Soede benoemd als General Manager Bal Seal Engineering EMEA

Nieuwe GM verantwoordelijk voor financiën en strategische verkoopactiviteiten

FOOTHILL RANCH, Californië--()--Bal Seal Engineering, Inc. kondigt de benoeming aan van Jan Soede als General Manager (GM), EMEA. In zijn nieuwe rol is Dhr. Soede verantwoordelijk voor de financiën en strategische verkoopactiviteiten voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Hij zal vanuit het Europese hoofdkantoor in Amsterdam, Nederland gaan werken.

Soede heeft een ingenieurstitel op het gebied van de Lucht- en Ruimtevaarttechniek van de Technische Universiteit Delft, en was vicepresident Marketing voor een Zwitsers-Duits bedrijf dat wereldwijd actief is in toegangsoplossingen en –beveiliging van gebouwen. Daarvoor werkte hij als managing director voor een Europese fabrikant van data- en energietransmissiesystemen, en als commercieel directeur voor een wereldwijde distributeur van lucht- en ruimtevaart en miltaire componenten.

Als nieuwe General Manager EMEA van Bal Seal Engineering, zal Soede een sleutelrol spelen in de verkoop van op maat gemaakte afdichtingen, veren en elektrische contacten voor bestaande en nieuwe klanten in de regio. Hij zal tevens de activiteiten leiden voor het aanboren van nieuwe toepassingen, markten en segmenten waar de Bal Spring® gebogen spoelveren en Bal Seal® veergeactiveerde afdichtingtechnologie ingenieurs kunnen helpen bij het verbeteren van prestatie en betrouwbaarheid van systemen.

'We hebben een reputatie in het bedenken van oplossingen die technologie verder brengt, en bieden klanten een concurrentievoordeel voor hun missie kritische systemen', aldus Soede. 'En hoewel dit in de VS welbekend is, ben ik van mening dat we in Europa een minder bekende kampioen zijn. Het is mijn doel om onze waarde veel breder kenbaar te maken, in Europa en daarbuiten.'

Als reactie op Soede's benoeming zegt Gary Stoffer, vicepresident Global Sales & Marketing van Bal Seal Engineering, dat hij 'bijzonder enthousiast' is met deze nieuwe General Manager.

'Ik ben ervan overtuigd dat Jan's technische achtergrond en uitgebreide ervaring in de sector de groei van ons bedrijf in de Europese regio verder zal aanwakkeren', zegt Stoffer. 'Gezien zijn technische studie en praktijk, kent hij de uitdagingen waarvoor ontwerpers staan omdat hij deze zelf ook in de praktijk ervaren heeft. En hij weet hoe onze producten toegepast kunnen worden om die uitdagingen het hoofd te bieden.'

Over Bal Seal Engineering, Inc.

Bal Seal Engineering, Inc. is een toonaangevende leverancier van op maat gemaakte oplossingen voor afdichtingen, contacten en oplossingen voor EMI/RFI-afschermingen en aardingen. De producten van het bedrijf maken gebruik van de unieke Bal Spring® gebogen spoelveertechnologie voor verhoogde prestaties en betrouwbaarheid. Ga voor het laatste nieuws en informatie over Bal Seal naar http://www.balseal.com/media, bel met 800-366-1006, of e-mail sales@balseal.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Bal Seal Engineering, Inc.
Mark Halloran, 949-460-2187
mhalloran@balseal.com

Contacts

Bal Seal Engineering, Inc.
Mark Halloran, 949-460-2187
mhalloran@balseal.com