De Japan Sake and Shochu Makers Association heeft in Lyon een diner met wijnarrangement georganiseerd met M.O.F.'s

Sommeliers and sake makers shared a meal at Michelin-starred Restaurant Saisons (Photo: Business Wire)

LYON, Frankrijk--()--De Japan Sake and Shochu Makers Association (JSS) organiseerde samen met de Union de la Sommellerie Française op 19 februari om 19.00 uur een diner in Institut Lyfe (voorheen Institut Paul Bocuse) in Lyon, Frankrijk. Zeven sommeliers in het bezit van de titel M.O.F. (Meilleur Ouvrier de France), een onderscheiding die wordt uitgereikt aan ambachtslieden met uitmuntende vaardigheden die als waardige representanten van de Franse cultuur worden beschouwd, demonstreerden hun expertise door sake op een perfecte manier te combineren met gerechten uit de Franse keuken. Bij dit diner, bijgewoond door circa 40 professionals uit de alcoholische drankenindustrie, werd een arrangement van zes soorten sake, variërend van mousserende tot rijpe varianten, geschonken bij een Frans zesgangendiner, inclusief dessert.

Utsunomiya Hitoshi, directeur van de JSS, merkte op: "Men zegt dat de mogelijkheid om sake naar Europa te exporteren zich voor het eerst aandiende tijdens de Wereldtentoonstelling in Parijs in 1878. Bij deze introductie in Europa werd de sake bepaald niet hoog aangeslagen. Dat we nu zo'n prachtig diner met wijnarrangement kunnen houden met M.O.F.-sommeliers, die de crème de la crème van de Franse culinaire wereld vertegenwoordigen, is niet alleen een bewijs van de verbeterde kwaliteit van sake, maar ook van de erkenning ervan als een veelzijdige drank die goed past bij een verscheidenheid aan gerechten. We zijn dankbaar voor deze prachtige gelegenheid en bedanken de Union de la Sommellerie Française en de M.O.F.-sommeliers, waaronder Xavier Thuizat, voor hun deelname."

Sake wordt momenteel geëxporteerd naar 75 landen en regio's, met een exportwaarde van JPY 41,1 miljard in 2023. De waarde van de export naar Frankrijk is nu ongeveer 3,7 keer zo hoog als tien jaar geleden, terwijl de totale export van sake nu 3,6 keer zo hoog is als toen. Hieruit blijkt dat sake is geëvolueerd tot een drank die wordt gekoesterd door de mondiale gastronomische gemeenschap. De JSS gaat door met haar inspanningen om de kennis van van sake te verhogen en de charme ervan als een drank die goed past bij gerechten uit diverse keukens te demonstreren, zowel door middel van lokale diners met wijnarrangement als masterclasses.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor inlichtingen:
Japan Sake and Shochu Makers Association
E-mail: vs@japansake.or.jp

Contacts

Voor inlichtingen:
Japan Sake and Shochu Makers Association
E-mail: vs@japansake.or.jp