraz szczegółowe objaśnienie powodów wyłączenia z zakresu ochrony patentowej.

Graminex® LLC jest wyłącznym producentem bezrozpuszczalnikowego ekstraktu z pyłków z kwiatu żyta (ang. Non-Solvent Rye Flower Pollen Extract™), który jest jedynym tego rodzaju produktem niezawierającym rozpuszczalników. Keep It Clean™ to gwarancja braku pozostałości rozpuszczalników.

Graminex® LLC

Graminex® LLC jest wiodącym producentem naturalnego i bezrozpuszczalnikowego ekstraktu z pyłków kwiatowych Graminex® Flower Pollen Extract™. Graminex® posiada na własność i zarządza gruntami rolnymi o powierzchni powyżej 8,5 tys. arów w północno-zachodnich regionach stanu Ohio. Pozyskiwane przez spółkę składniki aktywne są poddawane obróbce i wykorzystywane w suplementach diety, wyrobach farmaceutycznych, artykułach spożywczych i produktach przeznaczonych do pielęgnacji skóry. Graminex® prowadzi sprzedaż ekstraktów z pyłków kwiatowych o zastosowaniu klinicznym, ukierunkowanych na łagodzenie problemów z prostatą, schorzeń układu moczowego i objawów menopauzy oraz służących do pielęgnacji skóry. Dzięki partnerstwu z podmiotami dystrybucyjnymi, sprzedawcami detalicznymi i producentami, wyroby Graminex® są wytwarzane w Stanach Zjednoczonych i sprzedawane w ponad 44 krajach na sześciu kontynentach.

Aby uzyskać dalsze informacje, prosimy o kontakt: Graminex® LLC Public Relations, Colleen E. May, tel. (419) 278-1023 lub e-mail: info@graminex.com. Zachęcamy również do odwiedzenia strony internetowej: www.graminex.com.

Colleen E. May
Public Relations