Hopewind op Bloomberg New Energy Finance Tier 1-lijst en enige Chinese omvormerbedrijf op Intersolar / Smarter E-award ranglijst

Hopewind has been officially nominated for the 2024 Smarter E award (Photo: Business Wire)

ALMERE, Nederland--()--Hopewind (SHANGHAI STOCK EXCHANGE Code: 603063) mag officieel meedingen naar de 2024 Smarter E-award voor zijn grid-forming 385 kW stringomvormer op nutsschaal. Met de plaatsing door de jury in de top 10 shortlist is Hopewind de enige Chinese fabrikant van zonne-energieomvormers die de finale heeft bereikt. Dit benadrukt de sterke R&D-capaciteiten van het bedrijf.

"De nominatie voor The Smarter E / Intersolar Award 2024 getuigt van ons innovatieve karakter als kern van ons DNA," zegt Wang Yao, adjunct-algemeen directeur van Hopewind.

In mei werd Hopewind in de Q2/2004 Global PV Market Outlook van Bloomberg New Energy Finance (BNEF) opgenomen in de lijst van Tier 1 fabrikanten van fotovoltaïsche omvormers. "Een plaats op de prestigieuze Tier 1-lijst van BNEF is een erkenning van onze financiële en zakelijke kracht," voegt Wang Yao toe, "het bevestigt onze strategie om ons verder te verdiepen in PV en innovaties en doorbraken te bereiken. Zo kunnen wij wereldwijd het voortouw trekken in de ontwikkeling van schone en hernieuwbare energie."

Als onderdeel van haar innovatiestrategie heeft Hopewind zich in april officieel aangesloten bij het International Solar Energy Research Center Konstanz (ISC), een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten voor zonne-energie ter wereld. Hopewind is opgericht in 2007 en beursgenoteerd in 2017 aan de Shanghai Stock Exchange (Stock code: 603063) als toonaangevende vernieuwer in de sector voor schone energieopwekking. De onderneming is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van duurzame en elektrische oplossingen, waaronder windenergieconverters, PV-omvormers, batterijopslagsystemen (BESS), SVG en industriële aandrijvingen met GW-productiecapaciteiten. Hopewind heeft wereldwijd meer dan 150 GW aan duurzame energieproducten verzonden.

Hopewind heeft deelgenomen aan het Wingrid project, ondersteund door Horizon Europe 2020 en gefaciliteerd door DNV Netherlands Laboratory. In 2023 ontving de windenergieomvormer van Hopewind 's werelds eerste grid-forming certificaat van DNV. Sinds februari 2024 is de 385K stringomvormer door Solarbe Global gerangschikt als 's werelds krachtigste stringomvormer voor zonne-energie.

Zoals in de Kubuqi woestijn van Binnen-Mongolië, de op zes na grootste woestijn in China, waar een indrukwekkende transformatie plaatsvindt. Onder de meer dan 10 kilometer aan fotovoltaïsche (PV) panelen gedijen kruiden en weidegrond, terwijl kippen en geiten rondscharrelen en foerageren en het dorre landschap nieuw leven inblazen.

De zonne-energie die deze panelen opvangen, wordt door Hopewind 5.604 350kW-omvormers omgezet in schone elektriciteit en aan het elektriciteitsnet geleverd.

"Dit project illustreert onze bedrijfsvisie om een leverancier van wereldklasse te worden op het gebied van oplossingen voor energieomzetting en -regeling, en zo een duurzamere toekomst voor onze wereld te creëren," benadrukt Wang.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Eddie Zhou
E-mail: evisioninfo@gmail.com

Contacts

Eddie Zhou
E-mail: evisioninfo@gmail.com