Proteintech Genomics lanceert eerste commercieel verkrijgbare oplossing voor de detectie van intracellulaire eiwitten voor eencellige RNAseq-experimenten

Proteintech Genomics' MultiProTM Human Fixed Cell Immune Profiling Antibody Cocktail containing 53 antibodies against intracellular and cell surface proteins, plus 5 isotype controls (Photo: Business Wire)

SAN DIEGO--()--Proteintech Genomics, een dochteronderneming van Proteintech Group, Inc., en leverancier van multiomic-oplossingen voor eencellige en ruimtelijke analyse, heeft de lancering aangekondigd van de MultiPro™ Human Fixed Cell Immune Profiling Antibody Cocktail. Deze cocktail bevat 53 antilichamen tegen intracellulaire eiwitten en celoppervlakte-eiwitten, plus 5 isotype-controles. Er is aangetoond dat de vooraf getitreerde cocktail compatibel is met het 10x Genomics® Chromium® Single Cell Gene Expression Flex-product.

De CEO van Proteintech Genomics, Kit Nazor, stelt: “Met technieken als CITE-seq is het mogelijk om zeer gemultiplexte celoppervlakeiwitgegevens boven op eencellige genexpressieprofielen te leggen, maar intracellulaire eiwitten zijn buiten bereik gebleven. We hebben hard gewerkt om onderzoekers de mogelijkheid te bieden om verder te kijken dan het celoppervlak en een weergave met hoge resolutie te bieden van intracellulaire eiwitten, naast celoppervlakeiwitten en genexpressie. Onze MultiPro™-antilichamen zullen onderzoekers in staat stellen de grenzen te verleggen van wat we kunnen leren van single-cell onderzoeken.”

Peter Smibert, VP Biology bij 10x Genomics, verklaarde: "In mijn dagen vóór 10x ontwikkelde mijn laboratorium CITE-seq om oppervlakeiwitten te meten met eencellige transcriptomen. Hoewel verschillende groepen vervolgens een geloofwaardig signaal hebben verkregen van intracellulaire eiwitten gekoppeld aan eencellige genexpressie, waren de resulterende gegevens niet optimaal. De MultiPro Immune Profiling Cocktail van Proteintech Genomics, samen met de Chromium Single Cell Gene Expression Flex-test van 10x, is een gamechanger die eiwitdetectie in de hele cel – oppervlak, cytoplasma en kern – ontgrendelt en wordt geleverd met de hoogwaardige genexpressiegegevens die we van Flex verwachten."

De MultiPro Human Fixed Cell Immune Profiling Antibody Cocktail is uitsluitend ontwikkeld voor gebruik met producten die worden verkocht door 10x Genomics, Inc. De cocktail wordt vanaf 6 november 2023 verzonden. Ga voor meer informatie naar Proteintech Genomics. Vragen moeten worden gericht aan: genomics.inquiries@ptglab.com.

Over Proteintech Genomics®

Proteintech Genomics is een life science-technologiebedrijf dat de onderzoeksgemeenschap voorziet van krachtige tools om het ontdekkingspotentieel van eencellige en ruimtelijke multiomics te ontsluiten. Het bedrijf ontwikkelt zeer gemultiplexte en volledig geoptimaliseerde proteomische tests die gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd in verschillende workflows voor eencellige en ruimtelijke analysetoepassingen. Proteintech Genomics werd in 2022 opgericht als dochteronderneming van de Proteintech Group en opende in juli 2022 zijn ultramoderne fabriek in San Diego.

Over 10x Genomics

10x Genomics is een life science-technologiebedrijf dat producten bouwt om de beheersing van de biologie te versnellen en de menselijke gezondheid te bevorderen. Onze geïntegreerde oplossingen omvatten instrumenten, verbruiksartikelen en software voor eencellige en ruimtelijke biologie, die academische en translationele onderzoekers en biofarmaceutische bedrijven helpen biologische systemen te begrijpen met een resolutie en schaal die past bij de complexiteit van de biologie. Onze producten staan aan de basis van doorbraken in de oncologie, immunologie, neurowetenschappen en meer, en voeden krachtige ontdekkingen die het begrip van gezondheid en ziekte in de wereld transformeren. Ga voor meer informatie naar 10xgenomics.com of neem contact met ons op via LinkedIn of X (Twitter).

Over Proteintech Group

Proteintech Group Inc., opgericht in 2001, is een toonaangevende fabrikant van antilichamen, eiwitten, nanobodies en immunoassays. Proteintech heeft het grootste eigen portfolio van zelfgefabriceerde antilichamen die 2/3 van het menselijke proteoom bestrijken. Met meer dan 200.000 aangehaalde producten en bevestigde specificiteit biedt Proteintech antilichamen en immunoassays aan in verschillende onderzoeksgebieden. Daarnaast produceert Proteintech cytokines, groeifactoren en andere eiwitten die tot menselijke expressie komen, bioactief zijn en cGMP-kwaliteit hebben. Proteintech-locaties zijn ISO13485- en ISO9001-geaccrediteerd. Ga voor meer informatie over Proteintech naar www.ptglab.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Katie Bellows
katie@ptglab.com
tel. 312-455-8498

Contacts

Katie Bellows
katie@ptglab.com
tel. 312-455-8498