Midea Group publiceert haar allereerste ESG-merkverhaal met een onverwacht VIP-bezoek en benadrukt haar inzet voor duurzaamheid.

Download

Loading media player...

Midea’s new ESG brand film tells the story of a factory visit from their most important VIP guests. They get to see first-hand the brand’s impressive commitment to sustainability and responsible practices with initiatives that continue to embrace a greener and brighter future together. Join them on their tour via this charming film. #ForTheNextGeneration #ESG #Midea

FOSHAN, China--()--Midea Group:

Achtergrond:

Midea Group, een toonaangevende wereldwijde technologiegroep, heeft onlangs haar Environmental, Social en Governance (ESG)-verslag 2023 gepubliceerd met ambitieuze doelstellingen voor duurzame ontwikkeling voor 2030.

Met deze doelstellingen wil het bedrijf meer dan 500 megawatt aan fotovoltaïsche energieopwekking realiseren en de intensiteit van broeikasgasemissies (scopes 1 en 2) met 0,040 verminderen. Daarnaast hoopt het de Energy Management System-certificering te verkrijgen voor 50 fabrieken en 100% CO2-voetafdruk te berekenen voor de belangrijkste categorieën slimme huishoudelijke apparaten.

Dit is afgestemd op de rapportagestandaarden voor duurzame ontwikkeling van de wereldwijde verslaggevingsstandaarden van het Global Reporting Initiative (GRI).

Het nieuwe verslag en de campagne richten zich op vier dimensies: Bescherm de Blauwe Planeet, Bouw een Harmonieuze Gemeenschap, Beoefen 'Breng grote innovaties tot leven' en Creëer gezamenlijk de welvarende ecologie.

De campagne:

De ESG-certificaten van Midea zijn uitgebreid, maar deze naar een breder publiek communiceren kan complex zijn, waarbij het risico bestaat dat ze saai overkomen.

Voor de allereerste ESG-merkfilm zou het makkelijk zijn geweest om de gewoonte te volgen met een montage van oceanen, regenwouden en hernieuwbare energie ondersteund door een prozaïsche voice-over. Maar entertainment was een kernelement om door te kunnen dringen.

Met dit in gedachten is er een verhalende film gemaakt die vertelt van een fabrieksbezoek met de belangrijkste VIP's van Midea. De volgende generatie.

Deze creatieve combinatie legt de focus op kinderen als VIP's en toekomstige begunstigden van de ESG-initiatieven. Alleen de personages van kinderen kunnen voor warmte, eenvoud en charme zorgen, waardoor het merk harde feiten met een zachte touch kan overbrengen.

De film werd wereldwijd gelanceerd op 28 maart 2024 via de platforms Linkedin, Facebook, X en Youtube.

Met haar onwrikbare inzet voor duurzaamheid is de Midea Group goed gepositioneerd om het voortouw te blijven nemen op weg naar een groenere en duurzamere toekomst.

Nog meer ESG-feiten van Midea:

- Momenteel heeft Midea 5 wereldwijde Lighthouse-fabrieken en 28 fabrieken met de groene fabriekstitel op landelijk niveau.

- Het bedrijf stelt haar 190.000 werknemers ook een multi-channel talentontwikkelingssysteem ter beschikking en organiseert regelmatig interculturele uitwisselingsactiviteiten.

- Daarnaast heeft het bedrijf zijn plannen bekendgemaakt om 140 miljoen RMB te investeren in de ontwikkeling van onderwijs in lokale gemeenschappen.

- Als wereldwijd verantwoordelijke burger streeft de Midea Group ernaar de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de Verenigde Naties te ondersteunen en heeft het zich aangesloten bij de organisatie United Nations Global Compact. Midea Building Technology is nu ook lid van het SBTi (Initiatief wetenschappelijk onderbouwde koolstofdoelstellingen).

- Als erkenning voor haar toewijding aan duurzaamheid is Midea Group opgenomen in de wereldwijde top 100 van 'Vrouwvriendelijke bedrijven in 2023' van Forbes.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Lori luo, luory17@midea.com

Contacts

Lori luo, luory17@midea.com