Madison Realty Capital udziela finansowania w wysokości 64 mln USD na realizację inwestycji przy 200 Kent Avenue na Brooklynie

Doświadczony lokalny deweloper skorzysta z kredytu budowlanego udzielonego przez MRC na realizację inwestycji mieszkalno-usługowej. Głównym najemcą będzie sieć sklepów spożywczych. Będzie to zespół budynków ograniczonych czterema przecznicami w jednej z najatrakcyjniejszych dzielnic Nowego Jorku.

NOWY JORK--()--Firma Madison Realty Capital (MRC) podała informację o udzieleniu kredytu budowlanego w wysokości 64 mln USD na realizację inwestycji mieszkalno-usługowej o powierzchni 10 900 m2 w dzielnicy Williamsburg na Brooklynie. Głównym najemcą części handlowej obiektu, która zajmie ponad 182 m szerokości elewacji frontowej, będzie popularna sieć sklepów spożywczych. Łącznie w ramach inwestycji powstanie 4654 m2 powierzchni handlowej, 2049 m2 powierzchni biurowej i gastronomicznej oraz 4196 m2 powierzchni parkingowej.

„Umacniamy pozycję MRC jako podmiotu świadczącego kompleksowe finansowanie międzynarodowych inwestycji nieruchomościowych, w tym inwestycji realizowanych od podstaw, jak ta przy 200 Kent Avenue. W tym przypadku współpracujemy z klientem, który korzystał już z naszych usług i wie, że może liczyć na sprawną obsługę, mając świadomość naszej stale aktualizowanej wiedzy na temat uwarunkowań lokalnego rynku i ograniczających biurokrację metod oceny inwestycji. Czerpiemy satysfakcję z zapewniania kredytobiorcy wszystkiego czego potrzebuje, by sprawnie przystąpić do realizacji planów” - mówił Josh Zegen, współzałożyciel i dyrektor naczelny MRC.

Nieruchomość położona jest na niezabudowanej działce o powierzchni 2098 m2, dla której Departament Budynków wydał zgodę na realizację sześciokondygnacyjnego obiektu handlowo-usługowego. 200 Kent Avenue to adres jednej z najatrakcyjniejszych części dzielnicy Williamsburg, położony tylko kilka przecznic od innych ciekawych inwestycji, takich jak Domino Sugar czy Bushwick Inlet Park. Podziemne kondygnacje obiektu będą przeznaczone na powierzchnie handlowe i garaże, górne natomiast zajmą lokale gastronomiczne i biura z imponującym widokiem na Manhattan. Działka jest doskonale skomunikowana - w pobliżu znajdują się stacje metra linii J, M, Z, G i L.

Firma MRC posiada bogate doświadczenie w finansowaniu inwestycji w dzielnicy Williamsburg na Brooklynie - udzielała już kredytów na nieruchomości o jakości instytucjonalnej, w tym np. The William Vale Hotel, 25 Kent Avenue, 163 North 6th Street, 180 North 7th Street czy 646 Lorimer Street.

Madison Realty Capital (MRC)

MRC to mieszcząca się w Nowym Jorku firma specjalizująca się w inwestycjach w nieruchomości i wierzytelności w średnim segmencie. Założona w 2004 firma posiada warty ok. 7 mld USD portfel inwestycji w obiekty wielorodzinne, handlowe, biurowe, przemysłowe i hotelarskie.

KONTAKT:
Media inquiries: