Dubai gaat World Cities Culture Summit 2024 organiseren

Download

Loading media player...

A global centre for culture, an incubator for creativity, a thriving hub for talent: This is Dubai! (Video: AETOSWire).

DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten--()--Dubai heeft opnieuw een opmerkelijke wereldwijde mijlpaal bereikt door het bod te winnen om de World Cities Culture Summit (WCCS) 2024 te organiseren. Dit is de eerste keer dat dit zal plaatsvinden in de MENA-regio, van 30 oktober tot 1 november 2024. De aankondiging werd gedaan tijdens een bezoek van een delegatie van de Dubai Culture and Arts Authority (Dubai Culture) aan de top van dit jaar in São Paulo, Brazilië, van 25 tot 27 oktober.

De World Cities Culture Summit richt zich op creatieve steden die hun potentieel benutten om te investeren in de culturele en creatieve sector. Deze steden beschikken over het vermogen om cultureel beleid te ontwikkelen dat gericht is op het ondersteunen en ontwikkelen van culturele activiteiten voor de komende decennia. Bovendien onderzoekt de top de vitale rol van cultuur in de welvaart van steden en helpt hij bij het opzetten van milieubewuste ontwikkelingsfundamenten.

Het World Cities Culture Forum, opgericht in 2012 onder leiding van de toenmalige burgemeester van Londen, gedijt op de uitwisseling van innovatieve ideeën en informatie om duurzame stedelijke groei te bevorderen. In 2020 sloot Dubai Culture zich aan bij dit invloedrijke netwerk en vestigde Dubai en Abu Dhabi als de enige Arabische steden in het forum. Het wordt erkend als een cruciaal internationaal netwerk dat het cultuurbeleid vormgeeft en richt zich op de culturele dimensie van stedelijke centra. Met meer dan 40 wereldwijde lidsteden erkent het netwerk cultuur als een cruciale katalysator voor zowel sociale als economische vooruitgang.

De discussies van de top werpen licht op steden die investeren in culturele en creatieve sectoren, met als doel het bevorderen en koesteren van talent en competenties. Hierdoor kunnen ze actief bijdragen aan de transformatie van steden tot creatieve hubs voor de toekomst.

De reis om de verhuurrechten veilig te stellen begon in 2021 toen Dubai Culture voor het eerst het bod indiende, wat de toewijding van de Autoriteit om haar belangrijkste activa op internationale schaal te promoten verder benadrukte. De prestatie onderstreept de positie van de stad als een wereldwijde culturele bestemming en sluit perfect aan bij de visie van Zijne Hoogheid Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice-president en premier van de VAE en heerser van Dubai, met als doel Dubai te transformeren in een wereldwijd centrum voor cultuur, een broedplaats voor creativiteit en een bloeiende hub voor talent.

Ga voor het volledige persbericht naar https://www.wam.ae/en/details/1395303214724

Bron: AETOSWire

Contacts

Antoine Boghos, 00971503310001
antoine@cbpr.me

Contacts

Antoine Boghos, 00971503310001
antoine@cbpr.me