McAfee lanceert Consumers Fail voor bescherming mobiele apparaten

Mobile World Congress 2013

BARCELONA--(BUSINESS WIRE)--Een derde van de consumenten beschermt zijn mobiele apparaat niet met een wachtwoord, dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek onder drieduizend consumenten uitgevoerd door McAfee en One Poll.

De meeste mobiele apparaatgebruikers zijn niet op de hoogte van de potentiële gevaren voor hun privésfeer gegeven het feit dat steeds meer smartphones en tablets het doelwit worden van cybercriminelen.

Een wachtwoord bedenken

Bij het bedenken van een wachtwoord behouden de meeste consumenten in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland het eerste wachtwoord dat werd geleverd bij het apparaat. Daarentegen zijn Franse en Amerikaanse respondenten meer geneigd hun favoriete nummerreeks in te voeren. Het is verontrustend dat een tiende van de respondenten hetzelfde wachtwoord gebruikt voor meerdere mobiele apparaten.

Wachtwoord: publiek bezit?

Het invoeren van een wachtwoord is geen garantie dat de data veilig is. Dat bewijst het feit dat meer dan de helft van de respondenten heeft aangegeven zijn wachtwoord met andere personen te hebben gedeeld.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

Contacts

Hotwire PR
Alice Crook, +44 207 608 4654
alice.crook@hotwirepr.com
or
McAfee
Michelle Spencer, +44 1753 513 200
michelle_spencer@mcafee.com