Global Switch Amsterdam Oost heeft OCP Ready™-status verkregen

 

Global Switch Amsterdam Oost heeft OCP Ready™-status verkregen(Photo: Business Wire)

LONDEN--()--Global Switch, een toonaangevende eigenaar, exploitant en ontwikkelaar van grootschalige netwerkdichte, carrier- en cloud neutrale multi-customer datacenters in Europa en Azië-Pacific, heeft aangekondigd dat de Open Compute Project Foundation (OCP) de OCP Ready™-status heeft toegekend aan de eerste fase van zijn nieuwe datacenter in Amsterdam Oost.

Het OCP Ready™-programma werd in 2018 gelanceerd om eindgebruikers te helpen datacenters te vinden waar OCP IT-apparatuur gemakkelijk en schaalbaar kan worden ingezet. Global Switch Amsterdam Oost heeft de felbegeerde certificering samen met slechts zeven andere colocatiedatacenters in EMEA ontvangen.

De eerste fase van Global Switch Amsterdam Oost, die in het eerste kwartaal van 2024 gelanceerd wordt, behaalde optimale scores in verschillende belangrijke categorieën, zoals elektriciteit en koeling. Het kreeg ook overwegend optimale beoordelingen in de overige categorieën. Global Switch heeft een validatieproces doorlopen en de OCP-certificering behaald door te voldoen aan de richtlijnen van OCP en door de efficiëntie, openheid, impact en schaal van het datacenter aan te tonen.

Amsterdam Oost, gelegen naast het bestaande Amsterdam West-datacenter van Global Switch, zal de campus vergroten door 32.000 m² aan ruimte aan te bieden met ultramoderne technische suites die voldoen aan de high-performance computerbehoeften van klanten. Elke suite zal een capaciteit hebben van 2 MW bij een gemiddelde dichtheid van 3000 W/m2 en er kan in een aaneengesloten ruimte van 4 MW worden voorzien. Hierdoor kunnen klanten hun IT-infrastructuur optimaliseren en aan hun zakelijke behoeften laten voldoen.

Het nieuwe datacenter voldoet aan de richtlijnen van OCP Ready™ door ruimte met een hoge dichtheid te bieden, met een hoge structurele vloerbelasting. De ruimte is toegankelijk zonder hellingen en heeft vrije toegang zodat volledig gevulde OCP-conforme racks naar de technische ruimte kunnen worden vervoerd.

Open Rack Version 3 (ORV3)-racks zijn een verbeterde versie van het open rack dat Global Switch met trots ondersteunt. Deze racks zijn geschikt voor implementaties met een hoge dichtheid van 30 kW per rack of meer, zoals werd gedemonstreerd op de OCP Global Summit. ORV3-racks bieden verbeterde efficiëntie, schaalbaarheid en flexibiliteit voor onze klanten. OCP Ready-datacenters bieden een aantal voordelen voor Machine Learning- of AI-toepassingen, omdat ze met luchtkoeling hoge werklasten aankunnen. Dit is een aanzienlijk voordeel voor deze nieuwe technologieën die veel rekenkracht vereisen. Vloeistofkoeling via het ORV3-rack zal in toekomstige ontwikkelingsfasen worden ondersteund om een superhoge rack density te ondersteunen voor chipsets die niet door de lucht kunnen worden gekoeld.

René Olde Olthof, Managing Director, Amsterdam, Global Switch, stelde: “Amsterdam Oost zal profiteren van zowel een hoge dichtheid als een open computerontwerp, waardoor klanten sneller, kosteneffectiever en efficiënter op schaal kunnen implementeren en hun investering kunnen waarmaken. Bovendien zullen klanten onmiddellijk profijt trekken van directe toegang tot het toch al netwerkdichte ecosysteem van Amsterdam West, waar veel van ‘s werelds grootste Cloud serviceproviders zich bevinden.”

Steve Helvie, VP Emerging Markets, OCP, verklaarde: "Dat Global Switch deelneemt aan het OCP Colo Solution Provider-programma is een fantastische toevoeging aan de OCP-gemeenschap. Door het behalen van de OCP Ready™-status met hun datacenter in Amsterdam Oost heeft Global Switch blijk gegeven van openheid, schaalbaarheid en duurzaamheid en biedt het een nieuwe locatie voor het optimaliseren van de implementatie van door OCP erkende hardware."

Mark Dansie, OCP Ready Facilities Lead, OCP, voegde hieraan toe: “Een OCP Ready™-datacenter heeft een grondig peerreview-proces doorlopen en erkenning gekregen voor het implementeren van de best practices uit de sector op het gebied van efficiëntie en schaal. Deze faciliteit is ontworpen om ecologisch duurzaam te zijn en tegelijkertijd AI-toepassingen te ondersteunen die draaien op computerracks met hoge dichtheid, zoals Open Rack V3”.

Over OCP

Het Open Compute Project (OCP) is een wereldwijde samenwerkingsgemeenschap van exploitanten van hyperscale datacenterexploitanten, telecombedrijven, colocatieproviders en zakelijke IT-gebruikers, die samenwerken met het ecosysteem van product- en oplossingsleveranciers om open innovaties te ontwikkelen die van de cloud tot aan de edge kunnen worden ingezet. De OCP Foundation is verantwoordelijk voor het ondersteunen en bedienen van de OCP-gemeenschap om de markt tegemoet te treden en de toekomst vorm te geven, waarbij hyperscale-geleide innovaties voor iedereen beschikbaar worden gesteld. Het betreden van de markt wordt bereikt door het aanpakken van uitdagende marktobstakels met open specificaties, ontwerpen en programma's voor opkomende markten die door OCP erkende IT-apparatuur en best practices voor datacenterfaciliteiten tonen. Het vormgeven van de toekomst omvat het investeren in strategische initiatieven en programma's die het IT-ecosysteem voorbereiden op grote technologische veranderingen, zoals AI & ML, optica, geavanceerde koelingstechnieken, composable memory en silicium. Door de OCP-gemeenschap ontwikkelde open innovaties streven ernaar iedereen ten goede te komen, geoptimaliseerd door de lens van impact, efficiëntie, schaal en duurzaamheid.

Ga voor meer informatie naar: www.opencompute.org

Over Global Switch

Global Switch is een toonaangevende eigenaar, exploitant en ontwikkelaar van grootschalige, carrier- en cloudneutrale, multi-customer datacenters in Europa en Azië-Pacific. Global Switch, opgericht in 1998, heeft een bewezen bedrijfsmodel en een aantoonbare staat van dienst en is een van de hoogst gewaardeerde datacenterbedrijven ter wereld met investment-grade kredietratings van Fitch, Moody's en S&P Global Ratings.

Global Switch is een essentiële strategische partner voor klanten die veilige en veerkrachtige datacenterdiensten met schaalbare capaciteit en een hoogwaardige klantenservice nodig hebben. De focus van het bedrijf ligt op zeer veerkrachtige, centrale, netwerkdichte locaties met lage latentie op toplocaties in stadscentra en internethubs dicht bij zijn klanten aan de rand van financiële en zakelijke districten. De datacenters van Global Switch worden uitsluitend in de Tier I-markten van Europa en in Azië-Pacific tot Tier III of hoger geëxploiteerd en beslaan momenteel ongeveer 428.000 vierkante meter vloeroppervlak. Ze worden bezet door een breed scala aan klanten, wereldwijd en nationaal, groot en klein, inclusief overheidsorganisaties, financiële instellingen, ondernemingen, mondiale systeemintegrators, telecombedrijven, cloud- en beheerde serviceproviders en andere hostingbedrijven.

Ga voor meer informatie naar: www.globalswitch.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Neem voor mediavragen of nadere informatie contact op met:

Jenny Davey
FGS Global
+44 20 7251 3801
globalswitch-lon@fgsglobal.com

Ali Ballantine
Group Director, Brand & Communications
Global Switch
+44 20 8054 9053
aballantine@globalswitch.com

Contacts

Neem voor mediavragen of nadere informatie contact op met:

Jenny Davey
FGS Global
+44 20 7251 3801
globalswitch-lon@fgsglobal.com

Ali Ballantine
Group Director, Brand & Communications
Global Switch
+44 20 8054 9053
aballantine@globalswitch.com