Kinevezték az American Express Global Business Travel vállalatának vezetőit

Világklasszis vezetői csapat irányítja a vállalat üzleti modelljének átalakítását; a stratégia középpontjában a vállalati utaztatási szektor konzumerizációjának és globalizálódásának kiaknázását célzó erőfeszítések állnak

900 millió dollár összegű tőkeinjekció technológiai befektetések, adatgyűjtés és -elemzés, globális terjeszkedés és partnerségi együttműködések kialakítása céljára

NEW YORK--()--Az American Express Global Business Travel elnevezésű (Globális Üzleti Utaztatási ["GBT" vagy "a Vállalat"]) vegyesvállalatának létrehozásáról szóló bejelentést követően a Vállalat ma közzétette a vezetőség új tagjainak névsorát. Greg O'Hara igazgatósági elnökké és Bill Glenn elnök-vezérigazgatóvá való korábbi kinevezése után a GBT most kijelölte az operatív, a pénzügyi és a humán erőforrás igazgatót is: a továbbiakban Pat Bourke felel az operatív kérdésekért, Norma Coria tölti be a pénzügyi vezető szerepét, JoAnne Kruse pedig a humán erőforrásokkal kapcsolatos ügyeket irányítja.

"Nagy örömömre szolgál, hogy Patet, Normát és JoAnne-t a GBT élén üdvözölhetem az átalakulásnak ebben az izgalmas időszakában" - nyilatkozta Bill Glenn. "A már korábban felállított világklasszis vezetői csapat és az új vezetőségi tagok kulcsfontosságú szerepet fognak játszani az ügyfeleink és partnereink számára jelentős értékkel bíró termékek/szolgáltatások biztosítására irányuló terveink kidolgozásában. Az anyacégtől örökölt márkaértéknek, globális hálózatunknak és több évtizedes tevékenységünk során felhalmozott utaztatási tapasztalatainknak és szakértelmünknek köszönhetően a GBT vezető szerepet tölt be az ágazatban, és ezt a szerepet, amely egyben felelősség is, rendkívül komolyan vesszük. Más ágazatokhoz hasonlóan az utaztatási szektornak is fejlődnie kell, hogy meg tudjon felelni a modern kereskedelem konzumerizációjával és globalizálódásával járó kihívásoknak. Az American Express Global Business Travel most már rendelkezik az ahhoz szükséges erőforrásokkal, hogy folyamatos innováció révén, legyen az mobileszköz-alapú funkciók vagy dinamikus alkalmazások bevezetése, vagy csak egyszerűbb és gyorsabb üzleti folyamatok kidolgozása, jelentős változásokat indítson el az üzleti utaztatási ágazat működésében.

"A vegyesvállalat létrehozása és a befektetőink által biztosított 900 millió USA dollár összegű tőkeinjekció révén olyan erőforrások birtokában vagyunk, amelyek elegendőek ahhoz, hogy ne csak elsőként kövessük a piaci változásokat, hanem mi alakítsuk és kezdeményezzük azokat. Az American Express Global Business Travel számára a technológia olyan befektetési terület, ahol a szakértelem és az innováció a kulcs ahhoz, hogy kielégíthessük az utazók legkülönfélébb igényeit, miközben megfelelő döntéshozási lehetőségeket és átláthatóságot biztosítunk az utaztatási menedzserek és a rendezvényszervezők számára. Hatalmas adattárunk felhasználásával jelentős hozzáadott értéket tudunk biztosítani ügyfeleinknek és partnereinknek. Egyre bővülő nemzetközi tevékenységünk és új termékeink révén továbbra is globális szintű, de ugyanakkor a helyi szakértelemre támaszkodó szolgáltatást nyújtunk a velünk kapcsolatban álló cégeknek és magánszemélyeknek. Ha néhány szóban kell összefoglalom az eddigieket, azt mondhatom, hogy hitünk szerint cégünk a piacon egyedülálló kiszolgálást tud nyújtani ügyfeleinek."

A vezetőségi tagok rövid bemutatása

Az Igazgatóság elnöke, Greg O'Hara az utaztatási ágazatban jelentős tapasztalatokkal rendelkező befektető, a Certares alapítója, és egyben jelenlegi vezérigazgatója is. O'Hara úr tagja a Travel Leaders Group Igazgatóságának, korábban pedig a Carlson Wagonlit Travel, a Travelport, a Worldspan Technologies és több más vállalat Igazgatóságának tagjaként tevékenykedett. A Certares megalapítását megelőzően a JPMorgan Chase Különleges befektetési csoportjának (Special Investments Group) befektetési igazgatója és a One Equity Partners ügyvezető igazgatója volt. Pályafutása során betöltötte a Worldspan Technologies és a Worldspan Vállalati tervezési és fejlesztési egységének ügyvezető elnökhelyettesi, a Sabre, Inc. vezető elnökhelyettesi posztját és különféle egyéb pozíciókat. MBA diplomáját a Vanderbilt Egyetemen kapta.

Az elnök-vezérigazgatói pozíciót betöltő Bill Glenn korábban az American Express Company Nemzetközi kereskedelmi szolgáltatások (Global Commercial Services) divízójának elnökeként a Nemzetközi vállalati fizetések (Global Corporate Payments) egységet és a Nemzetközi üzleti utaztatási (Global Business Travel) egységet irányította. Glenn úr 2002-ben került az American Express-hez a cég észak-amerikai kereskedelmi üzleti szolgáltatási ágazatának elnökeként. 2007-ben a Nemzetközi kereskedelmi szolgáltatások üzletág elnökévé nevezték ki, és a nemzetközi kereskedelmi hálózatért felelt, amely a világszerte az American Express kártyát fizetőeszközként elfogadó sok millió kereskedővel kapcsolatos üzletszerző, ügyletbonyolító és marketing partneri feladatokat látja el. 2008-tól 2014-ig Glenn úr az American Express ügyvezető igazgatójaként, és egyben a cég Operatív Bizottságának tagjaként részt vett az American Express stratégiájának és üzleti prioritásainak kidolgozásában. Glenn úr az American Express előtt 12 évig a Pepsi-Cola-nál dolgozott, ahol a Pepsi-Cola észak-amerikai Étkeztetési divíziójának elnöke, a Pepsi-Cola Italautomata divíziójának operatív elnökhelyettese, és a Pepsi-Cola New Jersey-ben működő palackozójának ügyvezető vezérigazgatója volt. Pályafutását a Procter & Gamble-nél kezdte értékesítési képviselőként, majd különféle értékesítési vezetői pozíciókat töltött be a Keleti Parton. Glenn úr tanulmányait a Lehigh Egyetemen folytatta, ahol BA diplomát, majd mesterfokozatot szerzett.(folyt.)

Az operatív igazgatóvá kinevezett Pat Bourke feladata a kulcsfontosságú szervezeti tevékenységek központosítása, és a jelenleg a GBT és az American Express kapcsolatát szabályozó Átmeneti szolgáltatási szerződésekben (Transitional Services Agreements [TSA]) rögzített átalakulási feladatok levezénylése. Bourke úr e megbízatását a korábban az utaztatási ágazat vezető cégeinél, a Worldspan-nél és a Travelport-nál végzett munkája, valamint különféle, csúcstechnológiát alkalmazó vállalatoknál vezetőként, illetve az értékesítési területen eltöltött több mint 25 év során szerzett bőséges tapasztalataira támaszkodva teljesíti. A közelmúltban Bourke úr a Blackstone magántőke-befektetési csoportjánál tevékenykedett, és a portfólióba tartozó vállalatok technológiai stratégiájáért és beszerzéseiért, valamint az újonnan felvásárolt cégek önálló tevékenységének kialakításáért felelt. A Perot Systems-nél Bourke úr a céget nemzetközi technológiai szolgáltató vállalattá fejlesztő alapító csapat tagja volt. Bourke úr pályafutását az Electronic Data Systems-nél kezdte rendszermérnökként. Bourke úr az Arkansas Állami Egyetem szerzett üzemgazdász diplomát.

A pénzügyi igazgatói szerepkört betöltő Norma Corio a vállalat pénzügyeinek irányításáért, a pénzügyi jelentésekért és átláthatóságért felel, és ugyanakkor Controllerként, a Treasury és az Adózási egység vezetőjeként is tevékenykedik, valamint részt vesz a hosszú távú tervek készítésében. A közelmúltban Corio asszony a krízishelyzetben lévő cégek számára stratégiai és pénzügyi tanácsadási szolgáltatásokat nyújtó, átszervezési szakértő cég, a Miller Buckfire társelnöke és ügyvezető igazgatója volt. Mielőtt csatlakozott a Miller Buckfire-hez, Corio asszony 30 évig a JPMorgan Chase & Co.-nál dolgozott, legutóbb a pénzügyi nehézségekkel küzdő vállalatokba való befektetésekkel foglalkozó Különleges befektetési csoport (Special Investments Group) vezetőjeként. 2008 augusztusában Corio asszonyt a JPMorgan Chase gazdasági vezetőjévé (Treasurer) nevezték ki, és e pozíciójában közvetlenül felelt a cég 2,3 milliárd USA dollár értéket kimutató mérlegéért, tőkéjéért, a nemzetközi forrásbiztosításért és likviditásért, a biztosítási szolgáltatásokért és a hitelminősítő ügynökségekkel való kapcsolattartásért. Ezt megelőzően Corio asszony a cég Befektetési banki divíziójának Átszervezési egységét vezette. Corio asszony pályafutása során a vállalati pénzügyi és hitelezési, befektetői kapcsolatkezelési, valamint a hitel- és kockázatkezelési területeken látott el különféle feladatokat. Corio asszony a Pace Egyetem Banki és finanszírozási szakán szerzett MBA diplomát, a LeMoyne Főiskolán pedig közgazdász BA diplomát.

A human erőforrás igazgató, JoAnne Kruse felel a humán erőforrásokkal kapcsolatos összes tevékenységért, valamint érdekében a vállalat nemzetközi munkavállalói gárdájának az üzleti növekedés elősegítését célzó fejlesztéséért és bővítéséért. A közelmúltban Kruse asszony egy tehetséggondozási, jutalmazási területeken, valamint felvásárlási, illetve összeolvasztási projektek során szervezet- és rendszerátalakítási szolgáltatásokat nyújtó HR tanácsadó cég, a Human Capital Partners alapító tagjaként és vezetőjeként tevékenykedett. A HCpartners létrehozása előtt Kruse asszony a Travelport LTD humán erőforrásokért felelős ügyvezető elnökhelyettesi pozícióját töltötte be, és feladatkörébe tartozott a humán erőforrásokkal kapcsolatos nemzetközi tevékenységek irányítása, ideértve a jutalmazásokat, tehetséggondozást, munkaerő-felvételt, létesítménykezelést, vállalati társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos feladatokat és a belső kommunikációt. Ezt megelőzően Kruse asszony a Travelport jogelődje, a Cendant Utazáselosztási és utazásértékesítési szolgáltatások (Travel Distribution Services) divíziójának ügyvezető elnökhelyettese volt. Kruse asszony a Cornell Egyetem Ipari és munkaügyi kapcsolatok szakán szerzett BS diplomát, a Columbia Egyetemen pedig mesterfokozatú diplomát Pszichológiából.(folyt.)

Amit az American Express Global Business Travel-ről tudni kell

A kereskedelmi és utaztatási szektorhoz egyaránt kapcsolódó American Express Global Business Travel ügyfelei számára átfogó hálózatot, megbízható szolgáltatásokat és kiterjedt szakértelmet kínál, melynek révén elősegíti lakossági és vállalati ügyfelei fejlődését. Az American Express Global Business Travel magas színvonalú utazási megoldásokat, integrált tanácsadási és kutatási szolgáltatásokat, és teljes körű tárgyalás- és rendezvényszervezési szolgáltatásokat kínál. Innovatív termékei lehetővé teszik ügyfelei számára utazásaik és tárgyalásaik optimális, költséghatékony bonyolítását. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.americanexpress.com/businesstravel.

A világszerte 140 országban tevékenykedő American Express Global Business Travel része a világ egyik legnagyobb utazásiiroda-hálózatának.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

American Express Global Business Travel
Americas