GridBeyond sluit Serie C Financieringsronde van € 52 miljoen af om de evolutie van het platform voort te zetten en in nieuwe en bestaande markten te investeren

Slim energiebedrijf GridBeyond heeft met succes een Serie C-financieringsronde van € 52 miljoen afgesloten om de verdere opschaling van het bedrijf te ondersteunen. Met de financiering wil het bedrijf zijn internationale expansie ondersteunen, zijn bestaande aanwezigheid in de VS aanzienlijk uitbreiden, waarbij het zijn investeringen in onderzoek en ontwikkeling voortzet om een wereldwijde koolstofvrije toekomst mogelijk te maken.

GridBeyond closes €52M Series C funding round to continue its platform evolution and invest in new & existing markets. (Graphic: Business Wire)

DUBLIN--()--GridBeyond, de toonaangevende leverancier van intelligente energie- en smart grid-platforms voor het beheer van gedistribueerde energiebronnen, heeft zijn Serie C-financieringsronde van € 52 miljoen afgerond. De ronde werd geleid door Klima, het energietransitiefonds van Alantra.

De Serie C ronde omvatte ook de nieuwe investeerders Energy Impact Partners, Mirova, ABB, Constellation en Yokogawa Electric Corporation, en investeringen van de bestaande investeerder Act Venture Capital.

Sinds de oprichting in 2010 heeft GridBeyond zijn AI-platform ontwikkeld waarmee het bedrijven helpt het volledige potentieel van energieactiva te ontsluiten met als doel de duurzaamheid, veerkracht en betaalbaarheid van energie te garanderen naarmate de wereld evolueert naar een koolstofvrije toekomst.

De technologie van GridBeyond maakt de latente kracht vrij binnen elk aangesloten activum, inclusief duurzame energieopwekking, batterijopslag en vereiste energielast. Dit overbrugt de kloof tussen gedistribueerde energiebronnen en de netvereisten. Hierdoor kunnen belanghebbenden in de energiewaardeketen, van opwekkers en netwerkbeheerders tot eindgebruikers, het energieverbruik optimaliseren voor wat betreft prijs en CO2-voetafdruk.

De financiering zal worden gebruikt om de technologie van GridBeyond verder te ontwikkelen en zijn leiderschap in Grid Edge Virtual Power Plant (VPP) wereldwijd aan te tonen. Het stelt GridBeyond in staat om voort te bouwen op zijn vermogen om activa zoals vraagrespons, opslag en hernieuwbare energiebronnen te optimaliseren. Daarnaast ondersteunt het netwerkbeheerders en lokale nutsbedrijven om het gebruik van flexibele activa en koolstofarme technologieën die snel in het systeem integreren te maximaliseren door de elektrificatie van warmte en transport.

Ten slotte zullen de gelden de groei van GridBeyond naar nieuwe internationale markten bevorderen naarmate de regelgeving en de penetratieniveaus van hernieuwbare energie toenemen. Het bedrijf kan zijn activiteiten in de VS uitbreiden en zijn toonaangevende opslag-, EV- (V2G) en DR-aanbod in de VS en andere gedereguleerde markten met hoge penetratieniveaus voor hernieuwbare energie ondersteunen, wat al in volle gang is. Deze groei wordt gedreven door de toenemende behoefte aan flexibiliteit om de koolstofvrije toekomst te bereiken die het bedrijf nastreeft.

Michael Phelan, Chief Executive Officer en medeoprichter van GridBeyond, gaf commentaar:

"We zijn verheugd dat we deze transactie kunnen afronden. Dankzij deze financiering, samen met de steun van onze nieuwe partners, kunnen wij ons productaanbod uitbreiden en onze leidende positie in deze sector versterken.

De onlangs voltooide financieringsronde zet GridBeyond op het pad om het bereik van ons intelligente energieplatform te vergroten en wereldwijd toonaangevende AI en krachtige automatiseringsmogelijkheden te leveren aan smart grid- en energiemarkten. Dit ondersteunt onze ambitie om de transitie van de wereldwijde energienetwerken naar digitalisering, decarbonisatie en decentralisatie te bevorderen. Daarbij worden de commerciële en operationele voordelen voor marktdeelnemers verbeterd door middel van snel reagerende automatisering en optimalisatie van flexibele vraag, opslag en gedistribueerde opwekking."

In 2023 heeft GridBeyond zijn team uitgebreid in alle gedereguleerde markten in de VS, Veritone Business Energy overgenomen, een reeks nieuwe producten gelanceerd en de omvang van zijn team wereldwijd verdubbeld. Daarnaast heeft het bedrijf in de afgelopen drie jaar zijn jaarlijkse omzet met gemiddeld 70% per jaar zien stijgen, met een prognose van verdere vergelijkbare groei in 2024.

Bastien Gambini, Managing Partner van Klima, voegt hieraan toe: "GridBeyond heeft zichzelf gevestigd als een VPP-leider in verschillende landen en stelt belanghebbenden in de hele waardeketen in staat om energie te optimaliseren. We zijn verheugd om de uitbreiding van het bedrijf en de aanvullende diensten gericht op het begeleiden van klanten op hun weg naar het bereiken van net zero-carbon te ondersteunen."

Marathon Capital, LLC, een onafhankelijke investeringsbank gericht op de schone economie, trad op als financieel adviseur van GridBeyond met Byrne Wallace als juridisch adviseur van het bedrijf en Mason Hayes & Curran (MHC) als juridisch adviseur van de hoofdinvesteerder.

Over GridBeyond

GridBeyond is een slim energiebedrijf dat wordt geleid door Michael Phelan en Richard O'Loughlin. Door gebruik te maken van AI, innoveren we en werken we samen met onze klanten om optimale waarde te creëren uit energieopwekking, vraag en opslag om een koolstofvrije toekomst te realiseren. Door de kloof tussen gedistribueerde energiebronnen en elektriciteitsmarkten te overbruggen, betekent de technologie van GridBeyond dat elk aangesloten bedrijfsmiddel - of het nu gaat om duurzame energieopwekking, batterijopslag of belasting door de vraag naar energie - kan worden gebruikt om kansen te maximaliseren en het elektriciteitsnet te verbeteren. Door flexibiliteit op intelligente wijze op het juiste moment naar de juiste markt te sturen, ontsluiten vermogensbezitters en energieconsumenten nieuwe inkomsten en besparingen, veerkracht en beheer van prijsvolatiliteit, terwijl ze de overgang naar een netto-nultoekomst ondersteunen.

Ga voor meer informatie naar www.gridbeyond.com.

Over Alantra en Klima Energietransitiefonds

Alantra is een onafhankelijke wereldwijde financiële dienstverlener voor het middensegment van de markt dat diensten levert op het gebied van investment banking, vermogensbeheer en privékapitaal. Op het gebied van alternatief vermogensbeheer biedt Alantra haar klanten unieke toegang tot een breed scala aan beleggingsstrategieën in vijf zeer gespecialiseerde vermogensbeheerklassen (private equity, actieve fondsen, private schuld, energie en durfkapitaal). Op 31 december 2023 bedroeg het beheerd vermogen van geconsolideerde en strategische bedrijven € 15,6 miljard.

Klima, het energietransitiefonds van Alantra, is een laat-fase durfkapitaalfonds met een omvang van 210 miljoen euro. Naast Enagas, als hoofdinvesteerder, wordt Klima gesteund door relevante investeerders zoals het Europees Investeringsfonds, Axis ICO en CPPI. Klima werkt samen met bedrijven in Europa en Noord-Amerika die een groot groeipotentieel hebben in sectoren zoals slimme elektriciteitsnetten en -markten, energieopslag en technologieën.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

聯絡人

Neem voor meer informatie of voor het maken van een afspraak voor interviews contact op met:

Gabriella Di Salvo
Wereldwijd hoofd communicatie, GridBeyond
E: pressoffice@gridbeyond.com
M: +44 07918 359693

Peter Ramsay
Wereldwijde resultaatcommunicatie
E: grid@globalresultspr.com
M: +1 949 307 5908

Yago Sánchez-Reig
Wereldwijd hoofd Marketing, Communicatie & Investeerdersrelaties, Alantra
E: yago.sanchez@alantra.com
T: +34 917 458 484

聯絡人

Neem voor meer informatie of voor het maken van een afspraak voor interviews contact op met:

Gabriella Di Salvo
Wereldwijd hoofd communicatie, GridBeyond
E: pressoffice@gridbeyond.com
M: +44 07918 359693

Peter Ramsay
Wereldwijde resultaatcommunicatie
E: grid@globalresultspr.com
M: +1 949 307 5908

Yago Sánchez-Reig
Wereldwijd hoofd Marketing, Communicatie & Investeerdersrelaties, Alantra
E: yago.sanchez@alantra.com
T: +34 917 458 484