Goodix Invisible Fingerprint Sensor (IFS) drijft Huawei P10&P10 Plus Geïntegreerd Schermpaneelontwerp aan

BARCELONA, Spanje--()--Goodix (Shanghai Effectenbeurs:603160), de toonaangevende ontwikkelaar van menselijke interface en biometrische oplossingen voor mobiele apparaten, kondigde vandaag aan dat Huawei P10 en P10 Plus, de vlaggenschipsmartphones van 2017 die onlangs gelanceerd werden op het Mobile World Congress 2017, Invisible Fingerprint Sensor (IFS™) van Goodix gaat gebruiken.

De P10 en P10 Plus smartphones van Huawei hebben een stijlvol, geïntegreerd schermpaneelontwerp. De starttoets heeft IFS™ geïntegreerd onder het schermpaneel, waardoor vingerafdrukcontrole door het glas mogelijk wordt gemaakt. IFS™ van Goodix maakt het elegante en slimme ontwerp van P10 en P10 Plus mogelijk door veilige en gemakkelijk te gebruiken vingerafdrukcontrole mogelijk te maken. Dit beschermt de smartphone en beveiligt mobiele transacties.

's Werelds eerste IFS™ oplossing voldoet aan de ontwerpbehoeftes van Huawei

Meestal wordt een knop geplaatst aan de voor- of achterkant van de smartphone om een vingerafdruksensor te installeren. Dit betekent dat producenten een gat moeten maken in het glazen paneel ten behoeve van de knop. Dit vergt ruimte, heeft invloed op het algehele telefoonontwerp en verhoogt de complexiteit van het productieproces. IFS™ van Goodix kaart deze kwesties aan door de sensor naadloos onder het glazen paneel te integreren zonder dat er een gat moet worden gemaakt om een knop te plaatsen.

Goodix en Huawei delen dezelfde visie van het innoveren van de nieuwste technologieën om te voorzien in de behoeften en wensen van de klant. De langdurige samenwerking tussen de twee bedrijven is daarom een groot succes. Voorafgaand aan de P10 en P10 Plus gebruikten enkele Huawei smartphone al verschillende vingerafdrukcontrole- en touchscreenoplossingen van Goodix. De twee bedrijven zullen blijven innoveren om veiligere, meer efficiënte en intelligente technologie te bieden aan mobiele gebruikers.

IFS™ biedt producenten meer flexibiliteit om stijlvolle, slimme telefoonontwerpen te ontwikkelen. Het ondersteunt ook dikke glazen panelen en verbetert de water- en stofbestendigheid. Dit allemaal samen levert een betere gebruikerservaring en hogere betrouwbaarheid.

Vanaf O&O tot succesvolle commercialisatie

Het verifiëren van vingerafdrukken door glazen panelen brengt vele technische uitdagingen met zich mee en vereist het herontwerp van schakelingen en het algoritme van de software. Goodix heeft het ontwikkelingsproces vanaf O&O geleid tot de commercialisatie. Sinds IFS™ werd gelanceerd in 2014 heeft het bedrijf nauw samengewerkt met glazen paneelproducenten en vingerafdrukmoduleleveranciers om te verzekeren dat de functionaliteit, prestatie, betrouwbaarheid en levering van IFS aan de uiteenlopende vereisten van mobiele apparaatproducenten voldoen.

De succesvolle commercialisering van IFS™ bekrachtigt de positie van Goodix als wereldwijde leider in biometrische technologie. Deze leidende rol wordt erkend door wereldwijde mobiele merken. Per januari 2017 heeft Goodix meer dan 900 octrooien aangevraagd en verkregen. De sterke O&O capaciteiten stuwen Goodix voort om verder te innoveren voor mobiele gebruikers. IFS™ won een Consumer Electronics Show (CES) Innovatieprijs in 2016 en Goodix was het eerste Chinese integrated circuit (IC) bedrijf die deze eer kreeg.

Over Goodix:

Goodix, een vooraanstaande ontwikkelaar en aanbieder van vingerafdruk- en touchscreen-oplossingen voor mobiele telefoons, tablets en wearables, heeft momenteel een gediversificeerd portfolio van oplossingen voor vingerafdrukauthenticatie die uitstekende flexibiliteit bieden om aan te sluiten bij de afwisselende voorkeuren van consumenten en partners zoals Live Finger Detection™, Invisible Fingerprint Sensor (IFS™), met glas bedekte sensoren en sensoren met gecoate knoppen. Daarnaast is Goodix actief betrokken geweest bij het ondersteunen van Alipay en China UnionPay met het onderzoeken van industriestandaarden voor vingerafdrukauthenticatie. Steeds meer vooraanstaande telefoonproducenten hebben vingerafdruk- en touchoplossingen van het bedrijf in gebruik genomen. Op 17 oktober 2016 werd Goodix genoteerd op de Shanghai Stock Exchange, de aandeelcode is 603160.

Goodix™ en Invisible Fingerprint Sensor (IFS™) zijn handelsmerken van Goodix in China en andere landen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

FleishmanHillard, namens Goodix
Alisa Davis, 415-318-4086
Alisa.davis@fleishman.com

Contacts

FleishmanHillard, namens Goodix
Alisa Davis, 415-318-4086
Alisa.davis@fleishman.com