BYD en Latijns-Amerikaanse Energieorganisatie (OLADE) vormen een strategisch partnerschap om elektrische mobiliteit te stimuleren

  • Pleitbezorging voor elektrische mobiliteit: BYD Ecuador en OLADE werken samen om elektrische voertuigen in Latijns-Amerika te bevorderen en duurzaam transport te stimuleren.
  • Groen partnerschap: BYD en OLADE verenigen zich voor CO2-reductie en energiezekerheid in de lidstaten.
  • Showcase voor schone energie: BYD voorziet OLADE van elektrische voertuigen, waardoor de energie-efficiëntie in de regio wordt verbeterd.

BYD Provides Its Model to OLADE for Promoting NEVs

QUITO, Ecuador--()--BYD Ecuador (hierna BYD genoemd) en de Latijns-Amerikaanse Energieorganisatie (OLADE) hebben aangekondigd dat onlangs een Interinstitutioneel Samenwerkingsakkoord is geformaliseerd, met als doel de zaak van elektrische mobiliteit in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied te bevorderen.

OLADE, onder leiding van zijn uitvoerend secretaris, Andrés Rebolledo Smitmans, en BYD, vertegenwoordigd door Jorge Burbano, Country Manager van BYD Ecuador, hebben deze overeenkomst ondertekend, waarmee hun gezamenlijke inzet voor het bevorderen van elektrische voertuigen en het versnellen van de energietransities in de regio wordt versterkt.

OLADE, opgericht in 1973, is een gerespecteerde intergouvernementele samenwerkingsorganisatie die zich inzet voor het bevorderen van energie-integratie, -ontwikkeling en -behoud in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Daartegenover staat BYD, opgericht in 1995, als een toonaangevend technologiebedrijf met een focus op innovatie in diverse industrieën, waaronder de automobiel-, elektronica-, spoorwegvervoer- en nieuwe energiesector.

De samenwerking die in deze overeenkomst wordt uiteengezet, zal cruciale elementen omvatten zoals het bevorderen van duurzame mobiliteit, het geven van workshops en het bieden van gespecialiseerde trainingen op het gebied van elektromobiliteit. Deze initiatieven zullen zich richten op zowel de publieke als de private sector, de academische wereld, gespecialiseerde gilden en het maatschappelijk middenveld in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Bovendien omvat het samenwerkingsverband locatiebezoeken en technische demonstraties in OLADE-faciliteiten, specifiek gericht op elektromobiliteit, voor universiteiten, technologiecentra, onderwijsinstellingen, gilden en aanverwante organisaties. Daarnaast zullen de voertuigen van BYD worden gebruikt in de elektromobiliteitsstudies van OLADE, in lijn met de werkplannen van OLADE.

BYD zal aanzienlijk bijdragen aan deze samenwerking door te voorzien in een TANG EV elektrisch voertuigmodel, samen met een laadstation. Deze apparatuur zal worden gebruikt om de elektrische infrastructuur en de autonomie van het voertuig te demonstreren, waarbij de voordelen van elektrische voertuigen worden benadrukt.

In een reactie op het partnerschap verklaarde Jorge Burbano, Country Manager van BYD Ecuador: “We zijn zeer vereerd om met OLADE samen te werken en daarbij gebruik te maken van onze expertise op het gebied van elektrische mobiliteits- en energieoplossingen. Onze gezamenlijke missie is cruciaal: het verminderen van de CO2-uitstoot en het bijdragen aan de mondiale inspanningen om de aarde met 1 ℃ af te koelen. Ik heb er vertrouwen in dat onze samenwerking als baken zal dienen voor kennisoverdracht en onderzoek, zodat duurzame ontwikkeling en energiezekerheid in de regio gestimuleerd worden.”

De uitvoerend secretaris van OLADE, Andrés Rebolledo, benadrukte het belang van de recente overeenkomst als een belangrijke inzet voor regionale energie-integratie en samenwerking ten behoeve van de 27 lidstaten van OLADE. Hij benadrukte het belang van de transitie naar een duurzame visie in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, en pleitte voor een langetermijnperspectief op het gebied van energie-integratie. Deze mijlpaal betekent een opmerkelijke samenwerking tussen beide entiteiten, toegewijd aan een schonere en duurzamere toekomst voor de regio. Het richt zich op prioritaire gebieden zoals de elektrificatie van mobiliteit en duurzame mobiliteitstrainingen, met de mogelijkheid om akkoorden te bereiken over specifieke overeenkomsten voor de uitvoering van projecten die aansluiten bij hun gedeelde doelstellingen.

Door deze overeenkomst herbevestigen BYD en OLADE hun toewijding aan regionale energie-integratie en samenwerking ten behoeve van de lidstaten. Door nauw samen te werken en gezamenlijke projecten uit te voeren, streven ze ernaar duurzame ontwikkeling te bevorderen en de energiebronnen en het transport te optimaliseren via schone energiebronnen in de regio.

Over BYD

BYD is een multinationaal hightechbedrijf dat zich toelegt op het benutten van technologische innovaties voor een beter leven. Sinds de oprichting in 1995 als producent van oplaadbare batterijen, beschikt BYD nu over een breed bedrijfsgebied dat auto's, spoorwegvervoer, nieuwe energie en elektronica omvat. Het heeft meer dan 30 industrieparken in China, de Verenigde Staten, Canada, Japan, Brazilië, Hongarije en India. BYD zet zich in voor het leveren van emissievrije energieoplossingen, van energieopwekking en -opslag tot de toepassingen ervan, om wereldwijd de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. De nieuwe energievoertuigen van het bedrijf strekken zich nu uit over zes continenten, meer dan 70 landen en regio's, en ruim 400 steden. Het bedrijf is genoteerd aan de beurzen van Hongkong en Shenzhen en staat bekend als een Fortune Global 500-onderneming die innovaties voor een groenere wereld aandraagt.

Ga voor meer informatie naar www.bydglobal.com.

Over BYD Auto

BYD Auto, opgericht in 2003, is de automobieldochteronderneming van BYD, een multinationaal hightechbedrijf dat zich toelegt op het benutten van technologische innovaties voor een beter leven. Om de groene transitie van de wereldwijde transportsector te versnellen richt BYD Auto zich op de ontwikkeling van volledig elektrische en plug-in hybride voertuigen. Het bedrijf beheerst de kerntechnologieën van de gehele industriële keten van nieuwe energievoertuigen, zoals batterijen, elektromotoren, elektronische regelaars en halfgeleiders voor auto's. De afgelopen jaren heeft het bedrijf aanzienlijke technologische vooruitgang gekend, waaronder de Blade Battery, de superhybride DM-i-technologie, het e-Platform 3.0, de CTB-technologie, het e4-platform, het BYD DiSus Intelligent Body Control System en het superhybride DMO-systeem. Het bedrijf is 's werelds eerste autofabrikant die stopt met de productie van voertuigen op fossiele brandstof tijdens EV-ploegendiensten en staat al 10 jaar op rij bovenaan als het gaat om de verkoop van nieuwe energiepersonenauto's in China.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

聯絡人

Azië-Pacific: Liya Huang, liya.huang@byd.com Tel.: +86-755-8988-8888-69666
Europa: Penny Peng, PressEU@byd.com Tel.: +31-102070888
Noord-Amerika: Frank Girardot, frank.girardot@byd.com Tel.: +1 213 245 6503
Latijns-Amerika: José Miranda, jose.miranda@byd.com Tel.: +56 9 96443906
Brazilië: Pablo Toledo, pablo.toledo@byd.com Tel.: +19 3514 2554
Midden-Oosten en Afrika: Nikki Li, meapr1@byd.com Tel.: +86-755-8988-8888-62319

聯絡人

Azië-Pacific: Liya Huang, liya.huang@byd.com Tel.: +86-755-8988-8888-69666
Europa: Penny Peng, PressEU@byd.com Tel.: +31-102070888
Noord-Amerika: Frank Girardot, frank.girardot@byd.com Tel.: +1 213 245 6503
Latijns-Amerika: José Miranda, jose.miranda@byd.com Tel.: +56 9 96443906
Brazilië: Pablo Toledo, pablo.toledo@byd.com Tel.: +19 3514 2554
Midden-Oosten en Afrika: Nikki Li, meapr1@byd.com Tel.: +86-755-8988-8888-62319