Společnost Utimaco oznámila svůj záměr koupit firmu Atalla od Micro Focus

Smyslem této akvizice je posílení investic do oblasti hardwarových bezpečnostních modulů a zařadit do portfolia bezpečnostních produktů firmy Ultimaco také systémy Payment HSM pro zabezpečení elektronických plateb.

- V rámci akvizice dochází ke spojení dvou dobře známých průkopníků na poli hardwarových bezpečnostních modulů (Hardware Security Modules - HSMs), kterým tato transakce umožní posílit svou pozici na trhu a společně využívat své silné stránky.

- Utimaco, celosvětově jedna z předních firem na trhu v oblasti hardwarových bezpečnostních modulů (HSM) pro všeobecné použití, chce i nadále plně investovat do produktového portfolia společnosti Atalla. Zákazníci firmy Atalla navíc budou moci využívat certifikovaná bezpečnostní řešení, kvalitní produkty a inovativní řešení od Utimaco.

CAMPBELL, Kalifornie--()--Utimaco, světová dvojka v oblasti hardwarových bezpečnostních modulů (Hardware Security Modules - HSMs), dnes oznámila svůj záměr koupit obchodní divize Atalla HSM a ESKM od společnosti Micro Focus. Tyto divize dříve patřily společnosti Hewlett Packard Enterprise (HPE) před jejich fúzí se softwarovou divizí společnosti Micro Focus v září 2017.

Společnost Utimaco, se sídlem v Německu, aktivně působí na trhu HSM již více než 35 let. Firma je celosvětovým výrobcem hardwarových bezpečnostních modulů pro všeobecné použití. Společnost Utimaco se do předních pozic ve svém tržním segmentu vypracovala díky nepřímému prodeji přes OEM partnery a prodejce a také díky prodejům svého produktu SecurityServer do různých oblastí průmyslu, včetně firem z oblasti automobilového průmyslu, státních firem, společností z oblasti médií a zábavy, měření, polovodičových technologií, telekomunikací, bankovnictví a finančních služeb.

Utimaco má tradičně silnou pozici na svém domovském německém trhu, a to zejména díky své dlouholeté certifikaci od Německé bankovní asociace (DK). Nedávno také produktová řada SecurityServer firmy Utimaco úspěšně získala akreditaci PCI.

Díky akvizici společnosti Atalla, která patří mezi nejzavedenější a nejznámější ikonické značky hardwarových bezpečnostních řešení (HSM) pro elektronické zpracování plateb, Utimaco urychlí svůj růst v segmentu zabezpečování elektronických plateb a získá přístup k významným hráčům na poli bankovních a finančních služeb, zejména ve Spojených státech amerických, Spojeném království a v Asii. Společnost má zájem udržet tým společnosti Atalla a dále investovat do jejího střediska v Kalifornii.

Dokončení transakce se, vzhledem k nutnosti schválení ze strany orgánů státního dozoru, očekává na podzim roku 2018.

Malte Pollmann, generální ředitel společnosti Utimaco, k transakci poznamenal: “Akvizice společnosti Atalla je důležitým mezníkem v naší růstové strategii. Pomůže nám doplnit naše produktové portfolio a také se lépe etablovat na regionálních trzích, na které se zaměřujeme. Jak společnost Utimaco, tak firma Atalla jsou průkopníky v oblasti hardwarových bezpečnostních modulů a jejich spojení tak přinese nepřekonatelné množství zkušeností a know-how. Velmi obdivujeme technologické úspěchy firmy Atalla v oblasti zabezpečení platebních systémů a chceme se na tuto oblast i nadále zaměřovat a přímo získávat nové partnery a zákazníky. Tato transakce bude přínosem jak pro zákazníky, tak pro zaměstnance i pro zachování kontinuity v oblasti služeb a produktové inovace.”

“Společnosti Atalla a Utimaco jsou dva přední průkopníci na poli hardwarových bezpečnostních modulů a jejich spojení je tak skvělou volbou. Obě firmy fungují na vzájemně se doplňujících trzích a mohou tak spojit své silné stránky, což prospěje jak zákazníkům firmy Atalla tak jejímu růstu v budoucnosti,“ řekl John Delk, generální ředitel firmy Micro Focus pro bezpečnost.

“Plně se věnujeme našemu produktovému portfoliu v oblasti softwarových řešení, aplikací a dat pro bezpečnost a zabezpečení. Prostřednictvím našich inovací, jako je například nedávné představení řešení Voltage SecureData Sentry se snažíme naše poslání naplňovat a ukázat, že se dokážeme vypořádat i s nejnáročnějšími požadavky na zabezpečení, a to s pomocí jednoduchých systémů, které vynikají snadností ovládání a zlepšují efektivitu a produktivitu našich zákazníků.”

O hardwarových bezpečnostních modulech (HSMs)

HSMs jsou specializované počítačové prvky, které chrání a spravují šifrovaná data, jako jsou digitální klíče a podpisy. Tyto systémy jsou páteří ochrany řady důležitých infrastruktur.

O hardwarových bezpečnostních modulech firmy Atalla

Hardwarové bezpečnostní moduly firmy Atalla (Hardware Security Module - HSM) jsou hardwarové bezpečnostní moduly, které chrání citlivá data a související klíče v systémech pro zpracování bezhotovostních plateb u obchodníků, včetně přihlašování a ověřování držitelů karet a šifrovaných klíčů.

O systému pro firemní správu bezpečnostních klíčů

Systém pro firemní správu bezpečnostních klíčů (Enterprise Secure Key Manager - ESKM) je centralizované hardwarové řešení, které sjednocuje a automatizuje správu bezpečnostních klíčů ve firmách, včetně spolehlivé administrace, vytváření, ochrany, a kontroly přístupu k šifrovaným datům a klíčům.

O společnosti Utimaco

Utimaco je světová jednička v oblasti dodávek profesionálních zabezpečovacích řešení. Firma sídlí v německém Aachenu a má pobočky po celém světě. Od roku 1983 firmy Utimaco vyvíjí hardwarové bezpečnostní moduly (Hardware Security Modules) a řešení pro telekomunikační operátory (řešení pro zákonem povolené pořizování, shromažďování a uchovávání dat). Dnes je společnost Utimaco přední světovou firmou v obou těchto oblastech. Společnost má zákazníky a partnery po celém světě, kteří spoléhají na dlouhodobě prověřenou spolehlivost bezpečnostních řešení firmy Utimaco. Tato řešení zákazníkům umožňují chránit své investice a využívat celou řadu certifikovaných bezpečnostních standardů v oblasti zabezpečení informačních technologií. Pověst firmy Utimaco je založena na špičkové kvalitě produktů, uživatelsky přívětivému software, skvělé podpoře a vysokém stupni zabezpečení a ochrany dat. Další informace najdete na webové stránce www.utimaco.com.

Utimaco Inc.
Alexandra Guennewig