REPLY: studie van Lünendonk bevestigt Reply's toppositie in "Digital Experience Services" en benadrukt het groeiende belang van generatieve AI

Reply once again achieved a top ranking in this year's study by the market research company Lünendonk. (Photo: Reply)

Reply once again achieved a top ranking in this year's study by the market research company Lünendonk. (Photo: Reply)

TURIJN, Italië--()--Reply is een van de toonaangevende full-service providers van DXS (Digital Experience Services) in de recente studie "Market for Digital Experience Services in Germany 2023" van Lünendonk, het marktonderzoeksbedrijf.

Lünendonk analyseerde de portfolio en bedrijfsontwikkeling van 28 Duitse en internationale IT- & management consultancy’s en digitale agentschappen. De rangschikking houdt rekening met de inkomsten gegenereerd in 2022 in drie categorieën - digitale consultingservices, digitale agentschapservices en digitale technologieservices – maar ook met de beoordeling van portfoliobreedte en -diepte door providers en gebruikers van Digital Experience Services.

Blijkens de studie van Lünendonk worden Digital Experience Services steeds belangrijker voor de geënquêteerde serviceproviders. Naar verwachting zullen de inkomsten in het segment van Digital Experience Services tegen 2024 met 14,7% blijven toenemen. Daarom blijft Reply verder in Digital Experience-capaciteiten en services investeren, zoals digitale assistenten, holografische pop-up stores en hyper-personalisering, om bedrijven in DX-projecten te ondersteunen en een holistische digitale ervaring te ontwikkelen met creativiteit, gegevens en innovatieve technologieën die een volledige bedrijfsgroei mogelijk maken.

De enquête van Lünendonk bij bedrijven van gebruikers bevestigde dat generatieve artificiële intelligentie (AI) steeds belangrijker wordt. 78% van de bedrijven gaf aan dat applicaties zoals Chat GPT voor hen momenteel van grote tot zeer grote relevantie zijn. Dit maakt van generatieve AI de snelst groeiende technologietrend, met een stijging van 36% in vergelijking met vorig jaar.

Reply heeft haar belangrijkste aanbod op gebied van generatieve AI uitgebreid met nieuwe componenten zoals digitale assistenten. Aan de hand van deze digitale assistenten kunnen grote hoeveelheden gegevens worden verwerkt en geanalyseerd, en kan er uit deze gegevens worden geleerd om geïnformeerde beslissingen te nemen. De kennis die vereist is om in realtime individuele antwoorden te geven, gebeurt door een combinatie te gebruiken van generatieve AI-modellen zoals GPT-3, ChatGPT, de LangChain en LlamaIndex-frameworks en fijnstellingstechnieken op OpenAI-modellen. Dankzij deze capaciteiten zijn digitale mensen in staat om complexe patronen te begrijpen, zich aan nieuwe situaties aan te passen en op die manier unieke klantenervaring te creëren voor digitale sevice-vereisten in webshops of in retail.

84% van de ondernemingen en 96% van de serviceproviders die door Lünendonk werden geënquêteerd, verwachten dat generatieve AI standaardactiviteiten zullen automatiseren. Zo zullen werknemers zich in de toekomst meer op activiteiten kunnen richten die waarde toevoegen. Ongeveer twee derden van de respondenten verwachten een stijging van de creativiteit in het DX-gebied als gevolg. Reply gebruikt AI en generatieve AI om tekst-, video- en grafische content te creëren, maar ook merkstrategieën, service en productdesign voor klanten en voor de eigen communicatiekanalen van het bedrijf.

De bedrijven van gebruikers die door Lünendonk werden geënquêteerd, bevestigen dat de investeringen die recentelijk werden gedaan hun vruchten afwerpen en dat de maturiteit van DX toeneemt. Bovendien worden andere technologietrends, zoals IIoT, VR en gegevensanalyseplatformen, steeds belangrijker, aldus de studie. Reply gebruikt deze technologieën om gepersonaliseerde communicaties en klantenervaringen te ontwikkelen, om klanteninzichten te verwerven en om de services en producten van het bedrijf te ontwikkelen.

Thomas Hartmann, lid van de raad van bestuur bij Reply Deutschland SE, voegt hieraan toe: "Onze klanten vragen met aandrang om AI-applicaties - vooral generatieve AI-oplossingen ten behoeve van door gegevens aangestuurde marketing en personalisering, maar ook op de cloud gebaseerde oplossingen voor digitale ervaringen. Deze bedrijven zijn onlangs sterk gegroeid. Investeren in nieuwe technologieën en door AI aangestuurde bedrijfsmodellen staat momenteel bovenaan op het verlanglijstje van onze klanten. Het ontwerp van gepersonaliseerde klantenervaringen is niet langer mogelijk zonder gebruik te maken van AI. Het kan worden aangewend om processen te automatiseren, gegevens te targetten en hedendaagse klantenervaringen te ontwikkelen."

Meer informatie vindt u hier.

Reply
Reply [EXM, STAR: REY] is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van oplossingen op basis van nieuwe communicatiekanalen en digitale media. Reply is een netwerk van hooggespecialiseerde bedrijven, dat bedrijfsmodellen ontwerpt en ontwikkelt die geschikt zijn voor de nieuwe modellen van AI, big data, cloud computing, digitale media en het internet of things. Reply staat in voor consulting, systeemintegratie en digitale services voor organisaties in de sectoren van de telecommunicatie en de media, industrie en dienstverlening, bankwezen, verzekeringen en overheidsdiensten. www.reply.com

Lünendonk
Lünendonk & Hossenfelder, gevestigd in Mindelheim (Beieren), analyseert de Europese markt van business-to-business (B2B) services sinds 1983. De marktonderzoekers concentreren zich op de sectoren van management en IT-consulting, auditing, belastingen en juridisch advies, faciliteitmanagement en -onderhoud, maar ook op personeelsdiensten (tijdelijke tewerkstelling, staffing). Decennialang heeft het marktonderzoek- en consultingbedrijf de "Lünendonk® Lists and Studies" uitgegeven, die als marktbarometers worden beschouwd. www.luenendonk.de

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact:

Reply
Fabio Zappelli
f.zappelli@reply.com
Tel. +390117711594

Sandra Dennhardt
s.dennhardt@reply.com
Tel. +49 170 4546229

Contacts

Mediacontact:

Reply
Fabio Zappelli
f.zappelli@reply.com
Tel. +390117711594

Sandra Dennhardt
s.dennhardt@reply.com
Tel. +49 170 4546229