Megnyitotta kapuit az ACT Abu Dhabi

Loading media player...

ACT Abu Dhabi open for business (Video: AETOSWire)

ABU DHABI, Egyesült Arab Emírségek--()--Az Arabian Chemical Terminals LLC Abu Dhabi (ACTAD) örömmel jelentette be, hogy megnyílt az újonnan épült vegyianyag-tároló terminál az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu Dhabiban található Khalifa Portban. A terminál az emírség első kereskedelmi célú vegyianyag-tároló telepe.

Az új, világszínvonalú és stratégiai szempontból jó elhelyezkedésű Khalifa Portban, valamint a modern és kiterjedt Khalifa Economic Zone Abu Dhabi (KEZAD) szomszédságában elhelyezkedő ACTAD célja, hogy hozzájáruljon új iparágak előmozdításához az emírségben.

Az ACTAD-ot a legkorszerűbb technológiával, a legmagasabb nemzetközi szabványoknak megfelelően tervezték és építették, és összesen 40, különböző specifikációval rendelkező tartállyal büszkélkedhet (20 szénacél, ebből 10 IFR-rel, 20 rozsdamentes acél, ebből 10 szigetelt, fűtő/hűtő rendszerrel), összesen 100 000 köbméter tárolókapacitással. Minden tartályt külön csővezeték köt össze egy 16 méteres merülésű kikötőhellyel és egy külön teherautó-rakodóhellyel, ezáltal kiküszöbölték a termékek keresztszennyeződésének kockázatát, és maximális működési hatékonyságot és rugalmasságot biztosítanak az ügyfelek számára.

A telephelyen van továbbá egy 500 négyzetméteres raktár a veszélyes áruk számára, valamint lehetőség van hordók és IBC tartályok feltöltésére is.

A terminál rendelkezik egy független, harmadik fél által működtetett, teljesen felszerelt mintavételi és vizsgálati laboratóriummal is.

Az ACTAD integrált irányítási rendszere követi a nemzetközi szabványokat (ISO-9000, 14000, 18000, CDI-T és ISGOTT).

A terminál segít a helyi iparágaknak abban, hogy folyékony vegyipari igényeiket ömlesztve importálják, vagy folyékony vegyipari termékeiket exportálják a világ minden tájára. Mivel stratégiai szempontból fontos helyen, a Khalifa Porton belül vámszabad területen helyezkedik el, a nemzetközi vállalatok tárolóközpontként és/vagy darabáru-műveleteikhez is használhatják.

Az ACTAD a szaúd-arábiai Arabian Chemical Terminals LTD (ACT-KSA) létesítményeit bővíti ki. Az ACT-KSA két másik terminál tulajdonosa/üzemeltetője is, amelyek közül az egyik a Vörös-tenger partján fekvő Yanbuban, a másik pedig az Arab-öbölben lévő Jubail kereskedelmi kikötőben található. Az 1986-ban Yanbuban mindössze 13 000 köbméter tárolókapacitással induló ACT-KSA az első kereskedelmi célú tartálypark volt Szaúd-Arábiában. 2012-ben megépítette első kereskedelmi, ömlesztett áru tárolására szolgáló létesítményét Jubailban, a tárolókapacitás pedig különböző specifikációjú és méretű tartályokkal és további 70 000 köbméterrel bővült. A jubaili terminált jelenleg is bővítik, hogy további 70 000 köbméterrel növeljék a kapacitást.

Forrás: AETOSWire

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Manuel Pereira
m.pereira@act-uae.com