A Mary Kay Inc. a 11. World Ocean Summit rendezvényen az óceánvédelmi erőfeszítések élére áll

Sandra Silva, General Manager of Mary Kay in Portugal shared insights on the crucial need for collaborative efforts in marine conservation and highlighted the impact of incorporating gender perspectives in initiatives tackling climate change challenges and biodiversity loss. (Photo: Mary Kay Inc.)

DALLAS--()--A Mary Kay Inc., a nők szerepvállalásának globális vezetője és a fenntarthatóság elkötelezett híve, ismét a globális óceánmegőrzési erőfeszítések élére áll. A szépségmárka büszkén vett részt a 11. World Ocean Summit & Expo rendezvényen, amely március 11. és 13. között a portugáliai Lisszabonban került megrendezésre. Immáron második éve bronz fokozatú szponzorként a Mary Kay a magánszektor képviselőjeként, illetve a The Nature Conservancy-vel (TNC) való hosszú távú együttműködése révén bizonyította megingathatatlan elkötelezettségét a fenntartható kék gazdaság előmozdítása mellett.

Az Economist Impact által évente megrendezésre kerülő World Ocean Summit & Expo rendezvényen több mint 200 szakértő előadó és sokszínű nemzetközi közönség gyűlt össze, hogy tartalmas megbeszéléseken, workshopokon és „How to” üléseken vegyenek részt. Ezek az összejövetelek a legsürgetőbb óceáni kihívások végrehajtható megoldásaira fókuszáltak, kiemelve az ágazatok közötti együttműködési erőfeszítések fontosságát.

Sandra Silva , a Mary Kay Portugal vezérigazgatója aktív szerepet vállalt a „Kék természetalapú projektek fejlesztése" című panelbeszélgetésben. Silva betekintést nyújtott a tengerek megőrzése terén tett együttműködési erőfeszítések kritikus szükségességébe, és hangsúlyozta a nemi perspektívák bevonásának hatását az éghajlatváltozás kihívásaival és a biológiai sokféleség elvesztésével foglalkozó kezdeményezésekbe.

„A Mary Kay részvétele az idei World Ocean Summit világcsúcson nem csupán az óceánok megőrzése iránti elkötelezettségünk megerősítéséről szólt, hanem a nők alapvető szerepének reflektorfénybe állításáról is ezekben az erőfeszítésekben" - mondta Silva. „Hiszünk abban, hogy mai kollektív fellépéseink a tengeri ökoszisztémák megőrzése terén sarkalatos szerepet játszanak. Minden érdekelt fél világos elképzeléssel távozott a csúcstalálkozóról az új szinergiákat, a megvalósítható stratégiákat, valamint az óceánok felügyeletét javító biztos megoldásokat illetően.”

Dr. Lizzie Mcleod, a The Nature Conservancy globális óceáni igazgatója háláját fejezte ki a Mary Kay-jel való hosszú távú és hatásos kapcsolatukért. „Erős együttműködésünk ékes bizonyítéka annak, hogy a tudományos közösség és a magánszektor az óceánok egészségének javítása érdekében egyesíti erőit. Az, hogy a Mary Kay támogatja a tengervédelmi kezdeményezéseket, beleértve a palaui Super Reefs projektet is, az egészséges és ellenálló óceán biztosítására irányuló közös erőfeszítéseink egyik példája."

A Mary Kay a The Nature Conservancy-vel való együttműködése révén már 37 éve az óceánok egészségével és a korallzátonyokkal kapcsolatos tudatosság növelésén dolgozik. A legújabb projektek közé tartozik a Super Reef helyreállítása Ázsia csendes-óceáni térségében, valamint egyéb projektek Hawaii-on, Palauban, a Marshall-szigeteken, illetve Belize-ben. Ezek a projektek összhangban állnak a Mary Kay küldetésével, hogy ne csak gazdagítsák az életeket, hanem a tengeri környezet hosszú élettartamát és egészségét is biztosítsák az elkövetkező generációk számára.

TUDTA?

  • A Mary Kay 1987-ben kezdte el támogatni a The Nature Conservancy (TNC) szervezetet, és a több mint három évtized során ez idáig 100 természetvédelmi projekthez járult hozzá világszerte.
  • A Föld szárazföldjeinek és vizeinek megőrzésére irányuló küldetésének részeként a TNC 2030-ig 4 milliárd hektárnyi óceán megőrzését tűzte ki célul, beleértve a korallzátonyokat is.
  • Az OECD-országokban a korallzátonyokkal kapcsolatos tudományokról megjelent több mint 1500 cikk szerzőinek 33%-át nők tették ki.1
  • Az EU tengertudományi szektorában a vezető pozíciók 13-24%-át nők töltik be.1
  • A halászati és az akvakultúra ágazatokban dolgozó nők 90%-a kevésbé jól fizetett vagy nem fizetett munkákat lát el.1

Amit a Mary Kay-ről tudni érdemes

Akkor is. Most is. Mindörökké. Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, egyetlen cél teljesítését tűzte ki az általa megálmodott és 1963-ban, Texasban létrehozott szépségápolási cég elé: gazdagítani a nők életét. Ez az álom szolgált alapul annak a globális vállalatnak a felépítéséhez, amely több mint 35 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. 60 éve a Mary Kay lehetőséget ad a nőknek, hogy képzés, mentorálás, érdekképviselet és innováció révén meghatározhassák saját jövőjüket. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatásokba való befektetés és innovatív bőrápolási és dekorkozmetikai termékek, táplálékkiegészítők, illetve illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay hisz abban, hogy bolygónkat meg kell őrizni a jövő generációi számára, védelmezni kell a rákbeteg és a családon belüli erőszakot elszenvedő nőket, valamint arra kell buzdítani a fiatalokat, hogy kövessék álmaikat. További információért látogasson el a marykayglobal.com weboldalra, kövessen minket a Facebook-on, az Instagram-on, a LinkedIn-en, vagy az X-en (korábbi nevén Twitter).

Amit a The Nature Conservancy-ról tudni kell

A The Nature Conservancy globális természetvédelmi szervezet, amelynek küldetése a minden életnek otthont adó földek és vizek megóvása. Tudományos eszközöket felhasználva innovatív, pragmatikus megoldásokat dolgozunk ki a világ legnagyobb kihívásainak leküzdésére annak érdekében, hogy a természet és az emberek együtt élhessenek. Rendkívül széleskörű tevékenységünk kiterjed az éghajlatváltozás elleni küzdelemre, a talajvédelemre, a vizek és óceánok védelmére, fenntartható élelmiszer és víz biztosítására és a városok fenntarthatóbbá tételének támogatására. 76 országban és területen munkálkodva – 37-ben közvetlen természetvédelmi hatással, 39-ben pedig partnereken keresztül –, olyan együttműködési megközelítést alkalmazunk, amely segítségével tevékenységünkbe bevonjuk a helyi közösségeket, kormányokat, a magánszektort és más partnereket. További információkért kérjük, látogasson el a www.nature.org weboldalra, vagy kövesse a @nature_press-t a Twitteren.

1 Forrás : https://impact.economist.com/ocean/sustainable-ocean-economy/valuing-women-in-the-blue-economy-for-international-womens-day

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Mary Kay Inc. vállalati kommunikáció
marykay.com/newsroom
972.687.5332 vagy media@mkcorp.com

Contacts

Mary Kay Inc. vállalati kommunikáció
marykay.com/newsroom
972.687.5332 vagy media@mkcorp.com